Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 17126 tot 17130
Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Goudkoers stijgt door uitblijven renteverhoging Fed

De goudkoers wist donderdag met bijna 2% te stijgen tot boven de $1.200 per troy ounce, nadat de Federal Reserve bekendmaakte nog iets langer te zullen wachten met het verhogen van de rente. De Amerikaanse centrale bank zinspeelt al sinds het afbouwen van het QE-programma op een verhoging van de rente, maar wacht rustig tot de omstandigheden daarom vragen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Rijken leveren in: aantal miljonairs in Nederland gedaald tot 146.000

Het aantal miljonairs in Nederland is iets afgenomen. Begin 2013 hadden 146.000 huishoudens een vermogen van 1 miljoen euro of meer. In 2012 waren dat er nog 157.000.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Richard Branson: 'Lage olieprijzen viseren ook duurzame bronnen'

De strategie van Saudi-Arabië om de olieprijzen te laten dalen, is niet alleen gericht tegen het succes van de schalieproductie in de Verenigde Staten, maar ook tegen de wereldwijde ontwikkeling van duurzame energiebronnen. Dat heeft de Britse ondernemer Richard Branson, oprichter van het conglomeraat Virgin, in een interview met de Britse krant The Guardian gezegd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Groei is onvermijdelijk en ander topcitaten van Vladimir Poetin in 2014

Olieprijzen zijn hard gedaald, de Russische roebel raakte in een vrije val en gewone Russen hamsteren inmiddels voor de zekerheid waardevolle goederen. De Russische president Vladimir Poetin geeft intussen geen krimp.

Als één politicus de mondiale politieke agenda in 2014 heeft gedomineerd, is dat zonder twijfel Vladimir Poetin, de president van Rusland.

In de eerste helft van het jaar keek de wereld verbijsterd toe hoe Rusland de Krim opslokte en zich dreigend opstelde aan de grenzen van Oost-Oekraïne. In de tweede helft van 2014 volgde een onverwachte economische omwenteling. Kelderende olieprijzen vormden een steeds grotere bedreiging voor de Russische staatskas, kapitaal vloog het land uit en de Russische roebel raakte in een vrije val.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Londense vastgoedmarkt verwacht nieuwe toestroom Russische oligarchen

De Londense vastgoedmarkt mag zich op korte termijn verwachten aan een nieuwe golf van Russische oligarchen die hun vermogen in westerse immobiliën willen beleggen om hun rijkdom te beschermen tegen het zware waardeverlies van de roebel en de instortende economie van hun eigen land.