Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 17126 tot 17130
Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Goudprijs wat omhoog na cijfers uit VS

Uitkomsten van economische data uit de VS, met name de betere banencijfers in combinatie met minder verdiensten, zorgden voor de vrees voor deflatie. Hierdoor zou de rente wel eens wat langer laag kunnen blijven. Goud steeg door tot boven $ 1220 per ounce.

[...]

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Column Kees de Kort | Pavlov-reactie op de gepimpte cijfers

De bovenlaag van de Amerikaanse samenleving lijkt minder bereid om geld op tafel te leggen voor blingbling. Ze hebben geld zat, maar wat heb je aan nóg een diamantje als je er al twintig hebt, zegt macro-econoom Kees de Kort. "Maar het is wel opmerkelijk dat nu ook de bovenkant van de markt ook met een soortement van winstwaarschuwing komt."

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Wanneer knippen de politici die zondag in Parijs demonstreerden hun banden met de schurkenstaat Qatar door?

De Franse politie gaat 10.000 troepen stationeren om plaatsen te beschermen die kwetsbaar zijn voor terreuraanslagen. Daarnaast worden 5.000 politiemannen ingezet om joodse plaatsen te beschermen.

Exact 24 uur na de massademonstratie worden voor het eerst twee delicate onderwerpen in de immigratieproblematiek en de strijd tegen het terrorisme aangesneden, schrijft Marc Fiorentino op MonFinancier.com: justitie en het onderwijs. De strijd tegen het terrorisme zal enkel gewonnen kunnen worden wanneer naast een diepgaande hervorming van de wet ook de mentaliteit in beide sectoren wordt aangepakt.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Zilveren kleding bespaart energie

Onderzoekers aan de Amerikaanse Stanford University hebben in kleding een alternatief gevonden voor het verwarmen van huizen en gebouwen. 

Het team onderzocht “personal thermal management”, waarbij de focus ligt op het verwarmen van individuele personen. Om dit te bereiken bewerkten de onderzoekers kledingstukken met een oplossing van zilveren nanodraden. Na de behandeling waren de stukken in staat 90 procent van de lichaamswarmte terug te reflecteren naar de drager. Bij conventioneel textiel is dit gemiddeld slechts 20 procent.

Het nanodraad biedt ook de mogelijkheid kledingstukken op te warmen met behulp van een batterij. Volgens het onderzoek is 0.9 volt genoeg om een temperatuur van 38 graden Celcius te bereiken.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Griekenland wil dat Duitsland oorlogslening terugbetaalt

Duitsland moet aan Griekenland voor de Tweede Wereldoorlog nog altijd een schuld van 10 miljard euro terugbetalen. Het grootste gedeelte van die schuld is gelinkt aan een gedwongen bezettingslening die Nazi-Duitsland van Griekenland had geëist. Dat blijkt uit een rapport van een Griekse auditcommissie dat aan het Griekse ministerie van buitenlandse zaken is bezorgd.