EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17151 tot 17155
Geplaatst op: dinsdag 3 februari 2015

Lage olieprijzen hebben de sector helemaal drooggelegd

Een maand geleden leken de olieprijzen nog af te stevenen op een bodem van 40 USD per vat – of, zelfs minder. Maar, kijk nu!

Een maand geleden leken de olieprijzen nog af te stevenen op een bodem van 40 USD per vat – of, zelfs minder. Maar, kijk nu!

Volgens de Britse BBC wijzen de prijsstijgingen erop dat Amerikaanse olieproducenten in de zeer nabije toekomst bereid zijn om de productie te verminderen.

Al is het duidelijk dat de heel lage energieprijzen van laatst hun sporen hebben achtergelaten. Zo meldt oliereus BP dat er in het vierde kwartaal van 2014 een verlies is gerealiseerd van 1 miljard USD.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 3 februari 2015

Chinese yuan naar vijfde plaats van populairste valuta

De internationalisering van de Chinese yuan begint langzaam maar zeker haar vruchten af te werpen, want de munt steeg in november naar de vijfde plaats van meest gebruikte valuta in het wereldwijde SWIFT betalingssysteem. Sinds november is de munt met twee plaatsen gestegen, voorbij de Canadese en de Australische dollar.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 3 februari 2015

Met deze 2 ETF’s profiteer jij van een stijgende goudprijs.

De focus is in 2015 voor veel investeerders, speciaal diegene in valuta handel, komen te liggen op het verschuiven van kapitaal naar de goudmarkt. De geopolitieke problemen, de ontkoppeling van de Zwitserse Frank en het nieuwe monetaire beleid van de ECB, hebben gezorgd voor een vlucht naar stabiliteit en veiligheid in de vorm van goud.

Dit resulteerde in een stijging van de goudprijs van 10% in januari. Hogere goudprijzen betekenen ook significant hogere winsten voor de goudmijnen. Veel spelers in de goudmarkt hebben hun indekking tegen een lagere goudprijs verkocht om zo volledig te profiteren van een stijging in de goudprijs.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 3 februari 2015

Column Kees de Kort | Negatieve rente grijpt om zich heen

Was het een jaar geleden nog extreem bijzonder, tegenwoordig zie je het steeds meer: negatieve rente. BNR's Kees de Kort duidt.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 3 februari 2015

Goud maakt pas op de plaats

Na even € 37.000 in kilogram en in dollars per ounce $ 1300 aangetikt te hebben moest goud aan het einde van vorige week toch weer pas op de plaats maken en een deel van het gewonnen terrein in leveren. Dit had voor een deel te maken met wat winstnemingen door de snelle stijging van de afgelopen weken. Maar ook de vooruitzichten van een verwachte hogere dollar-rente zorgt dat een deel van de investeerders weer een switch zal maken naar renderende investeringen.

[...]

Lees verder op TOV Hazel

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs