Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 17151 tot 17155
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Heeft deze Nederlandse ontwerper de oplossing voor smog in Peking?

De Nederlandse ontwerper Daan Roosegaarde wil in Peking smog-vrije parken creëren met behulp van enorme ‘elektronische stofzuigers’.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Rusland schroeft olieproductie niet terug

Rusland zal zijn olieproductie volgend jaar niet verlagen, ondanks de sterk dalende olieprijzen. Dat heeft de Russische energieminister Alexander Novak gezegd op een conferentie in Doha.

Volgens de minister zal de productie volgend jaar vergelijkbaar zijn met de 10,6 miljoen vaten die het land dit jaar dagelijks produceert. Rusland houdt met zijn beleid gelijke tred met de OPEC. Het oliekartel meldde eerder al dat de productie van olie niet wordt teruggeschroefd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

De val van het fiatgeld

In Nederland wilde een man met een wel erg opvallend briefje zijn aankopen betalen. In plaats van een briefje van vijftig te overhandigen, gaf ie een een biljet van vijf euro waarop hij eenvoudigweg met een zwarte stift een nul achter het cijfer vijf had toegevoegd.

Ja, je zou denken dat de man dat wel heel erg onhandig heeft aangepakt. Niemand met een halve brein kan toch ooit geloven dat een biljet van vijf euro zomaar eentje van vijftig kan worden, toch?

Wel, ja en nee.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

OESO wil dat ECB stapje verder gaat

De druk op de Europese Centrale Bank om bijkomende maatregelen te treffen wordt stilaan onhoudbaar. President Mario Draghi heeft dergelijke maatregelen weliswaar in het vooruitzicht gesteld, maar als puntje bij paaltje komt durft hij het toch niet aan om de daad bij het woord te voeren. Maar nieuwe ingrepen zouden alvast welkom zijn om het sentiment op de beurzen te ondersteunen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

In 2013 nog minder elektriciteit opgewekt in Nederland

Het CBS meldde gisteren dat er in 2013 in Nederland 100,88 miljoen MegaWattuur (MWh) aan elektriciteit werd opgewekt. Dat was 1,5% minder dan in 2012, toen de elektriciteitsproduktie nog 102,51 miljoen MWh bedroeg.

In 2010 werd in Nederland de hoogste hoeveelheid elektrische energie ooit opgewekt: 118,1 miljoen MWh. Dat was peak-elektriciteit.

In de grafiek hieronder is de jaarlijkse produktie sinds 2000 weergegeven.