Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 17161 tot 17165
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

De olifant in de kamer bij Christine Lagarde

Mijn buurvrouw begon vorige week weer over de olifant in de kamer. Ze zei:”Die olifant kan niet blijven groeien, op een gegeven moment past-ie niet meer in de kamer.”

Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds hoor je nooit over de olifant in de kamer. Voor mevrouw Lagarde zijn Grenzen aan de Groei onbespreekbaar.. ze bestaan gewoon niet.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Politici kregen 3 jaar de tijd om economische hervormingen door te voeren... Spijtig genoeg deden ze niets

Europese politici hebben drie jaar de tijd gehad om economische hervormingen door te voeren.

Spijtig genoeg hebben ze niets gedaan. Dat heeft Axel Weber, de voormalige voorzitter van de Duitse Bundesbank, gezegd op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos. Weber verliet de ECB in 2011 uit onvrede met de soepele monetaire politiek van de bank.

'Verschillende keren is de Europese Centrale Bank de eurozone met onconventionele middelen ter hulp geschoten sinds Griekenland in 2011 de eenheidsmunt ei zo na opblies, maar toch... de economische groei blijft verwaarloosbaar, de werkloosheid hoog en daar boven op dreigt nu ook nog eens het spook van de deflatie, wat maakt dat de eurozone nu massaal staatsobligaties moet gaan inkopen,' anticipeerde Weber op

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Bill Gross doet boekje open over vertrek bij Pimco

Nadat Bill Gross vorig jaar vertrok als fondsmanager bij Pimco, zag de vermogensbeheerder tientallen miljarden dollars aan vermogen onder beheer uitstromen. Bill Gross is inmiddels aan de slag als fondsbeheerder bij Janus Capital, maar zijn vertrek bij Pimco was abrupt. Deze maand klapt Bill Gross echter uit de school over zijn vertrek bij Pimco: ‘Ik ben ontslagen’.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Laat ECB historisch taboe varen?

Het ziet ernaar uit dat de Europese Centrale Bank morgen op haar bestuursvergadering waar het monetaire beleid wordt vastgelegd, een historisch taboe zal laten varen. Sommigen hebben het over één van de belangrijkste vergaderingen uit haar geschiedenis. De verwachting is dat de ECB voor het eerst de aankoop van staatsobligaties zal mogelijk maken. Op die manier komt er geld bij de banken die dat kunnen uitlenen om de economie in de eurozone zuurstof te geven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Canada verlaagt rente

De centrale bank van Canada heeft woensdag onverwacht de rente verlaagd. Daarbij werd gewezen op de sterke daling van de olieprijs, die zorgt voor een bijzonder lage inflatie en tegenvallende economische groei.