Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 17176 tot 17180
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Gaat Rusland in een diepe recessie belanden?

De wonderspreuken van Vladimir Putin lijken niet echt te helpen. Een aantal maanden geleden wist hij nog met trots te vertellen dat de Krim zich had aangesloten bij Rusland. Met deze zet kreeg Rusland een zeer belangrijke handelshaven in handen.

De euforie rondom de Krim lijkt inmiddels wel gevlogen te zijn. Het gaat namelijk helemaal niet zo lekker met de Russische economie. De afgelopen weken hebben we veel tegenvallende macrocijfers ontvangen vanuit Rusland en de oorzaak hiervoor is gemakkelijk aan te wijzen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Russische economie moet te veel branden blussen en kan zich niet herstellen

Het is gebeurd! Het. Is. Gebeurd! Nu is ook Brent onder de magische grens van 60 USD per vat gedoken. Of dat je dat even magisch vindt, hangt af van je beleggingsstrategie natuurlijk.

Volgens Yahoo! Finance is de oorzaak in het Verre Oosten te zoeken: de Chinese economie zit in het slop en zou baat hebben bij (meer) monetaire stimulusmaatregelen. Dat maakt dat de trage markt en de hoge viscositeit ervan alle andere groeilanden en hun munten zal treffen.

Neem nu Rusland als het  ideale voorbeeld. Ondanks de grootste rentestijging van het voorbije decennium ligt de economie nog altijd plat op haar buik. De Russische centrale bank heeft de rente opgetrokken met 17%, in een poging om de roebel levensvatbaar te houden. Het lijkt erop dat dat niet zal lukken.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Errol Keyner: aanval overheid op vermogen zet door in 2015

Geen beleggingstips voor 2015 in dit artikel. Wel een poging om enkele trends te signaleren die volgend jaar actueel zullen zijn. Columnist Errol Keyner vreest vooral plannen van de overheid om vermogens zwaarder te belasten.

Het begint traditie te worden. Ook in december 2014 zal ik aandelenbeleggers teleurstellen die op zoek zijn naar gouden aan- en verkooptips voor het volgende jaar. De felbegeerde glazen bol is momenteel in gebruik bij vele analisten en marktkenners.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Vermogensbelastingen die de middenklasse sparen? Open brief aan professor Paul De Grauwe

In een opiniestuk in 'De Morgen' (of in twee opiniestukken met dezelfde tekst, maar twee verschillende titels:

"jawel, er bestaan vermogensbelastingen die de middenklasse sparen" en "een vermogensbelasting is de enige manier om het saneringsprogramma draagkracht te geven") komt u op voor een vermogensbelasting, zoals u al meerdere keren eerder hebt gedaan.

Wat mij nu sterk opvalt, is dat u niet zozeer een vermogensbelasting 'an sich' verdedigt, maar wel stelt dat het nodig is omdat het gevraagd of geëist wordt. Het woord 'perceptie' komt vier keer in de tekst voor. Waar er nog twijfel zou bestaan schrijft u zelf dat het probleem niet is hoeveel extra opbrengsten dit zou opleveren, maar wel de 'maatschappelijke draagkracht'.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Centrale bank Rusland verhoogt rente naar 17%

De grootste waardedaling van de roebel sinds 1998 was voor de Russische centrale bank reden om de rente met spoed te verhogen van 10,5 naar 17%. In een jaar tijd is de rente met 11,5 procentpunt gestegen, want vorig jaar hanteerde de centrale bank nog een rentetarief van 5,5%. De centrale bank draait het groeipotentieel van de economie de nek om in een poging de munt te redden.