Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 17176 tot 17180
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

De jarenlange trend van oplopende betalingsproblemen zet door

Vorig jaar heeft het BKR 31.195 nieuwe consumenten geregistreerd die een betalingsachterstand hebben op hun lening. In totaal lopen 771.000 consumenten achter met betalingen.

Volgens de algemeen directeur van BKR, Peter van den Bosch, is het probleem veel omvangrijker, omdat BKR enkel afgesloten kredieten en eventuele betalingsachterstanden vastlegt en niet achterstallige rekeningen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Column Kees de Kort | Chinese cijfers volkómen ongeloofwaardig

“Het is 20 januari en de Chinezen weten de precieze cijfers over de economie in 2014 al.” BNR’s macro-econoom Kees de Kort gelooft er niets van: “Een beetje land heeft al moeite om de cijfers over een maand beschikbaar te stellen. Dat kan dus al niet. En in de hele wereld worden dingen in de loop der tijd bijgesteld, maar in China doen ze dat niet.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Eenheid binnen de eurozone is zoek

Volgens Bloomberg is ECB-voorzitter Mario Draghi aan tafel geschoven met de vertegenwoordigers van de eurolanden om een compromis te bereiken. Het nieuwsagentschap stelt daarmee dat daarmee het gebrek aan eenheid binnen de eurozone aan het licht is gekomen.

Het voorstel van Draghi is al welbekend: de Europese Centrale Bank zal de staatsschulden zelf niet aankopen. In de plaats daarvan zullen de regionale filialen, de nationale banken, de effecten op hun balansen opnemen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Nog nooit zoveel Belgische hypotheken afgesloten dan in 2014

In 2014 werden meer dan 231.000 hypothecaire kredietovereenkomsten afgesloten voor een totaalbedrag van meer dan 25,5 miljard euro (exclusief herfinancieringen). Daarmee bevindt de Belgische hypotheekmarkt zich in 2014 op het hoogste niveau ooit, vooral dankzij een uitzonderlijk sterk vierde trimester. Dat meldt Febelfin op basis van statistieken van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK).

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Lager gemiddeld begrotingstekort in eurozone

Het gemiddelde begrotingstekort in de eurolanden is in het derde kwartaal van 2014 gedaald ten opzichte van het tweede kwartaal. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Eurostat, die dinsdag werden gepubliceerd.