Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 17181 tot 17185
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

FED zal zeer omzichtig te werk blijven gaan

De vooruitzichten voor het beursjaar 2015 zien er niet zo slecht uit, ervan uitgaande dat de meeste centrale banken een ruime monetaire politiek zullen blijven voeren. Uitzondering die de regel bevestigt, is uiteraard de Amerikaanse centrale bank waarvan wordt verwacht dat ze in de loop van het jaar haar basisrente zal verhogen. Maar hoeft de economie niet op een dwaalspoor te brengen. De FED zal namelijk zeer omzichtig te werk blijven gaan, zo omzichtig dat ook de beurzen de ingreep van de FED niet hoeven te vrezen. De meeste analisten zien dan ook geen redenen om te panikeren, het sentiment op de beurzen kan goed blijven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Mikhail Khazin: Goudmanipulatie stopt bij volgende financiële crisis

De ontkoppeling en  stopzetting van de manipulatie van de goudprijs zal er komen bij de eerstvolgende financiële crisis. Dit is de stelling van Mikhail Khazin.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Wat denkt de Federal Reserve over de rente?

De rente wereldwijd bevindt zich nog steeds in een dalende trend. De rente op de tienjarige Amerikaanse staatsobligatie, de toonaangevende rente in de Verenigde Staten, is maandag immers al gevaarlijk dicht komen aanleunen bij het niveau van 2 procent. Sommige analisten, waaronder Deutsche Bank, denken dat de Amerikaanse rente zal terugvallen onder die belangrijke grens van 2 procent.

Volgens Marc Eeckhout, analist van BNP Paribas, zal veel afhangen van de economische indicatoren die in de volgende periode worden gerapporteerd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Staking bij Amazon in Duitsland? Goedkope Polen over de grens nemen werk over

Het Amerikaanse online warenhuis Amazon heeft zich handig ingedekt tegen stakingen bij distributiecentra in Duitsland. Voor de kerstperiode staan vlak over de grens in Polen Amazon-medewerkers klaar om Duitsers te voorzien van hun kerstpakketjes.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Dalende olie en gasprijs ook voor Nederland grote tegenvaller

De gasprijs is de afgelopen tijd stevig gedaald, in navolging van de steeds lagere prijs van olie. Het goedkopere gas is een tegenvaller voor de Nederlandse schatkist, aangezien ook de verkoop van Nederlands gas minder opbrengt.

[...]