Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 17181 tot 17185
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 januari 2015

'Miljardenboete VS dreigt voor RBS'

De Britse bank Royal Bank of Scotland (RBS) kan in de Verenigde Staten een boete krijgen van meer dan 5 miljard pond (6,4 miljard euro) vanwege gesjoemel met de verkoop van risicovolle hypotheekbeleggingen in de aanloop naar de financiële crisis. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 januari 2015

Duitsland bluft: “Griekenland is geen risico voor de Euro.” Invloed is toch groter dan in 2009.

De eurozone is niet verplicht om Griekenland te redden. Het land is geen risico meer voor de Euro.  Dit zei Michael Fuchs, hij is lid van de Duitse partij CDU van bondskanselier Angela Merkel.

De politieke chantage van de linkse partij Syriza van Griekenland kan niet meer gebruikt worden.

De linkse anti bezuinigingspartij Syriza op kop in de peilingen zet alles op het spel om een heronderhandeling van het hulppakket met de Trojka(EU,ECB en IMF) te bekomen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 2 januari 2015

China stopt met verkoop organen geëxecuteerde gevangenen

Liu Tianlong wordt aan het publiek getoond in 2001. De Chinees kreeg de doodstraf voor moord. De afgelopen jaren werden organen van ter dood gebrachte gevangenen ongevraagd gebruikt voor transplantatiedoeleinden.

China is gestopt met het ongevraagd gebruiken van organen van geëxecuteerde gevangenen voor transplantaties.

Met ingang van dit jaar gebeurt dat alleen als de gevangenen daarvoor zelf toestemming hebben gegeven, meldt de Duitse Frankfurter Allgemeine Zeitung vrijdag.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 2 januari 2015

De euro begint 2015 met forse koerdaling

De euro is het nieuwe jaar begonnen met een stevige daling ten opzichte van de dollar. Op vrijdagochtend 2 januari was de Europese munt terug op het niveau van juni 2010.

De waarde van de euro daalde in de vroege ochtendhandel naar 1,2035 dollar, tegen 1,2145 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op oudjaarsdag. De euro was een jaar geleden nog ongeveer 1,38 dollar waard.

De stijging van de dollar hangt samen met het herstel van de Amerikaanse economie en het vooruitzicht dat de rente in de Verenigde Staten waarschijnlijk in de loop van 2015 wordt verhoogd.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 2 januari 2015

Zet u schrap voor een wild 2015

De eurozone is sinds gisteren weer een lid rijker: het Baltische land Litouwen betaalt nu ook met de Europese munt.

Gordels om: 2015 zou in economisch opzicht best eens een wilde rit kunnen worden. Zeker in de eurozone, waar we ons moeten opmaken voor grote ingrepen en onverwachte gebeurtenissen.

In de hele eurozone blijft de werkloosheid onverminderd hoog. De vrees voor deflatie (prijsdalingen) houdt aan.