EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17181 tot 17185
Geplaatst op: vrijdag 30 januari 2015

Goudprijs daalt na FOMC meeting Federal Reserve

De goudprijs en de zilverprijs gingen donderdag onderuit toen de Amerikaanse centrale bank de financiële markten verzekerde van een renteverhoging in de loop van dit jaar. Hoewel de Amerikaanse centrale bank al sinds de afbouw van het monetaire stimuleringsprogramma spreekt over het verhogen van de rente is het er tot op heden niet van gekomen.

Lees verder op Goudstandaard.com
Geplaatst op: vrijdag 30 januari 2015

Column Kees de Kort | Happy pills

In de VS nemen ze gewoon happy pills om een goed gevoel te krijgen van slechte economische cijfers. In Japan hebben ze de pilletjes níet in het water gedaan, denkt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. "Ze zitten in de hoek waar de klappen vallen en daar blijven ze lekker zitten."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 30 januari 2015

Rusland verlaagt rente onverwacht

De centrale bank van Rusland heeft vrijdag onverwacht de rente verlaagd. 

De centrale bank van Rusland heeft vrijdag onverwacht de rente verlaagd. 

De bank hoopt daarmee de gevolgen van de economische recessie in het land te verzachten, maar zorgde in eerste instantie vooral voor een verdere daling van de roebel.

Het toonaangevende rentetarief ging van 17 naar 15 procent. Algemeen werd aangenomen dat de rente ongewijzigd zou blijven, omdat de roebel in de eerste maand van dit jaar weer stevig aan waarde verloor.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 30 januari 2015

Russische centrale bank blijft veel goud inkopen

De Russische centrale bank heeft vorig jaar relatief veel goud ingekocht. Het Russische aandeel kwam neer op een derde van alle goudinkopen door centrale banken.

De Russische centrale bank heeft vorig jaar relatief veel goud ingekocht. Het Russische aandeel kwam neer op een derde van alle goudinkopen door centrale banken.

Volgens de krant is het niet verrassend dat vooral Rusland goud opkoopt, omdat het land last heeft van westerse sancties en de fors gedaalde olieprijs. 

De Russische economie verslechtert en de roebel verliest waarde. Met het goud kan het land de waarde van zijn eigen munt stutten. Het land zou inmiddels de op vier na grootste goudreserve ter wereld hebben.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 30 januari 2015

Goudprijs kan omhoog dankzij lagere olieprijs

Terwijl goud vaak gezien wordt als hedge tegen inflatie, kan goud dit jaar gewoon stijgen ondanks de wereldwijde deflatie-angst. Dat stelt William Rhind, CEO van World Gold Trust Services. Hij verklaart zijn standpunt als volgt: In tijden van deflatie-angst in de wereldwijde economie, reageren overheden vaak door hun munteenheden te verzwakken in verband met hun concurrentiepositie. ‘Valuta-zwakte is meestal een goede zaak voor goud’, aldus Rhind tijdens de conferentie van Inside ETF’s in Hollywood.

Het bedrijf waar de William Rhind werkzaam is als CEO, World Gold Trust Services, is de sponsor van ’s werelds grootste goud exchange traded fund (ETF): de SPDR Gold Trust. Deze ETF zag het aantal uitstaande stukken met 3,4 procent toenemen in de week van 26 januari tegenover de week ervoor. Hiermee nam de wekelijkse inflow van het exchange traded fund toe naar 8,2 miljoen units.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs