Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 1721 tot 1725
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 april 2017

El Salvador verkiest water boven goud

In El Salvador heeft het parlement woensdag een verbod op mijnbouw goedgekeurd op zijn ganse grondgebied. Het verbod geldt voor de extractie van alle metaalhoudende grondstoffen, goud inbegrepen.

Het gaat om een wereldprimeur die als doel heeft de lokale waterbronnen in deze Centraal-Amerikaanse republiek te beschermen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 3 april 2017

Grafiek: Goudaankopen centrale banken sinds 1948

Sinds de Tweede Wereldoorlog heeft het internationale monetaire systeem verschillende fasen ondergaan. Door het loslaten van de goudstandaard speelde het edelmetaal geen rol van betekenis meer in het dagelijkse betalingsverkeer, maar daarmee was de rol van goud als monetair anker en als ultieme reserve nog niet uitgespeeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 april 2017

Marges Europese banken nog steeds in gevarenzone

De Europese Centrale Bank waarschuwt de Europese banken opnieuw dat de marges dringend moeten stijgen, dit met behulp van structurele aanpassingen van de huidige businessmodellen. Enkel op deze manier kunnen toekomstige uitdagingen op een gezonde manier aangepakt te worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 april 2017

GBP op weg naar nieuwe rollercoaster

De Brexit blijft op de financiële markten voor de nodige volaliteit zorgen, dit aldus diverse analisten welke waarschuwen dat de risico’s voor het Britse Pond nog niet volledig ingerekend zijn. Enige voorzichtigheid is dan ook ten zeerste aan te raden.

Met het activeren van het beruchte artikel 50 door de Britse eerste minister Theresa May is de Brexit ondertussen wel degelijk de harde realiteit geworden. Waar er voordien nog enige hoop was dat een Brexit nog mogelijks af te wenden was is dit ondertussen verleden tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 april 2017

Het is niet vreemd dat de Italianen twijfelen over de euro

De Nederlanders hebben in maart een halt toegeroepen aan het populisme dat de afgelopen jaren steeds meer bewegingsvrijheid heeft gekregen binnen de Europese landgrenzen. De Nederlandse populistische partij, de PVV, mag dan wel de op één na grootste partij van Nederland zijn, de partij van Wilders wordt uitgesloten als het gaat om het vormen van een regering voor de komende 4 jaar.

Ook elders in Europa wordt er gevreesd voor het populisme. Zo zullen we later dit jaar te maken gaan krijgen met de Franse en Duitse landelijke verkiezingen en de meeste economen waarschuwen met name voor de Franse verkiezingen. De populistische partij van Marine Le Pen staat er immers in de peilingen goed voor.