Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 17201 tot 17205
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 1 januari 2015

Fransen krijgen internet-controle als nieuwjaarsgeschenk

In Frankrijk wordt bij de start van het nieuwe jaar een nieuw decreet over internet-surveillance, dat een jaar geleden was goedgekeurd, van kracht. Dat heeft het Franse magazine Le Point gemeld. De controversiële maatregel biedt de Franse autoriteiten een administratieve toegang tot communicatie-gegevens van zijn onderdanen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 31 december 2014

Daling olievoorraden VS

De olievoorraden in de Verenigde Staten zijn vorige week met 1,75 miljoen vaten gedaald naar 385,5 miljoen vaten (van 159 liter). Dat maakte het Amerikaanse energiebureau EIA woensdag bekend.

Bron: galeboetticher.com
Geplaatst: woensdag 31 december 2014

De terugkeer van de bubbel

De bubbel is weer terug in de Verenigde Staten! In acht grote steden liggen de huizenprijzen inmiddels ver boven het hoogtepunt van vlak voor de crisis.

De Amerikaanse centrale bank (FED) heeft de afgelopen zes jaar enorme hoeveelheden geld gecreëerd om de rentestanden te verlagen en de economie te stimuleren.

Dat geld lijkt vooral naar de techsector in Sillicon Valley (San Jose) en de schaliegaswinning in Texas (Houston, Dallas, San Antonio, Austin) te zijn gegaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 31 december 2014

"Litouwen wint met euro aan politieke invloed"

Eurozone breidt uit De Baltische staat Litouwen voert om middernacht als negetiende land de euro in. Volgens minister van Financiën Rimantas Sadzius zal het land daardoor meer politieke invloed verwerven. "Nu zitten we aan de tafel waar 19 staten belangrijke kwesties behandelen in de eurozone, waar een derde van een miljard mensen leven", verklaarde hij in een radio-interview.

Bron: sargasso.nl
Geplaatst: woensdag 31 december 2014

De eurocrisis is weer terug: Een IJzeren Kooi voor Europa

Het gaat slecht met de Europese economie en dat komt niet door externe oorzaken. Het is niet de hoge olieprijs – die was in jaren niet zo laag – of door oorlog. De oorzaak is slecht economisch beleid. Verzwakte vakbonden en ideologische verdwaalde linkse partijen hebben geen effectieve oppositie en nemen zelf verantwoording voor het falende beleid. De maatschappelijke problemen in Europa verergeren en slecht voorgelichte burgers zoeken hun heil bij rattenvangers die wel duidelijkheid bieden. Tegelijkertijd vertellen politici en economen ons dat er geen alternatief is voor hun beleid. Maar niets is minder waar: er is wel een alternatief en er is wel degelijk een oplossing voor de eurocrisis.