Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17206 tot 17210
Bron: emerce.nl
Geplaatst: woensdag 31 december 2014

Het Jaar van Bitcoin

Het was een positief en negatief jaar voor Bitcoin. Enerzijds werd de cryptomunt breder geaccepteerd, anderzijds waren er diverse schandalen, die de koers van Bitcoin uiteindelijk flink onder druk hebben gezet en de munt maakten tot de slechtste investering van 2014.

Euforisch ging de Bitcoin het nieuwe jaar in. Nadat de koers eind 2013 zijn hoogste punt had bereikt leek er weinig meer mis te gaan. Totdat eind februari Bitcoinbeurs Mt. Gox plotseling uit de lucht werd gehaald zonder nadere uitleg. Diverse bitcoinpartijen besloten vervolgens een gezamenlijke verklaring uit te geven waarin zij zich distantieerden van het Japanse bedrijf.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 31 december 2014

Jim Cramer: Iedereen moet goud in zijn portefeuille hebben

Goud hoort als verzekering thuis in elke portefeuille. Jim Cramer doet zijn aanbevelingen voor 2015.

Het oude stock-picking is niet meer voldoende om je beleggingen te beschermen in crisistijd. Goud verdient zijn plaats. Dat is de uitspraak van Jim Cramer.

Jim Cramer is een bekende en veel gevolgde Amerikaans belegger en oprichter van Thestreet.com. Hij presenteert tevens het populaire programma

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 31 december 2014

Column Kees de Kort | 2015 wordt jaar van propaganda en goedkope pr

2015 wordt het jaar van de propaganda, goedkope pr, halve waarheden en gekonkel met cijfers. Dat is de voorspelling van BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Er ligt een enorme ruimte voor journalisten om goed hun werk te doen.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 31 december 2014

Grootste daling olieprijs in een jaar sinds 2008

De olieprijs is op weg naar de grootste daling in een jaar sinds 2008. Een vat Brentolie gaat richting de 56 dollar per vat (159 liter). Halverwege juni piekte die prijs rond de 115 dollar.

Brentolie, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, daalde in 2014 met 49 procent.

De olieprijs daalt al sinds de zomer door een afnemende vraag en een toegenomen aanbod, mede dankzij de schaliegaswinning in de Verenigde Staten.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 31 december 2014

Hoe is het leven in Yakutsk, de koudste stad ter wereld?

De Siberische stad Yakutsk, op zo'n 8.500 kilometer afstand van de Russische hoofdstad Moskou, geniet om twee redenen internationale bekendheid: de stad speelt een rol in het gezelschapsspel Risk en het is tevens de koudste stad ter wereld.

De 270.000 inwoners trotseren er de meest extreme temperatuurverschillen. De korte, hete zomer kent vaak dagen achtereen met temperaturen boven 30 °C. Eind september valt de winter in en in oktober vriest het de meeste tijd al. Vanaf dan blijft de temperatuur meestal onder de 40°Celsius.