Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 17211 tot 17215
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Vat olie voor eerst in vijf jaar onder 60 dollar

Een vat Brentolie, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, is dinsdagochtend voor het eerst sinds juli 2009 onder de 60 dollar gekomen.  

Een van Brentolie (159 liter) zakte met 2 procent naar 59,68 dollar. Een vat Amerikaanse olie dook onder de 55 dollar, dat is sinds mei 2009 niet meer voorgekomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Overal in Amerika is er groei

De Amerikaanse centrale bank koos er in oktober voor om het stimuleringsbeleid af te bouwen. Uiteraard hadden de meeste beleggers al rekening gehouden met een dergelijke beslissing. De daling bleef daarom ook uit.

Toch begint de spanning de afgelopen tijd weer wat toe te nemen. De kerstdagen staan weliswaar voor de deur, maar in het nieuwe jaar zou het beursfeestje volgens sommige analisten snel over kunnen zijn. Op dit moment zitten de beleggers namelijk nog op een roze wolk, maar dat zou snel kunnen veranderen.

In het laatste Beige Book van de FED is te lezen dat de economische expansie ook in november een vervolg heeft gekregen. Daarnaast was er in dit rapport te lezen dat ook de banen in alle districten zijn toegenomen. Met andere woorden is de werkgelegenheid gestegen.

Bron: mt.nl
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

De opkomst (en ondergang?) van bitcoin

Bitcoin zou de toekomst worden, maar die belofte is bepaald niet ingelost. Deze bedrijven geloven echter nog steeds in het betaalmiddel.

De hype rond bitcoin is voorbij. Rond de vorige jaarwisseling lag de media-aandacht voor het nieuwe betaalmiddel nog op een hoogtepunt, sindsdien zijn er in ieder geval nog twee momenten geweest waarop bitcoin groot onder de aandacht kwam. Het was niet per definitie positieve aandacht. Eerst kwam bitcoinbeurs MtGox in de problemen, waardoor honderdduizenden bitcoins verdwenen. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. Vervolgens onthulde magazine Newsweek in maart de identiteit van de bedenker van de virtuele munt. Maar toen andere media met het verhaal aan de haal gingen, ontkende hij ook maar iets met bitcoin te maken te hebben.

Niet alleen de interesse van de media is afgenomen, ook de koers van de virtuele munt is flink ingezakt sinds begin dit jaar. Volgens Bright.nl zal bitcoin zelfs nooit een echt goede munt worden. 'Voor veel mensen die vorig jaar geïnspireerd door de overvloedige media-aandacht en de almaar stijgende koersen op de bitcoin-trein stapten, was de cryptocurrency toch vooral een belegging. Vergelijkbaar met een aandeel of een klompje goud.'

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

De grote ebolaleugen... Hoe de gezondheidsindustrie een zoveelste hype creëerde om fondsen op te halen

De grote ebolaleugen... Hoe de gezondheidsindustrie een zoveelste hype creëerde om fondsen op te halen

De gezondheidsindustrie heeft rond ebola een hype gecreëerd rmet als enig doel fondsen binnen te halen en een epidemie te bestrijden die ze - net als vele van haar voorgangers - gewoon onder controle had.

Bron: galeboetticher.com
Geplaatst: dinsdag 16 december 2014

Staat Griekenland opnieuw aan de rand van de afgrond?

In de afgelopen week is de Griekse aandelenbeurs bijna volledig ingestort. In vier dagen tijd verloor de ASE zo’n 20 procent van haar waarde. Dit was een reactie op de groeiende politieke onrust in het land.

Binnenkort moet er een nieuwe president gekozen worden in Griekenland. Dit wordt niet gedaan door het volk, maar door het parlement. De kandidaat van de regering lijkt echter niet de benodigde meerderheid van 60% te gaan krijgen. Veel politieke analisten achten de kans groot dat de regering daarover zal vallen en vervroegde verkiezingen zal uitschrijven.