Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 17226 tot 17230
Bron: emirates247.com
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Top 5 nieuwe megaprojecten in Dubai

Dubai developers left no stone unturned as they announced multi-billion dirham master developments and real estate projects that will change the landscape of the emirate in the coming few years.

The biggest of the all was Dubai Holding’s announcement of Dh25-billion Mall of the World, which is set to break ground early 2015. The mall will be completed in different phases that will take 10 years to complete.

As Dubai prepares to host Expo 2020, which will run from October 2020 to April 2021, Dubai Parks and Resorts, a Meraas Holdings’ subsidiary, revealed plans for three theme parks, construction on which has already started.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Rusland geeft Argentinië een aantal lange-afstandsbommenwerpers (Sukhoi Su-24)

De bewoners van de Falkland-eilanden kijken weer bezorgd naar grote buur Argentinië, die immers een aantal lange-afstandsbommenwerpers in bruikleen krijgt van Rusland. De Russische president Poetin sloot in juli een deal met Argentinië om graan, rundsvlees en andere goederen te ruilen voor de bommenwerpers.

In Groot-Brittannië vragen militaire drukkingsgroepen, samen met bewoners van de Falkland-eilanden, dat de regering meer troepen en gevechtsvliegtuigen naar de eilanden zou sturen. Dat doen ze als reactie op het nieuws dat Argentinië binnenkort twaalf supersonische Sukhoi Su-24 vliegtuigen in bruikleen krijgt van Rusland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Allerrijksten van de wereld zijn nog rijker geworden

De rijken der aarde zijn ook dit jaar weer rijker geworden.

Dat blijkt uit de miljardairslijst die persbureau Bloomberg dagelijks bijhoudt.

De top vierhonderd van de lijst voegde dit jaar ongeveer 92 miljard dollar (zo'n 76 miljard euro) toe aan hun vermogen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Beste spaarformule kan tot acht keer meer rente opleveren

Het verschil tussen de spaarrentes bij de vier grootbanken en hun kleinere sectorgenoten is de voorbije jaren meer dan verdubbeld. Dat heeft de krant De Standaard gemeld op basis van berekeningen van Spaargids.be.

Er wordt op gewezen dat de grootbanken ING, Belfius, KBC en BNP Paribas Fortis de rente op de spaarrekeningen de voorbije drie jaar veel sneller hebben laten dalen dan hun kleinere sectorgenoten.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Nog ruim 600.000 bankkluizen verhuurd

Dit jaar waren bij de Belgische banken nog 624.000 kluizen in gebruik. Dat betekende een daling met 3,2 procent tegenover vorig jaar. Dat heeft de krant De Tijd gemeld op basis van een rondvraag bij de vier Belgische grootbanken. Er wordt aan toegevoegd dat inmiddels minder dan de helft van de beschikbare kluizen wordt verhuurd.

Het fenomeen moet worden toegeschreven aan de afschaffing van de papieren aandelen, obligaties en kasbons eind vorig jaar. Sindsdien moeten de Belgische effecten ingeschreven worden op een effectenrekening. In minder dan tien jaar zouden enkele honderdduizenden klanten hun kluis bij de banken hebben opgezegd.