Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 17231 tot 17235
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 15 december 2014

Londen moet als onafhankelijke stadsstaat naar de Europese Unie

Londen, één van de meest levendige metropolen van de wereld, moet overwegen om zich af te scheuren van het kleingeestige Engeland. Dat werpt Philip Stephens, columnist van de Britse zakenkrant Financial Times, op. Als onafhankelijke stadsstaat kan Londen zich volgens hem immers vrijmaken van een aantal lasten die nu nog op de metropool drukken.

Bron: The BIG RESET
Geplaatst: maandag 15 december 2014

Dundee: ‘China wants yuan and gold to be included in SDR’

According to Dr. Martin Murenbeeld, economist at Canadian Dundee Capital Markets, China wants the yuan and gold to be included in the SDR. In his weekly Gold Monitor, published in December 12, he wrote;

‘.. we fully expect China will demand that both the yuan and gold be included in the SDR-basket when the IMF reviews the composition of the SDR in late 2015′. 

He points to a rather well researched article published by Bloomberg just a day before. Although no real mention of gold can be found in this article, it does contain some interesting information pointing towards the preparations to include the Chinese currency into the SDR-basket;

Bron: beurz.com
Geplaatst: maandag 15 december 2014

Amerikaanse schalie sector op knappen

We lezen overal nog mooie verhalen over de schalie gas en olie sector in Amerika. Toch staat die sector onder een enorme druk. En dat is geen woordspeling.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 december 2014

Dollar kan sterker en sterker worden in 2015

De rentepolitiek van de centrale banken zal ook in 2015 van doorslaggevend belang zijn op de financiële markten. Die rentepolitiek zal de beurskoersen helpen bepalen, maar ook de forexmarkten. Het scenario ziet er voorlopig uit als volgt: de Amerikaanse centrale bank zal waarschijnlijk haar basisrente verhogen, de Europese en de Japanse centrale bank zullen er alles aan doen om de rente zo laag mogelijk te houden.

De renteverhoging door de FED zal voor volatiliteit zorgen en zal wereldwijd wegen op de waarderingen van aandelen met de groeilanden als meest gevoelige regio, zo stelt het team analisten van Petercam. De beperkte economische groei in de Eurozone (1 à 1,50%) zal al een degelijke winstgroei opleveren. Samen met de maatregelen van de ECB, het wegebben van het overdreven pessimisme en een stevig dividendrendement moet dat een mooi resultaat opleveren voor de Europese aandelenmarkten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 december 2014

Bloomberg: Mario Draghi gaat toch verduivelde kwantitatieve versoepeling in de eurozone invoeren!

Het lijkt erop dat de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi het pleit gaat winnen.

Dat heeft Bloomberg vandaag gemeld. Ondanks het sterke protest van Duitsland en van de Bundesbank gaat de ECB dus toch door met het plan om de verduivelde kwantitatieve versoepeling in de eurozone in te voeren.

Met die aankondiging heeft het medium het einde van de eurozone ingeluid. Want, we weten allemaal dat Draghi alleen in een puur monetair mirakel de oplossing ziet voor de Europese crisis. Hoezo, goud kopen?