Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 1726 tot 1730
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

Oostenrijk trekt resoluut de kaart van Rusland (deel 1)

De Oostenrijkse energiereus OMV, partner van Gazprom in het ambitieuze en vermaledijde Nord Stream 2-project, countert de dreigementen van Zweden en Denemarken om dwars te gaan liggen in de vergunningsprocedure met volmondige steun voor het project.

Daarmee gooien de Oostenrijkers nog wat extra olie op het vuur: de spanning binnen de Europese Unie is te snijden. Deze demarche stort de Unie verder in de existentiële crisis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

Coup de théatre: na Polen gaat nu ook Denemarken dwarsliggen in Russisch-Europese energiesamenwerkingsplannen

Vorige maand bereikten de Europese Commissie en Gazprom een degelijk akkoord dat samenwerking tussen het gasbedrijf en haar Europese partners zou beklinken, alsook de plooien gladstrijken met de voornaamste dwarsliggers. Dat kon u hier bij beurs.com lezen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

Koers bitcoin maakt snelle sprong

Nu gaat zelfs de MSM berichten over Bitcoin:

De virtuele munt bitcoin wordt in rap tempo meer waard. De koers passeerde onlangs nog de grens van 1.400 dollar, donderdag ging de waarde al richting de 1.600 dollar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

Belgen halen in één maand 5,4 miljard van spaarboekjes

Eind maart stond er 255,7 miljard euro geparkeerd op de Belgische spaarboekjes, zo blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Het is van september 2014 of bijna 2,5 jaar geleden, dat de spaarcentjes van de Belg zo laag stonden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

Gouverneur Nationale Bank Frankrijk: Franse munt naast euro zou "een gevaar" zijn

De gouverneur van de Nationale Bank van Frankrijk, François Villeroy de Galhau, heeft er vandaag voor gewaarschuwd dat de circulatie van een Franse munt naast de euro, zoals presidentskandidate Marine Le Pen voorstelt, "een gevaar" zou vormen en nadelig zijn "voor de financieel zwaksten".