Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 17261 tot 17265
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 december 2014

Komt het Russische volk in opstand?

Dat Rusland voor een zeer groot deel afhankelijk is van haar olie zal niemand verbazen. Deze export begint echter steeds meer in gevaar te komen door de Westerse sancties. Als gevolg van deze sancties is er in een korte tijd heel veel veranderd in Rusland.

Zo is de Russische inflatie de afgelopen maanden gestegen met ruim 25 procent. Uiteraard is dit een flinke stijging die goed gevoeld wordt onder de Russische bevolking. Voornamelijk de arme Russische bevolking heeft last van deze hoge inflatie, zij kunnen nog maar moeilijk aan voedsel komen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 27 december 2014

Poetin limiteert vodka-prijzen om zijn populariteit te behouden

In een meeting met ambtenaren en regionale gouverneurs heeft de Russische president Vladimir Poetin bekend gemaakt zijn regering de opdracht te hebben gegeven de prijs van vodka te limiteren. De maatregel lijkt een zet van Poetin om zijn populariteit te bewaren terwijl Rusland hard getroffen wordt door een economische crisis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 27 december 2014

Russische Centrale Bank lanceert SWIFT alternatief voor interbancaire betalingen.

De Russische Centrale Bank(CBR) is gestart met een eigen betaalsysteem. De CBR heeft een eigen interbancair betalingssysteem opgericht dat als alternatief moet dienen voor het SWIFT systeem dat mondiaal gebruikt wordt.

Het wil zo afstappen van het door het westen gedomineerde  internationale betalingssysteem. Het is al in operatie voor binnenlandse betalingen en zal helemaal operationeel zijn binnen de 6 maanden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 27 december 2014

'Zeker 100.000 mensen raken in 2015 baan kwijt'

Het kabinet mag dan anders verkondigen, maar de economische malaise is nog niet voorbij. In 2015 zullen zeker 100.000 Nederlanders hun baan kwijtraken. Dat voorspelt althans voorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie.

Castelein doet zijn uitspraken zaterdag in een interview in het  AD.  Volgens het kabinet en het Centraal Planbureau (CPB) gaat het weer beter met de economie en daalt de werkloosheid. ''Noem mij een onheilsprofeet, maar die positieve cijfers sporen totaal niet met de realiteit'', aldus Castelein. Hij baseert zijn sombere voorspelling op de eigen Arbeidsmonitor van De Unie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 27 december 2014

Lagere olieprijzen bezorgen Saoedi-Arabië enorm begrotingstekort

Saoedi-Arabië verwacht door de dalende olieprijzen zijn grootste begrotingstekort ooit te zullen boeken in 2015. De autoriteiten verwachten een tekort van 145 miljard rial (31,7 miljard euro), of 5 procent van het bruto binnenlands product. De grootste olieproducent ter wereld wil blijven investeren, maar zal wel de lonen matigen.