Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 17261 tot 17265
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

‘Opkoopprogramma ECB via nationale banken’

Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft bij de Duitse regering plannen ingediend waarbij de centrale banken van eurolanden hun eigen staatsleningen gaan opkopen. Dat meldde het Duitse tijdschrift Der Spiegel.

Draghi zou de plannen woensdag hebben voorgelegd aan de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble en bondskanselier Angela Merkel. Door de nationale centrale banken hun eigen schuldpapier te laten opkopen, worden lidstaten niet aansprakelijk voor de risico’s bij de leningen van andere landen. In het plan zou een limiet zijn opgenomen, waardoor niet meer dan 20 tot 25 procent van de uitstaande schuld kan worden opgekocht.

De lidstaten zouden ook de optie krijgen om geen staatsleningen te kopen. Griekenland wordt buitengesloten van het plan omdat Griekse staatsleningen niet voldoen aan de noodzakelijke investeringscriteria, aldus het artikel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

ECB dient plannen in voor opkoopprogramma van eigen staatsleningen

President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft bij de Duitse regering plannen ingediend waarbij de centrale banken van eurolanden hun eigen staatsleningen gaan opkopen. 

Draghi zou de plannen woensdag hebben voorgelegd aan de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble en bondskanselier Angela Merkel.

Door de nationale centrale banken hun eigen schuldpapier te laten opkopen, worden lidstaten niet aansprakelijk voor de risico's bij de leningen van andere landen. In het plan zou een limiet zijn opgenomen, waardoor niet meer dan 20 tot 25 procent van de uitstaande schuld kan worden opgekocht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

McKinsey somber over Europa.

McKinsey komt voor de dag met een rapport. Wederom somber nieuws over Europa, dat spreekt. Bij de consultancyfirma ontdekken ze nu ook de demografische bom die tikt op dit continent.

De grafiek die ze opstelde liegt er niet om: Waar tussen 1950 en 2014 de economie jaarlijks groeide met bijna vier procent (3,8%), zal dit de komende vijftig jaar terugvallen met de helft (2,1%).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Hoe bitcoin en blockchaintechnologie overheden kunnen vervangen

Deze week praat Paul Buitink met de oprichter van de Piratenpartij, Rick Falkvinge. Later in de uitzending schuift voormalig model en privacy-activist Ancilla Tilia ook aan. Ondanks de prijsdaling houdt Rick het volste vertrouwen in bitcoin en verwacht hij dat de techniek erachter overheden kunnen vervangen. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op het lot van de Piratenpartij, de gebeurtenissen in Parijs en het belang van vrijheids van meningsuiting.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Goudprijs breekt door de €1.100 per troy ounce

De goudprijs is vandaag door de €1.100 per troy ounce gebroken en staat op het moment van schrijven op een koers van €1.108,54. In dollars steeg de goudprijs naar $1.276 per troy ounce. Deze week werd goud in euro’s 7,3% meer waard, terwijl de zilverprijs de afgelopen week met 9% steeg.