Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17266 tot 17270
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 29 december 2014

ECB wil met Grieken in gesprek blijven

De Europese Centrale Bank (ECB) wil met Griekenland in gesprek blijven over de afwikkeling van het hulpprogramma waarmee het land de afgelopen jaren op de been is gehouden.

De ECB ''wacht op de opvattingen en suggesties van de Griekse autoriteiten'' en zal die ook bespreken met de Europese Commissie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), zo liet de centrale bank maandag weten.

In het Griekse parlement was maandag voor de derde keer geen meerderheid te vinden voor de benoeming van Stavros Dimas tot president. De grondwet schrijft voor dat nu de volksvertegenwoordiging moet worden ontbonden. Eind januari worden vervroegde verkiezingen gehouden.

Bron: nu Z
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Russische economie krimpt voor het eerst sinds 2009

 De Russische economie is in november met 0,5 procent gekrompen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldde het Russische ministerie van Economische Zaken maandag.

De achteruitgang van vorige maand is de eerste sinds 2009.

De Russische economie wordt hard geraakt door de westerse sancties tegen het land en de forse daling van de olieprijs. Daardoor nemen de exportopbrengsten van Rusland stevig af, terwijl veel kapitaal het land is uitgestroomd en Russische banken en bedrijven zo goed als afgesneden zijn van de internationale financiële markten.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: maandag 29 december 2014

10 toppicks die in 2015 kunnen outperformen

De analisten van Merrill Lynch, een divisie van Bank of America, hebben hun lijstje met toppicks voor komend jaar naar buiten gebracht. Ze hebben 10 aandelen geselecteerd die het in 2015 naar verwachting een stuk beter zullen gaan doen dan de Amerikaanse S&P 500.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Brand in Libië voorkomt totale afkoeling van oliemarkt

Ruwe olie lijkt de bodem te hebben bereikt nu in Libië een terminal in brand is gevlogen. Daar werden 800 000 vaten bewaard. “[Dat is] gelijk aan de productie van meer dan twee dagen”, schrijft Reuters.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 december 2014

FED toont rentewapen een eerste keer

In de Verenigde Staten zijn alle blikken nu gericht op Janet Yellen die nogmaals liet weten dat er volgend jaar een renteverhoging mag verwacht worden. Wanneer dat zal zijn, valt nog af te wachten. Maar het tijdstip dat de rente zal worden verhoogd, lijkt steeds meer dichterbij te komen. De beleggers zullen in 2015 daar rekening mee moeten houden.

De Amerikaanse centrale bank FED heeft volgens Marc Eeckhout van BNP Paribas dan toch gedaan wat algemeen verwacht werd. In een min of meer verdeelde beslissing (7 tegen 3) schrapte ze de belofte om het zes jaar oude nulrentebeleid nog geruime tijd verder te zetten. In een voorzichtig gewijzigde boodschap voert ze aan dat de rente voor de eerste keer omhoog kan midden 2015.

Maar indien de omstandigheden het noodzaken, zou ze wat meer geduld kunnen oefenen. Na het stopzetten van de obligatieaankopen eind oktober, begint nu een nieuwe fase in het monetair beleid. De FED gaf wel mee dat het optrekken van de rente in 2015 en 2016 zeer waarschijnlijk aan een lager ritme zal gebeuren dan tot nu toe werd aangenomen.