Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 17271 tot 17275
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Eurozone heeft het moeilijk

De afgelopen tijd is er al genoeg gezegd en geschreven over de huidige economische situatie in Europa. Zelfs Duitsland heeft de afgelopen maanden in negatieve zin kunnen verassen. En dat was toch iets waar we even aan moesten wennen.

De situatie in Frankrijk is echter veel en veel erger. De Franse economie heeft het zichtbaar moeilijk en dat is ook duidelijk te zien aan het PMI cijfer. Het Franse PMI cijfer daalde in november naar 47.9 en dat betekende de laagste stand in 9 maanden tijd.

Italië daarentegen wist de afgelopen weken in positieve zin te verrassen. Het Italiaanse PMI cijfer kwam in november uit op 51.8. In oktober hadden we nog te maken met een notering van 50.8 dus we mogen zeggen dat Italië de analisten duidelijk heeft kunnen verrassen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Europa mist kans om Rusland KO te slaan

Het is niet omdat Rusland en Oekraïne eindelijk vrede hebben gesloten en dat de gasleveringen voor deze winter zijn verzekerd dat beide partijen terug door een deur kunnen. Integendeel, het groeiende wantrouwen tussen de twee voedt alleen nog maar de politieke onrust. “Dat zou gevolgen kunnen hebben die verder reiken dan de energiesector”, meldt de Europese denktank Bruegel vanuit Brussel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Bij QE4 passeert goud de $5000 grens

De goudprijs is in 2014 over het algemeen stabiel gebleven, maar de laatste weken zien we steeds meer volatiliteit in de prijs van het gouden edelmetaal. Wat kunnen we van de goudprijs verwachten? Goud-gelovige Peter Schiff werd om opheldering gevraagd. Dit deed hij op Fox Business toen hij werd geconfronteerd met de vraag waarom je nu in goud zou moeten investeren en hoe je geld kunt verdienen aan deze zeer volatiele grondstof.

In eerste instantie is de goudprijs dit jaar zo goed als onveranderd gebleven. Gevoelsmatig je zou denken dat de goudprijs flink in waarde heeft moeten inboeten door de heisa van de reguliere media en uiteraard de koersval van de afgelopen jaren. “De realiteit is echter anders”, aldus Peter Schiff. Hij roept al jaren dat je in goud moet investeren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Beleggen in goud? Stel eerst deze 7 vragen

We naderen weer het einde van het jaar, in 2013 was dit een goed moment om goud en goudmijnaandelen te kopen. Na een zeer beloftevolle start in 2014 zakte de sector weer weg, maar de laatste dagen timmert het weer aan zijn comeback. Dit is volgens Jeff Clark de voorzet voor een fantastisch 2015.

Wie wil beleggen in goud of goudmijnen, moet zich alvast deze 7 vragen stellen. Is het antwoord positief, dan moet je niet langer twijfelen om goud en goudmijnen te kopen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Halliburton schrapt duizend banen

De dalende olieprijs noopt dienstverlener Halliburton tot ingrijpen. Het Amerikaanse bedrijf meldt vrijdag dat het van plan is duizend banen te schrappen buiten de Verenigde Staten.

Door verslechterde marktomstandigheden investeren klanten minder in de diensten van de op een na grootste toeleverancier aan de olie- en gasindustrie ter wereld.

De maatregelen zijn volgens Halliburton noodzakelijk om die moeilijke marktomstandigheden het hoofd te kunnen bieden. Het Nederlandse SBM Offshore kondigde deze week om soortgelijke redenen aan te gaan snijden in het personeelsbestand.