Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 17271 tot 17275
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Mubarak komt vrij; de Egyptische cirkel is rond

Hosni Mubarak, de voormalige president van Egypte, zou dit weekeinde vrijkomen, nadat een rechtbank in Kaïro eerder deze week zijn gevangenisstraf van drie jaar voor het verduisteren van staatsfondsen annuleerde.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Het is bijna zeker: deflatie in december

Het leven is in december in elf van de achttien eurolanden goedkoper geworden. Dat blijkt uit nieuwe schattingen die Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag heeft gepubliceerd.

De inflatie, de maatstaf voor de ontwikkeling van prijzen, zakte vorige maand in de eurozone naar min 0,2 procent. Dat betekent dat goederen en diensten gemiddeld 0,2 procent goedkoper waren dan een jaar eerder. Daarmee was sprake van de eerste daling van het prijspeil sinds 2009. Deze nieuwe schatting kwam overeen met de voorlopige prognose die eerder deze maand werd gepubliceerd. De prijsdalingen waren met 2,5 procent het sterkst in Griekenland, gevolgd door Spanje. Daar werd het leven ruim 1 procent goedkoper. Volgens de geharmoniseerde Europese meetmethode was er ook in Cyprus, Luxemburg, België, Ierland, Portugal, Italië, Nederland, Slovenië en Slowakije sprake van negatieve inflatie.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Saudische prins: "Olieprijs gaat niet meer naar $100"

Volgens de Saudische prins Alwaleed bin Talal is een olieprijs van $100 of meer verleden tijd. Hij zei dat de olieprijs de afgelopen jaren kunstmatig hoog werd gehouden en dat die prijs niet marktconform is. Onder de huidige omstandigheden acht de prins een olieprijs van meer dan $100 ondenkbaar. De theorie dat de Verenigde Staten een daling van de olieprijs in gang hebben gezet om Rusland onder druk te zetten is volgens de Saoedische prins complete onzin.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

IMF verrast door besluit Zwitserse centrale bank

Christine LaGarde is niet persoonlijk door de Zwitserse centrale bank op de hoogte gebracht van het besluit om het plafond van de Zwitserse franc te schrappen. Dat zei de topvrouw van het IMF in een gesprek met CNBC. LaGarde liet weten zeer verbaasd te zijn over het feit dat deze ingrijpende verandering niet van tevoren besproken is met het IMF.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Griekse 'bank run' is begonnen en ook belastingen worden niet meer betaald

e meeste Grieken stellen de betalingen van hun belastingen uit tot ze duidelijkheid hebben over de toekomst van hun land na de verkiezingen van 25 januari. Volgens de krant Kathimerini heeft de Griekse staatskist op dit moment 80% minder belastingen kunnen innen in vergelijking met een jaar geleden.

In de maand januari zou de Griekse schatbewaarder zo’n 4,5 miljard euro moeten incasseren, maar daar is volgens ambtenaren van de belastingsdienst weinig van te merken. De inkomsten zouden 70 à 80% achter op schema liggen.