Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 17271 tot 17275
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Een vleugje communisme is de oplossing voor de roebelcrisis

De kerstperiode van 2014 ligt maar net achter ons of de Russische president Vladimir Poetin heeft nog maar eens voor beroering gezorgd.

Volgens CNN hebben ambtenaren namelijk het bericht gekregen dat hun kerstverlof is ingetrokken. Het nieuws hebben ze bovendien gisteren, op 25 december, gekregen.

“De overheid en haar onderliggende structuren kunnen een dergelijke lange feestperiode niet veroorloven, toch niet dit jaar”, heeft Poetin in een televisie-uitzending gezegd, “De moeilijkheden die ons wachten zijn niet alleen de gevolgen van externe factoren, sancties of marktbeperkingen”, gaat de president verder,”maar ook het resultaat van onze tekortkomingen die zich over de jaren heen hebben opgestapeld.”

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Deflatie is niet het cruciale probleem voor de Europese economie

De Europese economie vreest vooral voor een dreigende deflatie, maar de werkelijke problemen liggen elders. Dat zegt Leonid Bershidsky, Europees correspondent van het persbureau Bloomberg. Stimulerende maatregelen van de Europese Centrale Bank zullen volgens Bershidsky dan ook geen resultaten opleveren, maar wel zegt hij dat sociale zekerheid en beperkingen op de arbeidsmarkt moeten worden aangepakt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Nog 12,9 miljard Duitse mark niet ingewisseld

 Dertien jaar na de invoering van de euro hebben Duitsers nog altijd 12,9 miljard D-mark aan oude biljetten en munten in bezit, of omgerekend circa 6,6 miljard euro. 

Dat maakte de Duitse centrale bank bekend. Volgens de Bundesbank gaat het om 169 miljoen bankbiljetten ter waarde van 6,1 miljard D-mark en 24 miljard muntstukken.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Europese Unie op weg naar grootste handelsoverschot ter wereld?

De Europese Unie zal volgend jaar mogelijk het grootste handelsoverschot van de hele wereld laten optekenen. Dat is de boodschap van een rapport van Michael Pearce, analist bij Capital Economics. Het fenomeen moet volgens Pearce worden toegeschreven aan de grote prijsdalingen op de oliemarkt, die de olieproducerende landen met een chronisch handelstekort dreigen te confronteren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Litouwen maakt zich gereed voor de euro

Op 1 januari vervangt Litouwen de nationale munt, de litas, met de euro. Daarmee is het land de laatste van de drie baltische landen en de negentiende EU-lidstaat dat de Europese munt invoert.

De litas is sinds 2002 al gekoppeld aan de euro. Eén euro staat gelijk aan 3.4528, en dat is ook de wisselkoers die op 1 januari zal worden aangehouden.

Om de euro in te voeren mag de begrotingsschuld van een land niet hoger liggen dan 60 procent van het bruto binnenlands product (bnp), het begrotingstekort niet hoger dan 3 procent van het bbp.