Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 17276 tot 17280
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

De Westerse sponsors van Islamitische Staat

Met afschuw wordt er gereageerd op de video’s waarin te zien is hoe gegijzelde westerlingen onthoofd worden door de terreurgroep Islamitische Staat. De beelden roepen ook de vraag op hoe westerse regeringen omgaan met het probleem van gegijzelde landgenoten, schrijft professor Peter Singer in een column op Project Syndicate. Onderhandelen en betalen, zoals de meeste Europese overheden doen? Of elke onderhandeling weigeren, zoals de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, in de hoop zo toekomstige slachtoffers te kunnen vermijden?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Olie staat op 58 dollar per vat. Hoe is het zover kunnen komen?

Het is al een tijdje duidelijk dat de neerwaartse trend op de oliemarkt zich nog een tijdje gaat doorzetten. Alleen, weet iedereen wel waarom de koers zich zo dicht bij 58 USD per vat bevindt?  (En, waarom Brent binnenkort onder 60 USD per vat zal duiken.)

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Eurozone heeft het moeilijk

De afgelopen tijd is er al genoeg gezegd en geschreven over de huidige economische situatie in Europa. Zelfs Duitsland heeft de afgelopen maanden in negatieve zin kunnen verassen. En dat was toch iets waar we even aan moesten wennen.

De situatie in Frankrijk is echter veel en veel erger. De Franse economie heeft het zichtbaar moeilijk en dat is ook duidelijk te zien aan het PMI cijfer. Het Franse PMI cijfer daalde in november naar 47.9 en dat betekende de laagste stand in 9 maanden tijd.

Italië daarentegen wist de afgelopen weken in positieve zin te verrassen. Het Italiaanse PMI cijfer kwam in november uit op 51.8. In oktober hadden we nog te maken met een notering van 50.8 dus we mogen zeggen dat Italië de analisten duidelijk heeft kunnen verrassen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Europa mist kans om Rusland KO te slaan

Het is niet omdat Rusland en Oekraïne eindelijk vrede hebben gesloten en dat de gasleveringen voor deze winter zijn verzekerd dat beide partijen terug door een deur kunnen. Integendeel, het groeiende wantrouwen tussen de twee voedt alleen nog maar de politieke onrust. “Dat zou gevolgen kunnen hebben die verder reiken dan de energiesector”, meldt de Europese denktank Bruegel vanuit Brussel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Bij QE4 passeert goud de $5000 grens

De goudprijs is in 2014 over het algemeen stabiel gebleven, maar de laatste weken zien we steeds meer volatiliteit in de prijs van het gouden edelmetaal. Wat kunnen we van de goudprijs verwachten? Goud-gelovige Peter Schiff werd om opheldering gevraagd. Dit deed hij op Fox Business toen hij werd geconfronteerd met de vraag waarom je nu in goud zou moeten investeren en hoe je geld kunt verdienen aan deze zeer volatiele grondstof.

In eerste instantie is de goudprijs dit jaar zo goed als onveranderd gebleven. Gevoelsmatig je zou denken dat de goudprijs flink in waarde heeft moeten inboeten door de heisa van de reguliere media en uiteraard de koersval van de afgelopen jaren. “De realiteit is echter anders”, aldus Peter Schiff. Hij roept al jaren dat je in goud moet investeren.