Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 17276 tot 17280
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Column Kees de Kort | Nederlandse economie is vol-le-dig stilgevallen

Vlak voor Kerstmis kwamen er CBS-cijfers beschikbaar over de Nederlandse economie. “Over de groei van Nederland in het derde kwartaal”, weet macro-econoom Kees de Kort. “Het is helemaal stilgevallen. Het is een tiende meer dan in het tweede kwartaal. Dat lijkt helemaal nergens meer op."

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Geschiedenis: Hyperinflatie in Rusland

Door de geschiedenis heen kennen wij het Rusland binnen de Sovjet-Unie van de 20ste eeuw als een communistisch land. Aan het einde van deze eeuw, in 1990 om precies te zijn, wanneer Boris Jeltsin het presidentschap van de Sovjet-Unie overnam van Michail Gorbatsjov, maakte het land de omschakeling naar het westerse kapitalisme. Deze overgang leidde voor een grote terugval van het Russische sociaaleconomische systeem. In tegenstelling tot vele andere voorvallen van hyperinflatie was dit voorval dus geen directe oorzaak van oorlog.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Griekse beurs: 8 procent lager door dreiging nieuwe verkiezingen

De Griekse beurs ging maandag vooruitlopend op de laatste stemronde bij de presidentsverkiezingen stevig onderuit. De belangrijkste graadmeter in Athene verloor in de ochtendhandel krap 8 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Deze ochtend is de zon ondergegaan in Griekenland

Ons vorig artikel is niet eens goed en wel op het wereldwijde web gegooid of we weten al waar Griekenland voor heeft gekozen. Minder dan twee minuten geleden heeft het parlement de kandidatuur van Stavros Dimas geweigerd.

Dat is niet alleen een impliciete stemming van wantrouwen tegen premier Samaras maar ook een overwinning voor Syriza, de coalitie van linkse partijen.

Met die beslissing hebben de parlementsleden immers de procedure in gang gezet voor vervroegde verkiezingen. Daarmee is ook het begin van een politieke crisis in gang gezet waarvan niemand weet wanneer ie zal eindigen.

Bron: Slim inTrading.com
Geplaatst: maandag 29 december 2014

De slechts presterende valuta's in één grafiek

We mogen zeggen dat we te maken hebben gehad met een zeer bewegelijk jaar. Aan het begin van het jaar werden we al direct geconfronteerd met een flinke daling die voor de nodige emoties zorgde. Uiteindelijk wisten we echter weer de stijgende trend te hervatten en zag de toekomst er opnieuw rooskleurig uit.

Toch kwam in de maand oktober een abrupt einde aan de mooie stijgende trend van de aandelenmarkten. Tijdens de eerste twee weken van oktober werden we geconfronteerd met flink wat winstnemingen als gevolg van de dramatische macrocijfers vanuit de Eurozone.

Toch droogde deze sell-off rond het midden van oktober op en ontstond er een nieuwe opwaartse impuls. Ook in de valutamarkt is er de afgelopen maanden voldoende gebeurd. Meerdere valutaparen hebben heel wat waarde moeten inleveren. En dat gebeurde vaak in een zeer korte periode.

[...]