Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 17281 tot 17285
Bron: infonu.nl
Geplaatst: zaterdag 17 januari 2015

De huizenmarkt tijdens de kredietcrisis

Het daadwerkelijk begin van de crisis vond haar oorsprong in Amerika in het begin van de 21e eeuw. De aanslagen van 11 september en het uiteenspatten van de internetzeepbel leidde tot een flinke daling van de beurskoersen en een daling van het consumentenvertrouwen. Een combinatie van overheidsbesluiten en creativiteit van banken leidde tot een enorme toename van de vraag naar hypothecaire financieringen. Vanwege een dreigende recessie besloot de Amerikaanse overheid om de rente fors te verlagen om zo de investeringen van bedrijven en consumenten te stimuleren. De banken, die in die jaren steeds meer privatiseerden en daarom veel meer vrijheid hadden in het aanbod van producten, speelden hierop in door een aantal nieuwe hypotheekvormen te introduceren. Zo ontstond een aantal creatieve manieren om het aantal hypotheekverstrekkingen fors te kunnen uitbreiden:

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 17 januari 2015

‘Loskoppeling frank kost Citigroup veel geld’

Het verrassende nieuws dat de Zwitserse frank wordt losgekoppeld van de euro, kostte de Amerikaanse bank Citigroup meer dan 150 miljoen dollar (130 miljoen euro). Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde bij ‘s werelds grootste valutahandelaar.

Ook andere grote spelers in de financiële wereld, Deutsche Bank en Barclays, verloren veel geld nadat de Zwitserse centrale bank donderdag met de aankondiging naar buiten kwam. Volgens Bloomberg gaat het bij Deutsche Bank om 150 miljoen dollar en bij het Britse concern om minder dan 100 miljoen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 17 januari 2015

Het antwoord van Litouwen op een eventuele Russische invasie:

De Russische inmenging in Oekraïne heeft ook in een aantal Baltische staten tot onrust geleid. Na een grootschalige militaire trainingsoefening in de Russische enclave Kaliningrad heeft Litouwen besloten zich te moeten voorbereiden op een eventuele Russische invasie. En dat doet het land met… een handboek.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 17 januari 2015

Groot valutaplatform gered met kapitaalinjectie van 300 miljoen

De Amerikaanse valutabroker FXCM is gered van een faillissement door een lening van 300 miljoen dollar van de eveneens Amerikaanse investeringsmaatschappij Leucadia National Corp.

Dit meldden persbureaus Reuters en Bloomberg. De kapitaalinjectie was nodig nadat FXCM maar liefst 200 miljoen dollar had verloren door de forse koersstijging van de Zwitserse frank afgelopen donderdag.

In de overeenkomst heeft Leucadia afgedwongen dat de investeringsmaatschappij een percentage krijgt als FXCM, één van de grootste valutabrokers ter wereld, eventueel wordt verkocht.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 17 januari 2015

BANKRUN: Twee Griekse banken vragen noodsteun bij ECB

Twee Griekse banken, de Eurobank en de Alpha Bank, hebben gevraagd om financiële noodsteun bij de Europese Centrale Bank. Dit met het oog op de parlementsverkiezingen volgende week. De banken hebben weinig geld in kas, omdat de Grieken massaal hun spaargeld opnemen. Afgelopen weken zou al zo’n 4 miljard euro van rekeningen zijn gehaald.

Ingewijden bevestigen dat de banken een steunverzoek hebben ingediend via de Griekse centrale bank. Eurobank en Alpha Bank willen graag lenen bij het zogeheten ELA-fonds, een Europees programma voor noodliquiditeitssteun. Volgens beide banken gaat het louter om een maatregel uit voorzorg.