Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17286 tot 17290
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 28 december 2014

“De euro breekt de ruggengraat van de democratieën”

Wolfgang Streeck, Duits socioloog bij het Max Planck Instituut, voorspelt voor 2015 nog meer gedoe rond de monetaire unie. “De Europeanen zullen steeds vijandiger tegenover elkaar komen te staan”, zo orakelt hij.

“De Europese politici zullen vasthouden aan de euro, wat het ook moge kosten. En het zal veel gaan kosten”, zo vreest Streeck tijdens een interview met de Tijd.

Nu is de Duitse socioloog natuurlijk niet de eerste en enige die zich sceptisch uitlaat over de toekomst van de muntunie. Waarom zijn de uitspraken dan interessant?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 28 december 2014

Noodshutdown nucleaire elektriciteitscentrale in Oekraïne

In Zaporizhia in Oekraïne is zondagmorgen een van de zes reactoren van de grootste oekraïense kerncentrales automatisch uitgeschakeld na een mankement.

Dit is al de tweede stop in de afgelopen weken in de kerncentrale in het zuidoosten van Oekraïne. De kerncentrale voorziet een vijfde van de elektriciteit van het land.

Het vorige incident bij Zaporizhia dateert van 28 november. Deze unit werd heropgestart op 5 december.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 28 december 2014

Algerije wil productieverlaging OPEC

Algerije wil dat het oliekartel OPEC de productie verlaagt om zo de olieprijs op te drijven. Dat liet de Algerijnse olieminister weten.

Volgens de minister moet de OPEC ingrijpen op de oliemarkt om zo de sterk gedaalde olieprijs tegen te gaan. Ook andere leden van de OPEC zoals Iran en Venezuela hebben opgeroepen tot een productieverlaging.

Het belangrijkste OPEC-lid Saudi-Arabië heeft echter gezegd de productie niet te willen verlagen. Het uit twaalf landen bestaande oliekartel voorziet in zo'n 40 procent van de totale wereldwijde oliebehoefte.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 28 december 2014

'Europese economie is er niet zo slecht aan toe als men algemeen wil doen geloven'

Waarom zouden we onze monetaire politiek versoepelen nu de daling van de olieprijs al voor een heuse economische stimulus heeft gezorgd? De telkens terugkomende vraag wanneer we gaan beginnen met het kopen van staatsobligaties irriteert me dan ook mateloos."

Dat heeft de voorzitter van de Bundesbank, de Duitser Jens Weidmann, gezegd in een interview met de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Volgens Weidmann, die tevens in de raad van bestuur van de ECB zetelt, is de Europese economie er niet zo slecht aan toe als men algemeen wil doen geloven. Weidmann staat bekend als een fervent tegenstander van kwantitatieve versoepeling of de zogeheten QE.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: zondag 28 december 2014

Wat gaat de goudprijs in 2015 doen?

Wat gaat de goudprijs in 2015 doen? december 28th, 2014 by Koen

Zal de goudprijs gaan stijgen of dalen in 2015? We zetten een aantal voorspellingen voor u op een rijtje.