Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17296 tot 17300
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 28 december 2014

Regimewissel op de Krim leidt tot massale staatsdiefstal van eigendommen

Officieel gaat het om nationalisaties die onrechtvaardigheden uit het verleden moeten herstellen, maar duizenden bedrijven op het Oekraïense schiereiland Krim werden van de ene dag op de andere overgenomen door gewapende groepen, vaak zonder enige wettelijke basis en zonder vergoeding. En nu zowel politie als gerecht er onder Russische controle staan hebben de eigenaars geen enkel verweer.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 28 december 2014

Economische bloeiperiode creëert een narcistische generatie

Personen die tijdens een periode van economische depressie hun intrede doen in de volwassenheid, zijn minder snel geneigd om op latere leeftijd narcistische eigenschappen te vertonen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Emory University in de Amerikaanse stad Atlanta bij meer dan dertigduizend Amerikaanse werknemers en executives.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 december 2014

Japan wil met miljarden economie stimuleren

De Japanse regering heeft een stimuleringspakket goedgekeurd van omgerekend ruim 23,5 miljard euro om de economie een duw in de rug geven.

De maatregelen omvatten onder meer brandstofsubsidies als bijdrage aan de verwarmingskosten van armen, leningen met lage rente voor kleine bedrijven, herstel van infrastructuur in door natuurrampen getroffen gebieden en investeringen in regionale economieën. Geschat wordt dat de maatregelen leiden tot een stijging van het bruto binnenlands product (bbp) met 0,7 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 december 2014

Komt het Russische volk in opstand?

Dat Rusland voor een zeer groot deel afhankelijk is van haar olie zal niemand verbazen. Deze export begint echter steeds meer in gevaar te komen door de Westerse sancties. Als gevolg van deze sancties is er in een korte tijd heel veel veranderd in Rusland.

Zo is de Russische inflatie de afgelopen maanden gestegen met ruim 25 procent. Uiteraard is dit een flinke stijging die goed gevoeld wordt onder de Russische bevolking. Voornamelijk de arme Russische bevolking heeft last van deze hoge inflatie, zij kunnen nog maar moeilijk aan voedsel komen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 27 december 2014

Poetin limiteert vodka-prijzen om zijn populariteit te behouden

In een meeting met ambtenaren en regionale gouverneurs heeft de Russische president Vladimir Poetin bekend gemaakt zijn regering de opdracht te hebben gegeven de prijs van vodka te limiteren. De maatregel lijkt een zet van Poetin om zijn populariteit te bewaren terwijl Rusland hard getroffen wordt door een economische crisis.