Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 1731 tot 1735
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 mei 2017

Hervorming EU noodzakelijk om frexit te vermijden

Een flinke waarschuwing vanuit de Franse hoek, presidentskandidaat Emmanuel Macron vreest voor het uiteenvallen van de Europese Unie als er niet snel werk wordt gemaakt van een grondige Europese hervorming. Hij spreekt namens het Franse volk, dat volgens hem zeer ontgoochelt is over de huidige stand van zaken op Europees niveau.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 2 mei 2017

Griekse economie kwart gekrompen sinds crisis

De Griekse regering heeft na jaren van bezuinigen eindelijk haar begroting weer op orde, maar daar heeft de bevolking een hoge prijs voor betaald. Salarissen voor ambtenaren en pensioenuitkeringen werden verlaagd en veel Grieken verloren hun baan, met als resultaat een gigantische krimp van de economie. Gecorrigeerd voor de inflatie kromp de economie tussen 2007 en 2012 met een kwart, om vervolgens op dat lagere welvaartsniveau te stabiliseren.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 2 mei 2017

Bitcoin opnieuw meer waard dan goud

De opmars van Bitcoin lijkt niet te stoppen, want met een prijs van meer dan $1.400 is de virtuele munt opnieuw duurder dan een troy ounce goud. Een gouden Krugerrand kost op het moment van schrijven iets meer dan €1.200, terwijl je voor een Bitcoin omgerekend ongeveer €1.300 moet neertellen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 2 mei 2017

Volatiliteitsindex naar laagste niveau in 10 jaar

De volatiliteit op de Amerikaanse aandelenmarkt bereikte onlangs het laagste niveau in tien jaar tijd, zoals onderstaande grafiek van de VIX index laat zien. Deze index is een bekende graadmeter voor de volatiliteit op de S&P 500, de belangrijkste Amerikaanse beursindex. Bij een lage volatiliteit zijn er weinig grote koersschommelingen, waardoor de index ook wel gezien wordt als een soort indicator voor angst of paniek onder beleggers.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 1 mei 2017

Apple zit op ‘een spaarpotje’ van 250.000.000.000 dollar

Apple zit op cash reserves van om en bij de 250 miljard dollar. Dat meldt de Wall Street Journal. Ter vergelijking: dat bedrag komt overeen met het bbp van landen als Chili, Finland en Ierland.

De cash reserves van grote Amerikaanse techbedrijven zijn al langer een doorn in het oog van de nieuwe regering Trump, omdat het geld veelal in het buitenland wordt opgepot. Verwacht wordt dat Washington snel belastinghervormingen zal aankondigen die het moeten mogelijk maken grote delen van die reserves naar de VS te repatriëren.