Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 17311 tot 17315
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Dreigend energietekort Oekraïne: Australië schiet te hulp met steenkool en uranium

Australië wil Oekraïne helpen met de levering van steenkool en uranium nu het land al tijden in conflict is met Rusland.

Dat hebben de Australische premier Tony Abbott en de Oekraïense president Petro Porosjenko donderdag (lokale tijd) bekendgemaakt.

Energiereserves dreigen op te raken omdat de kolencentrales in het oosten van het land liggen waar pro-Russische rebellen de dienst uitmaken. Bovendien weigert Rusland kolen te exporteren naar Oekraïne. Daar wordt zo’n 40 procent van de stroom die er wordt gebruikt, opgewekt in kolencentrales.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Zeker 3000 banen op de tocht bij eBay

eBay De Amerikaanse veilingsite eBay overweegt in 2015 duizenden mensen te ontslaan. Dat meldt The Wall Street Journal vandaag op basis van ingewijden. Het bedrijf bereidt zich voor op de afsplitsing van zijn betaaldienst PayPal, volgend jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Griekse schuldencrisis weer in het nieuws

Het lijkt stil geworden rond Griekenland, maar dat is niet echt zo. De Grieken zouden maar al te graag onder het juk van het reddingsplan uitraken, maar dat is niet naar de zin van de troïka die Griekenland destijds uit het moeras trok. Die stellen dat het land nog niet klaar is om op eigen benen te staan. Daardoor werd de speculatie rond Griekenland opnieuw aangewakkerd. Die speculatie bereikte een hoogtepunt met de gok die premier Antonis Sarmas doet in verband met de verkiezing van een nieuwe president. De Griekse beurs maakte dinsdag slagzij, de obligatierendementen vlogen door het dak.

Maar aan de aankondiging van Samaras ging een verhaal vooraf. Onlangs werd op de Nederlandse televisie het programma Medialogica uitgezonden. Tot zijn verbazing las Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogenbeheer de volgende dag in de krant dat de Nederlandse regering plannen had om de gulden te laten terugkeren. Eigenlijk is dat pure medialogica, aldus Steentjes.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

SBM Offshore schrapt wereldwijd 1200 banen

SBM Offshore is bezig wereldwijd twaalfhonderd banen te schrappen en verhuist zijn hoofdkantoor van Monaco naar Amsterdam. Dat maakte de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie donderdag bekend.

Door de reorganisatie gaan zeshonderd vaste arbeidsplaatsen verloren en net zoveel externe banen. Dat moet een besparing op de personeelskosten opleveren van zo’n 40 miljoen dollar (32 miljoen euro) per jaar. De kosten van de reorganisatie worden geraamd op 25 miljoen dollar, waarvan 17 miljoen dollar nog dit jaar in de boeken wordt opgenomen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

België sloot zestig geheime belastingdeals

Ons land heeft zestig akkoorden gesloten met multinationals met daarin afspraken over de winst waarop ze belast worden. De inhoud ervan wordt angstvallig geheim gehouden, zo berichten De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.