Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17311 tot 17315
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Nog 12,9 miljard Duitse mark niet ingewisseld

 Dertien jaar na de invoering van de euro hebben Duitsers nog altijd 12,9 miljard D-mark aan oude biljetten en munten in bezit, of omgerekend circa 6,6 miljard euro. 

Dat maakte de Duitse centrale bank bekend. Volgens de Bundesbank gaat het om 169 miljoen bankbiljetten ter waarde van 6,1 miljard D-mark en 24 miljard muntstukken.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Europese Unie op weg naar grootste handelsoverschot ter wereld?

De Europese Unie zal volgend jaar mogelijk het grootste handelsoverschot van de hele wereld laten optekenen. Dat is de boodschap van een rapport van Michael Pearce, analist bij Capital Economics. Het fenomeen moet volgens Pearce worden toegeschreven aan de grote prijsdalingen op de oliemarkt, die de olieproducerende landen met een chronisch handelstekort dreigen te confronteren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Litouwen maakt zich gereed voor de euro

Op 1 januari vervangt Litouwen de nationale munt, de litas, met de euro. Daarmee is het land de laatste van de drie baltische landen en de negentiende EU-lidstaat dat de Europese munt invoert.

De litas is sinds 2002 al gekoppeld aan de euro. Eén euro staat gelijk aan 3.4528, en dat is ook de wisselkoers die op 1 januari zal worden aangehouden.

Om de euro in te voeren mag de begrotingsschuld van een land niet hoger liggen dan 60 procent van het bruto binnenlands product (bnp), het begrotingstekort niet hoger dan 3 procent van het bbp. 

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Energiefactuur op twee jaar 400 euro goedkoper geworden

Een gemiddeld Vlaams gezin ontvangt dit jaar een elektriciteitsfactuur van 686 euro. Dat betekende een daling met 11 procent tegenover vorig jaar. Dat heeft de krant De Tijd gemeld op basis van cijfers van de Commissie voor de Regulering van Elektriciteit en Gas (Creg). Ook vorig jaar kon al een daling met ongeveer 8 procent worden gemeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Europa’s laatste zorgenkindje krijgt zaken niet geregeld

Hoe erg de eurozone ook in de penarie mag zitten, het kan nog altijd erger. Dat blijkt uit een artikel van The Telegraph: de werkloosheidsgraad in een van de grootste Europese economieën dreigt uit de hand te lopen. “In november hebben er in Franrijk nooit zoveel mensen zonder werk gezeten(…)”, schrijft de Britse krant. En, dat kan best wel eens kloppen.