Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 17316 tot 17320
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Europa’s laatste zorgenkindje krijgt zaken niet geregeld

Hoe erg de eurozone ook in de penarie mag zitten, het kan nog altijd erger. Dat blijkt uit een artikel van The Telegraph: de werkloosheidsgraad in een van de grootste Europese economieën dreigt uit de hand te lopen. “In november hebben er in Franrijk nooit zoveel mensen zonder werk gezeten(…)”, schrijft de Britse krant. En, dat kan best wel eens kloppen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Wetteloze manipulatie van Goud en Zilver

De Federal Reserve, via zijn satellietbanken, gebruikt ongedekte termijn contracten om de prijs van goud en zilver tot in het oneindige te manipuleren.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Trend: Wordt 2015 het jaar van de huisrobot en geprint eten?

2015 wordt het jaar waarin traditionele technologieën zoals de televisie en telefoons geleidelijk beginnen geëlimineerd te worden. Steeds meer mensen gaan gebruik maken van zogenaamde ‘slimme apparaten’ die ze met hun smartphone kunnen besturen. Meestal gaat  het om apparaten die thuis hun nut bewijzen, zoals de slimme thermostaat, huisbeveiligingsystemen en 3D-printers. Deze gadgets staan voor het eerst ook op de kerstverlanglijstjes van vele gezinnen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 december 2014

Rusland zegt dat de crisis voorbij is, terwijl reserves dalen en inflatie stijgt

Rusland maakt de ergste crisis mee sinds 1998.  Rusland meldde donderdag dat het ergste van zijn monetaire crisis voorbij is. Ze waarschuwde tevens dat de inflatie dreigt te stijgen tot boven 10%.

Vorige week daalde de roebel naar een historisch dieptepunt tegenover de dollar. De crisis is een gevolg van de lage olieprijs gecombineerd met de sancties die opgelegd zijn door het westen. Het is bijna onmogelijk voor Russische bedrijven om nog geld te lenen op de westerse markten.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 25 december 2014

Rusland heeft nog vrienden, maar schrikt zijn buren af

China en Indië hebben allebei laten merken dat ze Rusland willen steunen nu het land door een zware economische crisis gaat. Kazachstan en Wit-Rusland, de onmiddellijke buren van Rusland, nemen ondertussen echter stilletjes afstand van de grootmacht.