Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 17316 tot 17320
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

15 mythes over Afrika

Over het Afrikaanse continent bestaan nogal wat mythes en misverstanden. Om de meest hardnekkige Afrika-mythes te corrigeren publiceerde de website Globalcitizen een top 15.

Bron: HollandGold
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Rusland kocht in november bijna 19 ton goud bij

De centrale bank van Rusland heeft in november opnieuw veel goud gekocht, zo blijkt uit de nieuwste maandrapportage van de World Gold Council. In november voegden de Russen 18,9 ton goud aan hun reserves toe.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Rusland verhoogt rente naar 10,5 procent

De centrale bank van Rusland heeft het belangrijkste rentetarief van het land verhoogd van 9,5 naar 10,5 procent. Dat maakte de bank donderdag bekend.

Met de maatregel hoopt de bank onder meer de vrije val van de roebel te breken.

Rusland kampt met de gevolgen van de dalende olieprijs en de westerse sancties. Daardoor verloor de roebel dit jaar al circa 40 procent aan waarde.

Vorige week kondigde president Vladimir Poetin nog harde maatregelen aan om de munt te ondersteunen en speculanten af te schrikken. Hij beloofde onder meer dat hij Russen ongemoeid laat die geld dat ze in het buitenland hebben geparkeerd weer terugbrengen naar Rusland.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Vandaag heeft de ECB besloten om terug in de tijd te gaan

Vandaag is de dag dat je megadeals kan sluiten. Tenminste, als je een bank bent. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft besloten om op deze dag een volgende TLTRO-ronde te houden,

meldt The Local. Al ziet het ernaar uit dat zo goed als niemand geïnteresseerd is in de langetermijnleningen van de monetaire bankiers.

En, dat is slecht nieuws, zo blijkt. Het is immers nog maar van juni geleden dat de ECB TLTRO heeft aangekondigd:”(…) tot in 2016 zullen er acht rondes worden gehouden.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Goud: 3 stappen vooruit en 2 stappen achteruit

Wie 9 jaar geleden goud kocht, heeft het zich nog steeds niet beklaagd. Wie 3 jaar geleden goud kocht, zal nog ieder dag vloeken. Goud kende fantastische jaren en na de financiële crisis ging het gele edelmetaal uit zijn dak totdat het liedje opeens gedaan was.

De Federal Reserve zette de geldkraan volledig open, hyperinflatie zou de Verenigde Staten teisteren. Het was niet zo’n gek idee enkele jaren geleden, maar toch kwam het niet uit.

Er zijn er veel die geloven dat de goudprijs een ijzersterke correlatie heeft met de balans van de Fed en dat de laatste jaren slechts een anomalie is. Maar de goudprijs heeft niet alleen een correlatie met de balans, ook met het tekort van de overheid.