Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17321 tot 17325
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 25 december 2014

‘Begrotingstekort Rusland loopt op’

Rusland wordt volgend jaar geconfronteerd met een ,,aanzienlijk hoger” begrotingstekort dan eerder gedacht, nu de economie richting een recessie glijdt. Dat zei de Russische minister van Financiën Anton Siluanov.

Een concrete prognose gaf Siluanov niet, maar Rusland hield voor 2015 rekening met een tekort van 0,6 procent. Het land kampt onder meer met de gevolgen van de westerse sancties. Ook de prijsdaling van olie slaat een gat in de begroting. Voor dit jaar werd eerder gerekend op een overschot van 0,6 procent, maar door alle stimuleringsmaatregelen om de val van de roebel te breken voorziet men nu een tekort tot 0,8 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 25 december 2014

Centrale bank Japan doet beroep op bedrijven

Japanse bedrijven moeten hun geld laten rollen en meer investeren in personeel en machines. Dat stelde de Japanse centralebankpresident Haruhiko Kuroda donderdag.

Kuroda tracht met een zeer ruim monetair beleid een einde te maken aan de deflatie en de zeer trage economische groei die Japan jarenlang hebben gekenmerkt. De afgelopen tijd is er van succes op dat vlak echter weinig sprake. Mede door een verhoging van de btw kwam de Japanse economie dit jaar weer in een recessie terecht, terwijl de dalende

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 25 december 2014

"Materialisten leiden een ongelukkiger leven"

Blij met geschenken? Materialisten leiden een ongelukkiger leven. Dat zegt de Amerikaanse psycholoog Tim Kasser - zijn onderzoek richt zich op materialisme - in een interview aan de American Psychological Association zo meldt nieuwsplatform Vox. De vier beste fragmenten uit het interview voor u op een rijtje gezet.

Bron: nu Z
Geplaatst: donderdag 25 december 2014

Retail, autodealers en winkelketens in vrije val in 2014

 Hoewel het aantal faillissementen is afgenomen in 2014, verkeert nog altijd een aantal sectoren in zwaar weer. "Met name de retail, autodealers en grote winkelketens zijn in een vrije val terechtgekomen", zo zegt topcurator Louis Deterink tegen NU.nl in een terugblik op het jaar.

[...]

Volgens Deterink heeft de sector het "buitengewoon moeilijk" door de opkomst van webwinkels en doordat ketens veel filialen moeten huren en daarvoor ondanks de daling van de waarde van onroerend goed nog altijd de hoofdprijs moeten betalen. Daarnaast heeft de detailhandel nog steeds last van de zuinige consument.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 december 2014

Slechts een kwart van opgeraapte Hongkong dollars is teruggebracht

 Slechts een kwart van het geld dat woensdag over een weg in Hongkong verspreid lag en werd opgeraapt door passanten, is teruggekomen.

Bovendien blijkt het om een veel groter bedrag te gaan dan eerder werd gedacht. Er vloog 35 miljoen Hongkong dollar (3,69 miljoen euro) over de Gloucester Road. Eerder was daar al 2,11 miljoen euro van teruggevonden door de politie.

[...]