Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 17321 tot 17325
Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

‘Centrale banken manipuleren goudprijs’

Een interessante video via CNBC. Volgens Chris Powell van GATA (Gold Anti-Trust Action Committee) wordt de goudprijs door centrale banken nog altijd gemanipuleerd.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Kan Europa ontsnappen aan een Japans deflatie-scenario?

Europa loopt een aanzienlijke risico om in een Japans deflatie-scenario terecht te komen. Dat zegt Christophe Van Canneyt, econoom bij Bank Puilaetco Dewaay. De cruciale factoren die Japan in de jaren negentig in de richting van een deflatie stuurden, zijn volgens de econoom op dit ogenblik immers ook in Europa aanwezig.

Christophe Van Canneyt merkt op dat Japan tijdens de jaren negentig geconfronteerd werd met een lange periode van ondermaatse groei, een overschot op de lopende rekening en muntappreciatie, een aarzelend beleid, een bevolking op de rand van de vergrijzing en banken die niet geneigd bleken om kredieten te verstrekken. Die vijf factoren duwden Japan volgens de econoom onvermijdbaar naar een deflatie.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Baltic Dry Index weerspiegelt de paniek op grondstoffenmarkten

 De Baltic Dry Index, de index die de prijsevolutie van bulkvervoer - vooral grondstoffen - op zee uitdrukt, is in de afgelopen maanden steeds dieper wegzakt. De recente prijsdaling is vergelijkbaar met de situatie zes jaar geleden, toen het omvallen van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers het financieel systeem zijn de grondvesten deed daveren.

Want niet alleen olie is fors goedkoper geworden, andere grondstoffen zijn eveneens door de knieën gegaan.

Het olieverhaal is heel specifiek en werd al een aantal keer in detail belicht door het analistenteam van BNP Paribas. Hier is het niet alleen een verhaal van minder vraag en meer aanbod, maar moet ook worden toegeschreven aan de Opec, met Saoedi Arabië op kop, die niet meer bereid is om unilateraal productie te verminderen en voor marktaandeel vechtl.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

IMF wijst op contrast tussen VS en Europa

De financiële markten blijven in goeden doen en dat aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. Economisch is er echter een duidelijk verschil tussen beide regio’s en dat doet toch links en rechts wel wenkbrauwen fronsen. Eens te meer blijkt dat de beurskoersen niet gedragen worden door de economische fundamentals, maar door de eindeloze stroom geld die door de centrale banken in het systeem gepompt worden.

De economische groei in de eurozone laat het afweten. Als we de jongste cijfers van de Verenigde Staten vergelijken met die van Europa, is er volgens het team van economen van Belfius Bank & Verzekeringen geen twijfel meer mogelijk, zelfs wat Duitsland betreft. De Duitse groeimotor hapert en het moet nog afgewacht worden of deze evolutie tijdelijk dan wel blijvend van aard zal blijken te zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Met dit plan wil Frankrijk de economie aan de praat krijgen

De Franse minister van Economie, Emmanuel Macron, heeft woensdag zijn plan voorgelegd om de economie van het land te ‘deblokkeren’. De wet-Macron moet in januari door het argwanende parlement worden geloodst en in de zomer al vruchten afwerpen.

Macron wil activiteit in de economie aanwakkeren door onder meer versoepeling van de vele regels, de verkoop van staatsaandelen in bedrijven en liberalisering van het busvervoer. Ook wil hij meer concurrentie mogelijk maken in beroepsgroepen die door de wet strikt worden beschermd.