Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 17326 tot 17330
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

PS: "Europa moet ophouden met druk uit te oefenen op Griekse bevolking"

"Europa moet ophouden met druk uit te oefenen op de Griekse bevolking." Dat heeft de PS verklaard na afloop van een partijbureau waar de nieuwe politieke spanningen rondom Griekenland besproken werden.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

Europa wil eigen tv-zender lanceren als wapen tegen Russische propaganda

Het diplomatieke conflict met Rusland over de crisis in Oekraïne zou ertoe kunnen leiden dat de Europese Unie een eigen televisie-zender gaat oprichten die nieuwsprogramma's in het Russisch zal uitzenden. Die zender moet volgens de initiatiefnemers een tegengewicht gaan vormen voor de bijzonder agressieve propaganda in de Russische media.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

De wereld op z’n kop: leger wil geld uitgeven dat het niet heeft

Het is geen geheim dat de Belgische legerleiding niet graag neerkijkt op een miljard meer of minder. Zo hebben we verschillende keren geschreven over de beruchte F-35 of Joint Strike Fighter (JSF) die het leger bij monde van de vorige minister van Defensie Pieter De Crem een heel sterke voorkeur heeft gegeven voor de mislukte en vooral veel te dure straaljager.

Bron: kuifjeindekeuken.nl
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

Bye bye, zwaai, zwaai: de 25 beste Zwitserlevengevoelparadijzen

Omdat de kosten in Nederland almaar blijven stijgen en sparen niets meer oplevert en je van beleggen alleen maar nerveus wordt, kunnen pensionado’s beter hun tegoeden van de bank halen en vertrekken. Maar waarheen? International Living’s Annual Global Retirement Index heeft uitgezocht in welke landen je nog een echt Zwitserlevengevoel krijgt.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

Nederlandse multinationals smullen van zwakke euro

De koers van de euro zakte vandaag naar de laagste stand in 9 jaar tijd. Grote bedrijven profiteren hiervan, zegt Bart Jan Koopman, directeur van Fenedex, op BNR.

Het zijn juist de bedrijven die vorig jaar lieten weten veel last te hebben van de - toen nog - sterke euro. “Denkt u dan maar aan de Unilevers, DSM’s en Akzo Nobels van deze wereld, Friesland Campina”, somt Koopman op. “Allemaal bedrijven die een global reach hebben en veel in dollarlanden handelen en dan nu zien dat hun producten goedkoper worden.”