Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 17326 tot 17330
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Vandaag heeft de ECB besloten om terug in de tijd te gaan

Vandaag is de dag dat je megadeals kan sluiten. Tenminste, als je een bank bent. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft besloten om op deze dag een volgende TLTRO-ronde te houden,

meldt The Local. Al ziet het ernaar uit dat zo goed als niemand geïnteresseerd is in de langetermijnleningen van de monetaire bankiers.

En, dat is slecht nieuws, zo blijkt. Het is immers nog maar van juni geleden dat de ECB TLTRO heeft aangekondigd:”(…) tot in 2016 zullen er acht rondes worden gehouden.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Goud: 3 stappen vooruit en 2 stappen achteruit

Wie 9 jaar geleden goud kocht, heeft het zich nog steeds niet beklaagd. Wie 3 jaar geleden goud kocht, zal nog ieder dag vloeken. Goud kende fantastische jaren en na de financiële crisis ging het gele edelmetaal uit zijn dak totdat het liedje opeens gedaan was.

De Federal Reserve zette de geldkraan volledig open, hyperinflatie zou de Verenigde Staten teisteren. Het was niet zo’n gek idee enkele jaren geleden, maar toch kwam het niet uit.

Er zijn er veel die geloven dat de goudprijs een ijzersterke correlatie heeft met de balans van de Fed en dat de laatste jaren slechts een anomalie is. Maar de goudprijs heeft niet alleen een correlatie met de balans, ook met het tekort van de overheid.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Domper voor Draghi: banken lenen voor slechts 130 miljard bij ECB

De Europese Centrale Bank probeert verwoed de kredietmachine in de eurozone harder te laten lopen, door lenen voor banken zo makkelijk en goedkoop mogelijk te maken. Dit in de hoop dat, als de leencondities voor banken soepeler worden, zij ook meer gaan lenen aan bedrijven en consumenten. Met meer investeringen en bestedingen als gevolg.

Het blijkt echter zeer lastig om de Europese economie op deze manier een zetje te geven. Slappe economische groei en een zeer beperkte stijging van prijzen en lonen blijven de eurozone parten spelen.

Donderdag maakte de ECB bekend dat banken bij een nieuwe leenronde voor bijna 130 miljard euro aan langer lopende leningen bij de centrale bank hebben afgesloten. Dat lijkt veel, maar het was ongeveer 20 miljard euro minder dan de gemiddelde verwachting van analisten, die op circa 150 miljard euro lag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Iedereen gratis EUR 500,00

Clive Crook pleit voor een schokeffect voor de Europese Unie. Elke Europeaan moet gratis €500 krijgen. Hij was in 2006 medevoorzitter van het Kopenhagen Consensus Center(CCC) en is gerenommeerd columnist bij verschillende vooraanstaande kranten.

Vorige week stelde Mario Draghi, voorzitter ven de Europese Centrale Bank(ECB), dat zij er alles aan zullen doen om de Europese economie op gang te trekken. De inflatie is veel te laag en Europa dreigt in een deflatie terecht te komen.

[...]

Bron: faillissementsdossier.nl
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Als Nederland een bedrijf was zouden we al lang #failliet zijn

Nederland staat er weer beter voor, betogen onze politici. Maar de financiële rekenmeesters in Den Haag maken een boekhoudkundige fout. Nederland wordt op de been gehouden door miljoenen mensen die kosteloos werk verrichten, werk dat niet aan de rechterzijde van de balans verschijnt. Hoe staat ons land er voor wanneer de cijfers langs de meetlat van een bv worden gelegd?

Het is om kriegelig van te worden: