Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 17331 tot 17335
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

'Depositogarantie van 100.000 euro is niets meer dan een valse geruststelling'

Sinds begin dit jaar worden banktegoeden die de 100.000 euro overstijgen in Oostenrijk niet langer door de staat gegarandeerd. Vanaf 2016 volgt dan ook de rest van Europa.

De regel is een gevolg van de oprichting van de Europese bankenunie, die wil vermijden dat belastingbetalers nog moeten opdraaien voor faillissementen. Banken moeten voortaan meer kapitaal in kas houden zodat ze problemen zelf het hoofd kunnen bieden. Verder moeten aandeelhouders en schuldeisers van banken zelf bijdragen aan de redding of sanering van een falende bank (de zogeheten bail in).

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

Indiase regering wil goud kopen ontmoedigen

De regering en de centrale bank van India slaan de handen ineen om het kopen van goud door de Indiase bevolking te ontmoedigen. Volgens Raghuram Rajan, gouverneur van de Reserve Bank of India (RBI), moet de bevolking ervan overtuigd worden dat het beter is om gespaard vermogen in de vorm van goud om te zetten in financiële activa.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

Twee doden bij luchtaanval op Griekse tanker voor Libië

Bij een luchtaanval op een tanker zijn zondag voor de Libische kust twee bemanningsleden omgekomen, zo heeft de Griekse kustwacht maandag bekendgemaakt. Twee andere zeelui raakten gewond.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

Prijs voor vat Brent-olie daalt tot laagste niveau in bijna zes jaar

Economie De prijs voor een vat olie van de soort Brent is vandaag voor het eerst sinds mei 2009 tot onder de 55 dollar gedaald, wegens recordvoorraden van Irak en Rusland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

Europa zet zich schrap voor nieuw Grieks drama

Speculaties rondom een potentieel vertrek van Griekenland uit de eurozone, zorgden deze week opnieuw voor onrust op de financiële markten. Aandelen gingen op de beurs in Athene wederom hard onderuit. De rente op Griekse staatsobligaties liep juist op.

Dit weekend meldde het Duitse blad Der Spiegel op basis van ingewijden dat de Duitse bondskanselier Angela merkel bereid zou zijn om het vertrek van Griekenland uit de eurozone te accepteren wanneer de Griekse stemmers op 25 januari kiezen voor een overheid die het land uit de eurozone wil doen vertrekken, ook wel bekend als ‘Grexit’. Op zondag gaf een woordvoerder van Angela Merkel echter aan dat de Duitse overheid Griekenland binnen de eurozone wil houden.