Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 17331 tot 17335
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Geen nieuwe shutdown Amerikaanse overheid

In de Verenigde Staten is een dreigende ‘shutdown’, waarbij overheidsdiensten dichtgaan, donderdag (lokale tijd) ternauwernood voorkomen.

De Democraten en Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden werden het eens over de overheidsfinanciën. 219 leden stemden voor het wetsvoorstel van 1,1 biljoen dollar, terwijl er 206 op tegen waren.

Met het geld kan een groot deel van de overheid tot september 2015 worden gefinancierd, zo is de verwachting. De Senaat moet de begroting nu nog goedkeuren, waarna deze teruggaat naar president Barack Obama.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Defaults en junk bonds. Oude bekenden laten zich weer zien in de VS

Mocht je het nog niet weten, vertellen we je het nu: er is een energiecrisis op til, en nog niet zo’n kleine ook. De schuldige is een oude bekende: junk bonds.

Volgens Mish Shedlock staat de obligatiemarkt van 550 miljard USD in olie op imploderen, als het al niet zover is:”(…)als de olieprijzen zich niet snel herstellen, mogen we heel wat wanbetalingen verwachten. Dat is wat er gebeurt wanneer de zeepbel ontploft.”

Dat is ook niet verwonderlijk. Olie produceren is inderdaad enorm kapitaalintensief, zoals Shedlock terecht opmerkt, en dat betekent dat heel wat producenten op relatief korte termijn een grote hoeveelheid fondsen nodig hebben (gehad) om het hoge productieniveau de baas te kunnen blijven.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Rusland verkoopt goud om roebel te steunen?

Volgens Yahoo Finance verkoopt Rusland zijn goud om de waarde van de roebel te ondersteunen. Maar klopt dat wel? Marketupdate zocht het uit en bewijst in dit artikel het tegendeel.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Renteverhoging haalt weinig uit: roebelkoers blijft dalen

De neergang van de Russische roebel houdt voorlopig aan. Vrijdag bereikte de Russische munt een nieuw dieptepunt ten opzichte van de dollar.

Een dag eerder had de centrale bank van Rusland nog getracht de aanhoudende devaluatie te stoppen met een renteverhoging.

In de ochtendhandel waren voor het eerst meer dan 57 roebels nodig om 1 dollar te kopen, waarmee de munt ongeveer 1 procent goedkoper was dan een dag eerder. Dit jaar verloor de roebel al ruim 40 procent aan waarde, door de scherpe daling van de olieprijs en de grote onzekerheid over de Russische economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Goudprijs eindelijk door kaap van 1.200 dollar?

Enkele dagen geleden zag het er nog naar uit dat de goudprijs met groot geweld door de kaap van 1.200 dollar zou breken. Eens te meer was er aanvankelijk echter weer sprake van vals alarm, want van een overtuigende doorbraak is nog altijd geen sprake. Of die definitieve doorbraak er in de komende dagen zal komen, moet nog afgewacht worden. Voorlopig lijkt het goud te kunnen standhouden boven 1.200 dollar.

Het is dus tot dusver opnieuw een frustrerend jaar geweest voor beleggers in goud, op de eerste plaats voor beleggers in goudmijnen. Nochtans werd een veelbelovende start genomen, in de eerste weken van dit jaar leek de goudprijs onderweg naar 1.400 dollar. Maar onderweg werd het goud een halt toegeroepen en de goudprijs viel tenslotte terug tot een bodem rond 1.150 dollar per troy ounce.