EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17331 tot 17335
Geplaatst op: donderdag 5 februari 2015

Waarom is er plots chaos op de geldmarkten?

Een aantal recente schokken heeft ertoe geleid dat op de valuta-markten plots een opmerkelijke volatiliteit moet worden vastgesteld. Dat schrijft het Britse economische magazine The Economist, daarbij verwijzend naar het verschillend beleid dat door een aantal grote centrale banken wordt gevoerd, terwijl de dalende grondstoffenprijzen in vele landen aanleiding hebben gegeven tot verdere renteverlagingen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 5 februari 2015

België haalt goudvoorraad toch niet terug uit Londen

Afgelopen woensdag berichtte de Belgische omroep RTBF dat het land van plan is 200 ton goud weg te halen uit Londen. Een bericht dat later in De Tijd weer werd tegengesproken door Luc Coene, de gouverneur van de Belgische centrale bank.

Lees verder op HollandGold.nl
Geplaatst op: donderdag 5 februari 2015

België haalt goudvoorraad toch niet terug uit Londen

Afgelopen woensdag berichtte de Belgische omroep RTBF dat het land van plan is 200 ton goud weg te halen uit Londen. Een bericht dat later in De Tijd weer werd tegengesproken door Luc Coene, de gouverneur van de Belgische centrale bank. Het zou te kostbaar zijn om het goud zelf op te slaan, aldus Coene. Ook heeft diversificatie over drie locaties volgens hem voordelen.

Lees verder op HollandGold
Geplaatst op: donderdag 5 februari 2015

Column Kees de Kort | Iets is pas een leugen als je het toegeeft

De laatste weken komen er steeds tegenstrijdige berichten over het herstel in Amerika. BNR's Kees de Kort weet niet wie hij moet geloven.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 5 februari 2015

Griekse aandelen opnieuw fors onderuit

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de beslissing genomen om Grieks schuldpapier niet langer te accepteren als onderpand. Dit zorgde donderdagochtend voor een hoop rode cijfers op de Griekse beurs. Veel aandelen zakten fors weg op het besluit.

De Europese Centrale Bank heeft gisteravond de kapitaalmarkten flink opgeschrikt. De centrale bank van Europa heeft namelijk laten weten dat Griekse staatsobligaties vanaf 11 februari niet meer zullen dienen als onderpand bij krediet van de Europese Centrale Bank.

De waardering van staatsobligaties van Griekenland was al lange tijd eigenlijk niet oké genoeg om te kunnen fungeren als onderpand voor krediet. Een uitzondering die de ECB echter maakte voor landen die onder toezicht staan van de trojka, zorgde ervoor dat dit tijdelijk wel kon gebeuren. De centrale bank van Europa heeft gisteravond echter laten weten een einde te maken aan die regeling.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs