Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 17336 tot 17340
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Gruwelrapport over CIA bewijst de kracht van Amerika

Een Comité van de Amerikaanse Senaat presenteerde dinsdag een rapport over de ondervragingstechnieken van de CIA, waaruit moet blijken dat de dienst sinds 9 september 2001 systematisch vermeende terroristen martelt. Schreeuwen sommige opiniemakers moord en brand, dan verwijten anderen hen hypocrisie omdat de praktijken alom bekend waren.<>

De Spaanse krant El Pais vraagt zich af hoe de VS zich nog als de pionier van de vrijheid kunnen opwerpen terwijl hun globaal meest actieve en belangrijkste dienst voortdurend gruweldaden pleegt?

Voor de Britse krant The Guardian is het onderzoek pas begonnen en zullen ook Europese staten op het matje worden geroepen:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Black Swan kan financiële wereld weer op de kop zetten

De centrale banken zijn er op het eerste gezicht in geslaagd om de rust op de financiële markten te doen terugkeren. Alles gaat rustig zijn gangetje, de ondertoon is zonder meer positief. Maar hierbij mogen we niet uit het oog verliezen dat er eigenlijk nog niet is opgelost. De onderliggende problemen die de crisis van enkele jaren geleden veroorzaakten, zijn nog altijd niet uit de weg geruimd. En het ziet er niet naar uit dat dit op korte of middellange termijn ook daadwerkelijk zal gebeuren.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Repatriering Goud nieuwe trend in 2015?

Repatriëring van Goud wordt de trend 10 december 2014 in Goud

Repatriëring van Goud lijkt de trend te worden. Eerst Duitsland in 2013, het referendum in Zwitserland, Nederland dat in alle stilte 122,5 ton goud terug haalde, nu mogelijk België en Oostenrijk dat in mei dit jaar een audit op de goudvoorraad liet verrichten. Gaat goud weer een grotere rol krijgen in het monetaire systeem?

De goudvoorraad van België was eind jaren 80 best aanzienlijk. Het land het in die tijd zo’n 1303 ton goud aan reserves. Tussen 1998 en 2000 heeft de Centrale Bank van België 1000 ton verkocht tegen een  goudprijs van gemiddeld $300. De laatste verkoop dateert uit 2005. In dat jaar verkocht de Centrale Bank 30 ton goud van de goudvoorraad van België. Het land heeft momenteel een goudvoorraad van 227,5 ton en het meeste van dit goud ligt opgeslagen bij de Bank of England. Goud maakt in België ongeveer 34% uit van de totale reserves.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

‘Centrale banken manipuleren goudprijs’

Een interessante video via CNBC. Volgens Chris Powell van GATA (Gold Anti-Trust Action Committee) wordt de goudprijs door centrale banken nog altijd gemanipuleerd.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Kan Europa ontsnappen aan een Japans deflatie-scenario?

Europa loopt een aanzienlijke risico om in een Japans deflatie-scenario terecht te komen. Dat zegt Christophe Van Canneyt, econoom bij Bank Puilaetco Dewaay. De cruciale factoren die Japan in de jaren negentig in de richting van een deflatie stuurden, zijn volgens de econoom op dit ogenblik immers ook in Europa aanwezig.

Christophe Van Canneyt merkt op dat Japan tijdens de jaren negentig geconfronteerd werd met een lange periode van ondermaatse groei, een overschot op de lopende rekening en muntappreciatie, een aarzelend beleid, een bevolking op de rand van de vergrijzing en banken die niet geneigd bleken om kredieten te verstrekken. Die vijf factoren duwden Japan volgens de econoom onvermijdbaar naar een deflatie.