Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 17336 tot 17340
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Zijn de Verenigde Staten verslaafd aan Russisch verrijkt uranium?

Ik blogde al eerder over het Megatons-to-MegaWatts-programma. Vanaf 1995 verkocht Rusland 20 duizend afgedankte kernwapens uit de Koude Oorlog aan de VS voor 17 miljard dollar. In augustus 2013 werd de laatste portie Russisch kernwapen uranium naar de VS verscheept.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Gaat Frankrijk deflatie ontlopen?

De afgelopen maanden hebben we vaak gesproken over de kans dat Europa te maken zou krijgen met deflatie. Als gevolg van de renteverlagingen werd de kans daarop kleiner. Tenminste, dat dachten we. Ondanks de renteverlaging van de Europese centrale bank is de inflatie in de Eurozone nog niet gestegen.

Op de grafiek hierboven is te zien dat Frankrijk op dit moment te maken heeft met een inflatie van 0,4 procent. Uiteraard is dit ver beneden het niveau van 2 procent dat de ECB voor ogen heeft. De analisten hadden gerekend op een inflatiecijfer van 0,5 procent. Frankrijk heeft opnieuw de verwachtingen dus niet kunnen waarmaken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

S&P bezorgd over zwakke Russische economie

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) dreigt de kredietwaardigheid van Rusland af te waarderen tot de 'junk-'status. Dat bleek dinsdag uit een melding van het bedrijf.

Het ratingbureau maakt zich zorgen over de gevolgen van de afzwakkende Russische economie voor het financiƫle stelsel in het land. De speelruimte voor de centrale bank en de regering neemt daarbij volgens S&P zienderogen af.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Euro zakt verder naar 1,21 dollar

De waarde van de euro ten opzichte van de dollar is dinsdag verder weggezakt. De Europese munt is nu voor het eerst sinds augustus 2012 minder dan 1,22 dollar waard.

De euro zakte in de middaghandel naar 1,2175 dollar, tegen circa 1,2250 dollar aan het begin van de dag. De koers daalt al geruime tijd, mede door de uiteenlopende economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten en de eurozone.

De sterke groei van de Amerikaanse economie, die dinsdag nogmaals werd bevestigd, brengt het moment van een renteverhoging in de VS steeds dichterbij.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

2014 rampjaar voor Rusland

2015 kondigt zich aan als een bijzonder moeilijk jaar voor Rusland. Het staat zo goed als vast dat het land met een zware recessie zal te kampen krijgen, terwijl het nog valt af te wachten of de roebel in de loop van het jaar enig soelaas zal krijgen. De koersval bij de roebel heeft inderdaad dramatische afmetingen aangenomen.

2014 is een rampjaar geworden voor Rusland, aldus Marc Eeckhout van BNP Paribas. Terwijl President Poetin begin dit jaar op veroveringstocht trok en zich als de sterke leider opwierp, ziet de situatie er nu helemaal anders uit. Wereldwijde economische sancties tegen Rusland en een kelderende olieprijs hebben een diep snijdende invloed. De Russische economie hangt in de touwen met een zware recessie als resultaat.