Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 17346 tot 17350
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 december 2014

Saudi-Arabië schuift de schuld van de lage olieprijzen op concurrenten

Geheel naar verwachting heeft Saudi-Arabië op zondag 21 december nog maar eens geweigerd om de olieproductie van  het land te verlagen.

Volgens Reuters wil de Golfstaat de verantwoordelijkheid voor de lage koers afschuiven op niet-OPEC-leden. En, het is volgens de Saudische minister van Olie Ali al-Naimi vooral de schuld van andere producenten dat ze daar economische schade van ondervinden.

In essentie komt de uitspraak van de Saudi’s op het volgende neer: dat de concurrenten zwaar hebben te lijden onder de prijsoorlog hebben ze aan zichzelf te danken. al-Naimi meent ook dat de prijzen weer zullen stijgen. Die verklaring heeft vandaag de markten weer iets optimistischer gemaakt,

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 december 2014

3 redenen voor een hogere olieprijs

Achteraf is het gemakkelijk zeggen dat een overaanbod op de markt de olieprijs deed dalen met meer dan 40 %. De vraag is nu, wat kan er zorgen voor een hogere olieprijs. De opmars van de schalie olie zorgt volgens de meeste waarnemers voor het overaanbod. Dit kan gedeeltelijk waar zijn, maar anderzijds zijn er ook grote oliebronnen die opdrogen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 december 2014

Roebel opent week met winst

De roebel is vandaag hoger aan de nieuwe week begonnen. De Russische munt lijkt een vervolg te breien aan de heropleving die vorige week werd ingezet na de historische terugval.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 december 2014

1.500 banen bedreigd bij steden en gemeenten

De Vlaamse steden en gemeenten krijgen volgend jaar 18 miljoen euro minder van de Vlaamse regering voor de zogenaamde gesubsidieerde contractuelen (of kortweg gesco's). Dat is vijf procent minder. Daardoor bestaat de kans dat er bij de gemeenten zo'n 1.500 jobs zullen verdwijnen. Vlaamse parlementslid Ingrid Pira (Groen), voormalig burgemeester van Mortsel, klaagt de zaak aan. Dat schrijft het Belang van Limburg vandaag.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 22 december 2014

Patrick Beijersbergen: olie gaat dezelfde weg als turf, lage prijs geen fabeltje

De prijs van olie weer richting de 10 dollar per vat? Patrick Beijersbergen achtte het eind november niet onmogelijk, toen de prijs nog boven de 70 dollar noteerde. Een kleine update van die prognose, met een verwijzing naar de geschiedenis van turf.