Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 17351 tot 17355
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

De perfecte storm belaagt Rusland

Wanneer je merkt dat zelfs het semiautonome medium Russia Today erkent dat de Russische roebel in gevaarlijk vaarwater terecht is gekomen, weet je dat het menens is. Op de site is er te lezen dat de Russen een valutacrisis vrezen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

QE zal in Europa anders werken dan in VS

De Verenigde Staten hebben niet geaarzeld om staatsobligaties in te kopen en plukt daar de vruchten van. De Amerikaanse economie is aan de beterhand, terwijl in Europa de Europese Centrale Bank (ECB) voorlopig de boot afhoudt. Zeer tot ongenoegen van sommige economen.

Een reden waarom de ECB weigerachtig staat ten opzichte van het inkopen van staatsobligaties werd onlangs door de Duitse econoom Daniel Gros aangehaald. Hij stelt dat een ‘quantitative easing’ in de Eurozone waarschijnlijk niet dezelfde verdiensten zou hebben als in de Verenigde Staten. QE heeft volgens Etienne de Callataÿ, hoofdeconoom Bank Degroof, als doel de langetermijnrente onder druk te zetten en de kredietverlening te stimuleren.

Bron: galeboetticher.com
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Vrees voor hyperinflatie in Wit-Rusland

De Wit-Russische overheid heeft webwinkels en nieuwswebsites geblokkeerd, prijsverhogingen verboden en een belasting van 30% ingesteld op de aankoop van buitenlands geld. Dit alles om de val van de Wit-Russische roebel te stoppen.

Sinds het begin van dit jaar heeft de roebel de helft van haar waarde verloren. Dat is het resultaat van de val van de Russische roebel, die door westerse sancties en de ingestorte olieprijs ook is gehalveerd in waarde. De Wit-Russische economie is erg afhankelijk van Rusland.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Column Kees de Kort | Hyperventilatie in olieland

Ali Al Naimi, onthoud die naam: hij is de grote baas in de Saudische olie-industrie. Hij wil zijn marktaandeel handhaven, ongeacht de prijs. Daar hadden velen in de oliewereld even geen rekening mee gehouden, verwacht macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Brood dreigt luxeproduct te worden voor gewone Rus

De val van de Russische roebel is voorlopig gestuit en de munt is op dit moment enigszins gestabiliseerd. Gezien de talrijke sancties die het Westen Rusland hebben opgelegd, mag het niet verbazen dat de Chinezen het land hebben gered – wel, min of meer toch.