Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 17356 tot 17360
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 4 januari 2015

Thomas Piketty: "Bill Gates wil niet meer belastingen betalen"

De rijkste persoon op aarde, Bill Gates, is een liefhebber van het werk van econoom Thomas Piketty. De mede-oprichter van Microsoft voelt er echter niets voor meer belasting te gaan betalen, onthulde Piketty op een conferentie in de Verenigde Staten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 3 januari 2015

"Duitse regering ziet Grexit als mogelijkheid"

Grexit Voor de Duitse regering is een uitstap van Griekenland uit de eurozone mogelijk. Volgens regeringsbronnen in

Der Spiegel beschouwen bondskanselier Angela Merkel en minister van Financiën Wolfgang Schäuble (beiden CDU) zo'n Grexit als een reële mogelijkheid. Als de berichtgeving van de krant klopt, maakt de Duitse regering daarmee een heuse bocht.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 3 januari 2015

Als u denkt dat u een moeilijke job hebt, lees dan even wat acteurs doorstaan

‘Acteurs behoren tot de meest gedreven en moedige mensen op deze aardbol. Ze worden dagelijks met meer afwijzing geconfronteerd dan de meeste mensen in een gans leven. Elke dag opnieuw gaan acteurs de financiële uitdagingen aan die eigen zijn aan een freelance-levensstijl, worden ze geminacht door mensen die vinden dat ze beter ‘een echte job’ zouden zoeken en vrezen ze ervoor nooit meer aan de bak te raken. 

Elke dag opnieuw moeten ze proberen te vergeten dat het leven dat ze hebben gekozen niets meer is dan een luchtkasteel. Elke rol vergt het uiterste van hun kunnen, zowel emotioneel als fysisch, waarna ze zowel bekritiseerd als beoordeeld worden.

Jaar na jaar aanschouwen ze hoe hun leeftijdsgenoten de voorspelbare mijlpalen bereiken - de auto, het gezin, het huis, het kind. Waarom? Omdat acteurs bereid zijn hun ganse leven op te offeren voor dat ene moment - een zin, een lach, een gebaar of een interpretatie die de ziel van het publiek zal beroeren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 3 januari 2015

Japanse bevolking sterft

Vergrijzing is een probleem. Een krimpende bevolking is een ander probleem. Zeker in landen waar de kosten voor de welvaartsvoorzieningen, zoals sociale zekerheid en pensioenen, de pan uit swingen.

In Europa kampt Duitsland met een omvangrijk vergrijzingsprobleem. De sterkhouder in Europa heeft “30 miljoen immigranten nodig op termijn, wil het de vergrijzing en tekorten op de arbeidsmarkt opvangen”.

Hans Werner Sinn, een belangrijke econoom in Duitsland, verkondigde deze stelling enkele weken geleden. Sinn pleitte voor doelgerichte immigratie. Enkel talentvolle migranten moeten worden aangetrokken, zo luidt zijn advies.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 3 januari 2015

Hoe kwetsbaar is de Euro bij een volgende financiële crisis?

Geen enkel land ter wereld is een systeemrisico voor de euro, maar de euro is een groot systeemrisico voor meerdere landen.

Met de nieuwe verkiezingen in Griekenland, waar de linkse antibezuiniging partij Syriza in de peilingen op kop liggen, dreigt een grexit.

Duitsland maakt de kanttekening dat Griekenland geen systeemrisico meer vormt voor de muntunie. In dat geval zal Griekenland op zichzelf aangewezen worden met mogelijke bail-ins voor de banken als gevolg.