Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 17361 tot 17365
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Bloomberg: goedkope olie betekent ook goedkoop goud

De lage koers waartegen olie noteert, heeft ook gevolgen voor de goudprijs. Of, om de essentie nog preciezer te formuleren: goedkope olie betekent ook goedkoop goud. Zo luidt althans de conclusie van Bloomberg.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Achtergrond: De zwerftocht van het Belgische goud

België stuurde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog een deel van haar goudreserve naar Londen, maar ook werd een deel van het goud naar het zuiden van Frankrijk gebracht. Daar begon een deel van het Belgische goud aan een lange zwerftocht.

Bron: De Telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Prijs niet relevant voor OPEC-productie

Zelfs bij een daling van de olieprijzen naar 20 dollar per vat zal de OPEC haar productie niet verlagen. Dat heeft de Saudische olieminister Ali Al-Naimi gezegd in een interview, waaruit de Britse zakenkrant Financial Times dinsdag citeerde. Saudi-Arabië is de grootste machtsfactor binnen het oliekartel.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Russische oliereus 'hengelt' via Belgiƫ naar documenten Europese sancties

De Russische oliegigant Rosneft heeft bij de Belgische federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken verschillende documenten opgevraagd over de Europese sancties tegen Rusland, onder andere diplomatieke documenten met de Verenigde Staten. "Het gaat om een een 'fishing expedition' om een rechtszaak voor te bereiden bij het Hof van Justitie", meent KU Leuven-hoogleraar Internationaal Recht Geert Van Calster.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Olieprijs komt nooit meer boven de 100 dollar uit

 Het is goed mogelijk dat de prijs van een vat olie (159 liter) nooit meer boven de 100 dollar uitkomt.

Dat zegt de Saudische minister van olie Ali al-Naimi in een interview waaruit de Britse krant Financial Times dinsdag citeert.

De olieprijs daalt sinds afgelopen zomer vanwege de toenemende productie van schaliegas in de Verenigde Staten en een lage vraag vanuit Europa en China.

[...]