Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 17361 tot 17365
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Afghanistan verworden tot een narco-staat

In het Amerikaanse Rolling Stone staat een uitgebreid artikel over Afghanistan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Net een elektrische auto gekocht, daalt de benzineprijs!

Nu de olieprijs drastisch daalt tot een huidig niveau van $65,- per vat waar drie jaar geleden nog $115,- neergelegd moest worden lijken de milieubewusten onder ons toch niet de spekkoper te zijn waar ze voor aangezien werden. De grote winnaar bij de dalende olieprijs is de slurper-rijdende automobilist. Hummers mogen weer!

Maar wacht even. De prijs van een vat olie is 40% gedaald maar dat kan nog niet gezegd worden van de prijs aan de pomp. De adviesprijs voor 1 liter benzine in Nederland daalde van €1,86 in de zomer tot iets minder dan €1,70 nu, nog geen 10%. Zes jaar geleden op 1 januari 2009 was de prijs aan de pomp zo’n €1,21 toen de olieprijs rond de $85 per vat lag. Blijkbaar is er geen verband tussen de olieprijs en de prijs die we aan de pomp betalen om weer thuis te kunnen komen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Belastingdruk gestegen naar niveaus van voor crisis

De belastingdruk, of het geheel van belastingeninkomsten ten opzichte van het bruto binnenlands product (bbp), is in de rijke landen gestegen tot niveaus van voor de crisis. België staat op plaats drie, zo blijkt uit een woensdag gepubliceerd rapport van de OESO. De rijkelandenclub zegt wel dat vergelijken moeilijk is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Staat OPEC op springen? Iran maakt zich zorgen!

Iran maakt zich zorgen over de solidariteit binnen oliekartel OPEC. Onenigheid tussen de olie-exporterende landen kan de toch al sterk gedaalde olieprijs verder onder druk zetten, zo waarschuwde het Iraanse ministerie van Olie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

KPN schrapt weer banen, en dat zal niet de laatste keer zijn...

KPN schrapt circa 580 arbeidsplaatsen bij zijn onderdeel dat de zakelijke markt bedient. Volgens het telecombedrijf is de zakelijke markt als geheel gekrompen door deze ontwikkelingen en staat de omzet van het bedrijf in dit segment onder druk.

“Het zat er aan te komen, maar 580 arbeidsplaatsen is toch een heel flinke reductie”, zo constateerde marktkenner Jos Versteeg van Theodoor Gilissen woensdag. “Zo’n 250 banen leek me al aanzienlijk, maar nu verdwijnt er bij het onderdeel zo’n 6 tot 7 procent van de arbeidsplaatsen”, voegde hij toe.