Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 17371 tot 17375
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

2015 kan in het teken van de ongelijkheid staan

Het einde van een kalenderjaar wordt altijd gekenmerkt door het maken van lijstjes, lijstjes die de beleggers vertellen wie of wat er in het komende jaar kansrijk zou kunnen zijn. Meestal verdwijnen die lijstjes daarna in de vergeetput, het gebeurt maar zelden dat ze op het einde van het jaar nog eens worden bovengehaald. Maar toch worden die lijstjes nog altijd grif bekeken.

Ook Deutsche Asset & Wealth Management kwam met zo’n lijstje onder de titel ‘Vooruitblik op 2015: ongelijkheid in de slakkengangcyclus’. De belangrijkste punten uit dit lijstje zijn de volgende: de financiële markten worden volgend jaar aangedreven door regionale verschillen in de economische ontwikkeling, de Amerikaanse dollar zal verder versterken; pariteit met euro is niet uitgesloten, de Verenigde Staten blijven de motor van de wereldeconomie, het wordt een solide jaar voor aandelen met enkelcijferige rendementen en tenslotte zullen de obligatiemarkten in 2015 waarschijnlijk hooguit een bescheiden positief resultaat opleveren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

En, wat als we al die tijd in de verkeerde richting hebben gekeken?

De Aziatische economische reus die China is, is in de penarie. Dat blijkt uit de cijfers waaruit blijkt dat de groei al geruime tijd vertraagt en dat de Chinese markt bijzonder volatiel is. Toch, een actuele groeicijfer van 7,3% is een score waarvan veel Westerse landen alleen maar kunnen dromen.

Toch ziet het er niet goed uit voor China: de vastgoedmarkt heeft er zodanige proporties aangenomen dat de bijhorende schulden een hypotheek leggen op de toekomstige groei. Om de situatie proactief de baas te kunnen, heeft de Chinese overheid besloten om in het buitenland op zoek te gaan naar kapitaal – lees: om elders geld te lenen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

Column Kees de Kort | DNB is Efteling voor saaie mannen

Goed nieuws. De Nederlandse economie trekt aan. Tenminste, als we naar de Nederlandsche Bank luisteren. Maar BNR’s Kees de Kort gelooft er niet zo in. “De DNB is de Efteling voor saaie mannen geworden.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

George Gero gelooft in het goud

Wie gelooft in de come-back van het goud, wie gelooft er niet in? Eigenlijk kunnen we deze vraag anders stellen. Wie maakt eindelijk eens een duidelijke analyse over de goudmarkt. Momenteel schreeuwt iedereen er wat maar op los, zonder dat voorspellingen omtrent de evolutie van de goudprijs echt onderbouwd zijn. De analisten spreken elkaar voortdurend tegen en de gewone belegger weet niet meer wie hij moet geloven.

Brien Lundin, de uitgever van de Gold Newsletter, gelooft niet dat goud kans maakt op een echte come-back. Een mogelijke rally van het goud, in reactie op welke gebeurtenis dan ook, wordt door Lundin een “sucker’s rally” genoemd, een rally waar alleen idioten in geloven. En daar rekent hij zichzelf niet bij.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

Olie, Rusland en deflatie

In het vorige artikel besprak ik de fundamentele factoren achter de daling van de olieprijs,namelijk een grote toename van het aanbod. De opkomst van schalie-gas en olie heeft de olieprijs gedrukt. In juli stootte de Verenigde Staten al Saoedi-Arabië van de troon als grootste producent van olie ter wereld. Amerika investeert in 2014 $ 200 miljard in de energiesector. Het land blijft waarschijnlijk tot 2030 de grootste energieproducent ter wereld. Het onder hoge druk inspuiten van vloeistoffen om olie te winnen uit gesteente diep onder het aardoppervlak heet hydraulic fracturing (fracking) en verloopt in drie fasen. Bekijk met deze video hoe deze relatief nieuwe vorm van oliewinning verloopt.