Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 17376 tot 17380
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 2 januari 2015

Draghi praat rente in Zuid-Europa omlaag

Toespelingen van Mario Draghi op nieuwe stappen van de Europese Centrale Bank (ECB) in de strijd tegen de lage inflatie hebben vrijdag de vraag naar Zuid-Europese obligaties verder gestuwd. De rente op Portugese leningen daalde daarbij tot het laagste punt ooit.

Bron: overgeld.net
Geplaatst: vrijdag 2 januari 2015

Herstel van woningmarkt zet door

In december werden 14.000 huizen verkocht. Verder waren er meer bezichtigingen, 132.000 om precies te zijn. Veel woningkopers profiteerden dit jaar van de lagere huizenprijzen, lage rente, startersleningen en de verhoogde schenkingsvrijstelling voor de aanschaf van een woning, aldus Makelaarsland, de grootste makelaar van Nederland.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: vrijdag 2 januari 2015

‘Dollar-rally is pas net begonnen’

Net als in 2014 zullen de markten ons ook in 2015 waarschijnlijk weer verrassen. Waar we echter zeker van mogen zijn is dat de dollar zijn rally in 2015 voortzet. Dat denkt althans Dennis Gartman, van de bekende Gartman Letter.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 januari 2015

Eurozone klaar voor stevige inhaalslag

Zorgen omtrent stagnatie en deflatie zorgden in 2014 voor een mistroostige sfeer in de eurozone. Hoewel sommige marktstrategen hun twijfels hebben over of de regio zich uit het economische dal zal trekken, kan het financiële toekomstplaatje van de eurozone er straks een stuk fleuriger uitzien. Een zwakkere euro en structurele hervormingen moeten daarbij helpen.

‘De eurozone had een moeilijk jaar dankzij het uitblijven van structurele hervormingen, verzwakkende opkomende economieën en een, tot niet zo lang geleden, relatief sterke euro’, vertelt Uwe Zoellner, portfoliomanager bij Franklin Templeton Investments. De portfoliomanager ziet echter redenen om optimistisch te zijn over de langere termijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 2 januari 2015

Japanse bevolking neemt in sneltempo af door laagste aantal geboortes ooit

Bevolkingskrimp In 2014 zijn er in Japan volgens schattingen van het ministerie voor Gezondheid maar 1,001 miljoen kinderen geboren, het laagste aantal ooit opgemeten en een daling voor het vierde jaar op rij. Dat schrijft The Guardian. Doordat het aantal sterftes voor het vijfde jaar op rij steeg tot bijna 1,3 miljoen, neemt de populatie van het land in sneltempo af.