Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 17376 tot 17380
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Iran waarschuwt voor scheuring in OPEC

Iran maakt zich zorgen over de solidariteit binnen oliekartel OPEC. Onenigheid tussen de olie-exporterende landen kan de toch al sterk gedaalde olieprijs verder onder druk zetten, zo waarschuwde het Iraanse ministerie van Olie.

"Elke verstoring van de solidariteit binnen de OPEC of een prijzenoorlog zal leiden tot een enorme prijsdaling", stelde een afgevaardigde van het ministerie.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

België blijft grote importeur van elektriciteit

België heeft tijdens de maand oktober 2.026 gigawattuur elektriciteit dienen in te voeren. Daarmee werd het recordniveau van 2.076 gigawattuur van de maand voordien benaderd. Dat blijkt uit cijfers van Synergrid, de federatie van netbeheerders voor elektriciteit en aardgas.

De grote invoer van elektriciteit is volgens Synergrid in belangrijke mate te wijten aan de onbeschikbaarheid van drie kernreactoren in de centrales van Tihange en Doel. In totaal lag het elektriciteitsverbruik tijdens de maand oktober 1,1 procent lager dan tijdens dezelfde periode vorig jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Dit is de grootste leugen over uw geld

De centrale bankiers van tegenwoordig worden wel eens vergeleken met rocksterren, maar in feite zijn het een bende hippies. Ze gebruiken dan precies ook soms dezelfde verdovende middelen als tientallen decennia geleden.

Vroeger was de taak van een centrale bank om inflatie te voorkomen. Daarnaast moesten ze zorgen voor economische groei en tewerkstelling. Maar in de jaren ’80 werden de centrale banken religieus over inflatie – net als met stijgende rentevoeten.

Zo nu en dan verhoogde men de rentevoeten waardoor inflatie terug daalde en inflatie werd de speelbal van de centrale banken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Het recht van de sterkste.

Elke overheid maakt wetten. Een dictatuur, een aristocratie, een democratie, Het maakt niet uit welke vorm van overheid je neemt, de wetgeving is altijd ingestoken vanuit een eigen belang, en dient vervolgens als de rechtvaardiging om al diegenen die dat belang niet wensen te respecteren te straffen. Rechtvaardig handelen wordt daardoor niets anders dan dat wat men middels wetgeving aan de onderdanen weet op te leggen. En is daarmee feitelijk niets anders dan het recht van de sterkste.

Thrasymachus beweerde het al in zn debat met Socrates. Hij had volledig gelijk. Het is het ultieme bewijs voor de werking van de onzichtbare hand van Adam Smith en de reden waarom ook communisme uiteindelijk faalt. Eerst iedereen gelijk, maar uiteindelijk de overheid toch ietsjes meer.

Een democratie is hierin niets beter dan een dictatuur. Als de overheid iets van je moet dan heeft ze het. Of zorgt ze er met een omweg voor dat ze het krijgt. Ze schuwt daarbij geen enkel middel. Ze brandt de schuur af om de muis te vangen. De uitvoerders van dat schrikbewind worden vervolgens van elke vervolging uitgezonderd. Het is van alle tijden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Fed: JPMorgan komt 20 miljard dollar te kort

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft in de periode tot en met 2019 mogelijk ruim 20 miljard dollar extra kapitaal nodig om aan de strengere regels voor grote banken te kunnen voldoen.

Dat bleek dinsdag uit informatie van de Federal Reserve. De Fed voert de kapitaaleisen voor belangrijke banken de komende tijd verder op.