EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17386 tot 17390 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 5 maart 2015

Werkloosheid Frankrijk blijft hoog

De werkloosheid in Frankrijk is in het vierde kwartaal van 2014 vrijwel onveranderd gebleven op 10,4 procent van de beroepsbevolking. Dat maakte het Franse bureau voor de statistiek donderdag bekend.

In het derde kwartaal bedroeg de werkloosheid nog een herziene 10,3 procent. In het cijfer zijn ook de overzeese gebieden van Frankrijk meegenomen. Exclusief die gebieden kwam de werkloosheid op het Franse vasteland uit op 10 procent. De Franse jeugdwerkloosheid bedroeg in het afgelopen kwartaal 24,6 procent.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 5 maart 2015

Chinese banken melden zich aan voor nieuwe goudprijs fixing

Verschillende Chinese banken hebben belangstelling getoond voor de nieuwe elektronische goudprijs fixing die op 20 maart wordt ingevoerd. Deze nieuwe fixing, waar we vorige week al over schreven op Goudstandaard, belooft een grotere transparantie dan de traditionele Londen Gold Fix.

Lees verder op Goudstandaard.com
Geplaatst op: donderdag 5 maart 2015

Laagste punt euro sinds 2003

Nieuwe data over de inkoopmanagersindex voor de dienstensector in de EU vielen tegen, terwijl die voor de VS juist beter waren dan verwacht. Hierdoor werd de dollar 1 eurocent meer waard.

Nieuwe data over de inkoopmanagersindex voor de dienstensector in de EU vielen tegen, terwijl die voor de VS juist beter waren dan verwacht. Hierdoor werd de dollar 1 eurocent meer waard.

Pensioenfondsen en verzekeraars krijgen het zeer zwaar te verduren door de combinatie van negatieve rentes en een veranderd risicobeleid

Robert Michele, de baas van de vermogenstak van de Amerikaanse bank JP Morgan, zei begin deze week in de Duitse krant Handelsblatt al te verwachten dat de euro dit jaar onder de pariteit van de dollar komt. Hij waarschuwde dat de euro in een diep moeras van deflatie zal wegzakken. De zogenoemde beleningsrente van de ECB zal daardoor worden teruggebracht van -0,2 naar -3 procent, voorspelde Michele.

Lees verder op volkskrant.nl
Geplaatst op: donderdag 5 maart 2015

China ziet economie verder afkoelen met een groei van "slechts" 7 procent

De Chinese regering verwacht dat de economische groei dit jaar verder afzwakt. Dat maakte premier Li Keqiang donderdag bekend bij het jaarlijkse overleg van het Chinese Nationale Volkscongres.

China verwacht nu dat de economie dit jaar met circa 7 procent groeit. Vorig jaar werd nog een ambitie van 7,5 procent uitgesproken. In 2014 zwakte de groei van de economie echter af tot 7,4 procent. Daarmee kwam de economische vooruitgang uit op het laagste peil van de afgelopen vijftien jaar.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 5 maart 2015

Saoedi's executeren mensen 'aan nooit gezien tempo'

Het aantal executies in Saoedi-Arabië heeft een nooit gezien niveau bereikt.

Het aantal executies in Saoedi-Arabië heeft een nooit gezien niveau bereikt.

Dat zegt Amnesty International. Dinsdag en woensdag werden opnieuw 4 mensen geëxecuteerd, waarvan er op zijn minst één werd onthoofd. Dat brengt het totaal voor dit jaar op 39, of drie keer zo veel als vorig jaar rond deze tijd.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs