Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 17386 tot 17390
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

Moeten we echt slim zijn om rijk te kunnen worden?

Intelligentie is een belangrijke voorwaarde om rijk te kunnen worden. Dat bijkt uit een studie van de bekende econoom Paul Krugman. De econoom kwam tot de conclusie dat intelligentie erg belangrijk is om geld te verdienen, want de managers van hedgefondsen, die vaak miljoenen of zelfs miljarden dollars verdienen, getuigen volgens Krugman allemaal van een hoge intelligentie.

Krugman kwam daarentegen tot de conclusie dat een goede opleiding of een universitair diploma geen noodzakelijke voorwaarden zijn om heel rijk te worden. “Verschillende managers van hedgefondsen zijn laaggeschoold, maar hebben wel een grote praktische ervaring opgedaan,” aldus de econoom.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

Aandelen, je ondergang heet ‘olie’

De lage olieprijzen zouden vandaag wel eens voor een chaotische handelsdag kunnen zorgen op de Amerikaanse beurzen.

Dat meldt Yahoo! Finance. De nieuwsaggregaat is tot die conclusie gekomen door te kijken hoe de Europese beurzen het vandaag hebben gedaan/aan het doen zijn.

Zo heeft Londen meer dan 1,8% van zijn waarde verloren – op het moment van schrijven dan toch – en gooit de Griekse politieke weer maar eens roet in het eten:”De volgende ronde van instabiliteit is weer gekomen voor Griekenland nadat een nieuwe president [is verkozen]. (…) gegeven de fragiele staat van de Griekse overheid zou [de benoeming] de regering kunnen doen vallen (…).”

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

Grootste dagverlies sinds de wereldwijde beurscrash van 1987 in... Griekenland!

Het vooruitzicht van vervroegde verkiezingen in Griekenland heeft dinsdag geleid tot een ware uitverkoop op de aandelenbeurs in Athene.

Beleggers vrezen de gevolgen van een mogelijke stembusoverwinning van de radicaal-linkse partij Syriza.

De hoofdindex van de beurs in Athene verloor in de middaghandel ruim 11 procent. Daarmee was sprake van het grootste dagverlies sinds de wereldwijde beurscrash van 1987.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

Weet Draghi wel waarmee hij bezig is?

We willen het graag nog eens hebben over ECB-voorzitter Mario Draghi. Er gaan immers steeds meer stemmen op dat hij de Europese economie op een onvoorstelbare manier dreigt te verzieken.

“Economische krankzinnigheid heeft Japan niet geholpen en die zal Europa ook niet genezen. Maar, centrale bankiers geven niet om verliezen of mislukkingen”, schrijft Mish Shedlock.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

Indiase banken moeten uitlenen goud aantrekkelijker maken

Indiase banken moeten het voor particulieren aantrekkelijker maken om goud uit te lenen. Volgens de World Gold Council kan er op deze manier meer 'ongebruikt goud' om loop worden gebracht en hoeft er minder edelmetaal geïmporteerd te worden. Eerdere pogingen om het goud los te weken bij de Indiase bevolking leverden weinig op.