Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 17386 tot 17390
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

'Ik begrijp niet waarom we blij zouden moeten zijn wanneer de Russische economie instort'

De Oostenrijkse kanselier Werner Faymann heeft in een interview met de krant Oesterreich de staten bekritiseerd die de sancties tegen Rusland willen verstrengen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Noorse miljardeninjectie in duurzame energie

Het Noorse staatsenergiebedrijf Statkraft gaat de komende jaren miljarden investeren in de ontwikkeling van duurzame energie, nadat het daarvoor een financiering heeft gekregen van de Noorse staat. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

OPEC houdt been stijf

Op de oliemarkten is alles op losse schroeven komen te staan. De forse daling van de olieprijs heeft Rusland met de rug tegen de muur gezet, maar ook in andere landen wordt de prijsval bij het zwarte goud als bijzonder pijnlijk ervaren. Anderzijds lachen de consumenten natuurlijk in hun vuistje vanwege het zo fors goedkoper worden van energie.

De olievlek deint uit, zo merkte Philippe Gijsels van BNP Paribas op. Onlangs moest de olieprijs nog maar eens achteruit nadat de Verenigde Arabische Emiraten met name van hun olieminister Suhail Al Mazrouei verklaarde dat OPEC de productie niet zou terugschroeven, zelfs niet als de prijs van olie naar 40 dollar per vat zou gaan.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Griekenland - Geen besmettingsgevaar meer, maar de euro is nog niet gered

Het woord 'Grexit', een Grieks vertrek uit de euro, zoemt weer rond. De stemmingen over een nieuwe president deze maand, morgen is de tweede ronde, kunnen uitdraaien op algemene verkiezingen in Griekenland. De eurosceptische, linkse partij Syriza staat aan kop in de peilingen. Dat wekt paniek. Kan de eurocrisis weer ontbranden en overslaan naar andere landen?

Eurocommissaris Moscovici is er in ieder geval niet gerust op en nam vorige week onverwacht het vliegtuig naar Athene. Hij liet daar een dubbele boodschap achter. Jullie Grieken zijn goed bezig, zet het beleid van hervormingen voort dan zullen wij volgend jaar minder streng meekijken, zalfde hij. Maar ook veel dreigender: in geen geval gaat er een streep door de Griekse schulden - wat Syriza wil. Dat staat gelijk aan 'zelfmoord'.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Zijn de VS bezig met een cyberaanval op Noord-Korea?

Noord-Korea lijkt slachtoffer te zijn van een cyberaanval. Het internet lag het afgelopen etmaal herhaaldelijk plat in het Oost-Aziatische land.

Dat meldden verschillende internationale media, die zich baseren op de website Northkoreatech.org. Volgens Dyn Research, een bedrijf dat zich specialiseert in het in de gaten houden van internetverbindingen over de hele wereld, haperen de netwerken in Noord-Korea sinds zondagavond.