Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 17396 tot 17400
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 21 december 2014

Duitse industrie tegen meer Russische sancties

Duitse industriële bedrijven voelen de Russische sancties hard in hun resultaten en waarschuwen voor meer maatregelen.

Dit blijkt uit interviews in meerdere Duitse kranten met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven.

Volker Treier, directeur bij de werkgeversorganisatie voor industrie en commercie (DIHK), waarschuwt in een interview met Bild am Sontag voor de gevaren van een Russische recessie voor de Duitse economie.

Bij één op de drie Duitse bedrijven die in Rusland actief zijn worden banen geschrapt, zo blijkt uit een enquête van de organisatie. Één op de acht bedrijven overweegt uit Rusland te vertrekken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 21 december 2014

‘Landen buiten OPEC moeten minder produceren’

Olieproducerende landen die geen deel uitmaken van oliekartel OPEC moeten hun ,,onverantwoordelijk” hoge productie inperken. Dat zei minister van Energie Suhail Al-Mazrouei van OPEC-lid Verenigde Arabische Emiraten zondag.

Volgens Al-Mazrouei komt de daling van de olieprijzen van de afgelopen weken helemaal op het conto van de landen buiten het kartel. Hij kreeg daarin bijval van olieminister Mohammed al-Sada van Qatar, die aangaf dat consequent 2 miljoen vaten per dag te veel worden geproduceerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 21 december 2014

Azië kiest voor kernenergie

De olieprijs staat de laatste weken zwaar onder druk. Als stevige netto invoerder van ruwe olie zou je dan verwachten dat de grote Aziatische economieën minder naar alternatieven gaan zoeken. Niets is minder waar. Naast de blik op langere termijn zijn er ook milieu overwegingen die meespelen. De belofte om minder CO2 uit te stoten en daarmee de opwarming van de aarde tegen te gaan, blijft de zoektocht naar schone energie ondersteunen. Kernenergie krijgt daarin een steeds grotere rol op het Aziatisch continent. Zowel in China en India maar ook in Japan mogen we ons aan een opmars van deze gecontesteerde energievorm verwachten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 21 december 2014

Lage olieprijs is geheime deal om Amerika als superpower langer in het zadel te houden

Amerikaans minister van buitenlandse zaken John Kerry heeft in september een geheime deal gesloten mat koning Abdullah van Saoedi-Arabië. Zo meldde The Guardian.  De deal bestond erin om de olieprijs sterk te verlagen.  Saoedi-arabie moet de markt overspoelen met goedkope olie om zo de olieprijs substantieel te verlagen.  Dat is nu wel gelukt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 21 december 2014

'Dalende olieprijs schuld van landen buiten OPEC'

Landen die niet in het oliekartel Opec zitten, hebben schuld aan de forse daling die olieprijs de afgelopen tijd meemaakt.

Dit stelt de Saudische minister van olie, Ali Al-Naimi, in een toespraakt zondag, zo meldt persbureau Reuters .

“Het koninkrijk van Saudi-Arabië en andere landen wilden balans brengen in de markt, maar het gebrek aan samenwerking van andere olieproducenten buiten Opec en het verspreiden van desinformatie heeft geleid tot een continue prijsdaling”, aldus de minister.