EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
23
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17396 tot 17400 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 24 maart 2015

"Grieken zijn geen luiaards, onze wantoestanden niet de schuld van de Duitsers"

Griekenland zal zich aan zijn beloften houden, maar op één belangrijke voorwaarde: "Er moet sociale rechtvaardigheid zijn". Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras vanavond gezegd na zijn bezoek aan de Duitse bondskanselier Merkel. Concrete afspraken over het Griekse hervormingsprogramma werden vandaag niet besproken, aldus Merkel. Wel pleiten beide regeringsleiders voor meer dialoog tussen elkaars landen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 24 maart 2015

De allesverklarende deflatiegrafiek... Waarom het leven goedkoper wordt en u daar bij de supermarkt niets van merkt

Terwijl politici en centrale bankiers de mond vol hebben over deflatie (goederen en diensten worden goedkoper), krabt Jan-met-de-Pet zich in de haren telkens hij de supermarkt verlaat met minder producten in zijn winkelkarretje dan de vorige maand, terwijl hij wel dezelfde som spendeerde.

Een grafiek die werd samengesteld op basis van een onderzoek van het Britse studiebureau YouGov brengt nu duidelijkheid:

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 24 maart 2015

Russische muntunie wellicht een stap dichterbij

Putin stelde afgelopen vrijdag – na overleg met Wit-Rusland en Kazakstan – dat het de hoogste tijd is om een regionale muntunie te creëren. De 3 naties staan – samen met Armenië – sinds 1 januari gezamenlijk ook wel bekend als de Eurasian Economic Union (EEU).

De Russische president wijdde daarbij niet verder uit over vervolgstappen maar gaf wel aan dat een monetaire unie economische uitdagingen – zoals de dalende olieprijs en dalende roebel – gezamenlijk beter zou kunnen aanpakken.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 23 maart 2015

Goudprijs iets hersteld door een stagnatie in dollar-herstel

De dollar moest afgelopen vrijdag wat terrein prijsgeven, de euro steeg van € 1.05 in de richting van € 1.08. Dan komt er meteen weer wat ruimte voor andere investeringen dan dollar-gerelateerde. Goud kreeg weer iets van deze interesse mee en kwam terug van $ 1150 naar $ 1185. De focus in Europa werd verlegd van de politieke problemen naar die van de steunmaatregelen opgestart door de ECB. Ook andere commodity gerelateerde producten kregen weer wat wind in de rug hierdoor.

[...]

Lees verder op Goud-Portal.nl
Geplaatst op: maandag 23 maart 2015

Energieopslag wordt een hype

Naast Tesla’s grootschalige plannen om een enorme fabriek te bouwen voor de productie van zijn accu’s, heeft Chinese autoproducent BYD vorige week een vergelijkbaar productiedoel onthuld. Ook Apple en Google hebben, naast de traditionele autofabrikanten, grootse plannen met elektrische auto’s (EV), zodat we gerust van een hype kunnen spreken.

Naast Tesla’s grootschalige plannen om een enorme fabriek te bouwen voor de productie van zijn accu’s, heeft Chinese autoproducent BYD vorige week een vergelijkbaar productiedoel onthuld. Ook Apple en Google hebben, naast de traditionele autofabrikanten, grootse plannen met elektrische auto’s (EV), zodat we gerust van een hype kunnen spreken.

Tesla is inmiddels begonnen met de bouw van een gigafactory, een fabriek waarin alle accu’s voor zijn EV’s gemaakt gaan worden. Inmiddels is duidelijk dat niet alleen de markt voor autoaccu’s wordt bediend, maar dat er ook grotere accu’s geproduceerd gaan worden voor de lokale of regionale opslag van wind- en zonne-energie. Tesla’s doelstelling is om 35 GWh aan energiecapaciteit geproduceerd te hebben in 2020.

Vorige week werd bekend dat Chinese automaker BYD (10% eigendom van het Berkshire Hathaway van Warren Buffet) eenzelfde productieniveau nastreeft: 34 GWh per 2020. Deze twee projecten zullen in 2020 de mondiale lithium-accu productiecapaciteit verdrievoudigen. LG Chem en Foxconn hebben minder ambitieuze plannen, maar zullen nog eens ca. 23 GWh toevoegen aan de productie. Ook reguliere automakers hebben ambitieuze plannen voor de versnelde uitrol van EV’s. Daarnaast is Apple begonnen Tesla medewerkers weg te kapen en is er een concept van de iCar bekend gemaakt. Google heeft ook een sterke interesse getoond in de wereld van de EV’s, hoewel het deze laatste waarschijnlijk meer om de software van zelfrijdende auto’s te doen is.

Lees verder op CD Fund.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs