Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 17396 tot 17400
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Griekenland wil dat Duitsland oorlogslening terugbetaalt

Duitsland moet aan Griekenland voor de Tweede Wereldoorlog nog altijd een schuld van 10 miljard euro terugbetalen. Het grootste gedeelte van die schuld is gelinkt aan een gedwongen bezettingslening die Nazi-Duitsland van Griekenland had geëist. Dat blijkt uit een rapport van een Griekse auditcommissie dat aan het Griekse ministerie van buitenlandse zaken is bezorgd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Laagste Britse inflatie in vijftien jaar

De Britse inflatie was in december het laagst sinds mei 2000. Dat blijkt uit cijfers die het nationale statistiekbureau dinsdag bekendmaakt.

Het algemene prijspeil nam vorige maand met 0,5 procent toe, na een geldontwaarding van 1 procent in november.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Europa weigert lessen te trekken uit eigen falen

Ook dit jaar komt de economie in Europa amper of niet van zijn plaats. In de meeste lidstaten van de eurozone is het bruto nationaal inkomen per hoofd van de bevolking nog altijd kleiner dan in 2008. In de wat meer sombere scenario’s zal de economie niet meer herstellen in dit decennium. Lees de column van Cor Wijtvliet op Marketupdate.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Market Update (13 januari 2015)

Euronext begint met aanbieden van opties op ETF's, grondstoffen naar laagste prijs in 12 jaar, olieprijs zakt naar $45,  China zag export in 2014 toenemen en de goudprijs stijgt verder.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Saoedische prins: Olieprijs nooit meer op $100

Wie dacht dat de olieprijs vorige week een bodem had bereikt op 50 dollar per vat had het mis. De olieprijzen dalen deze week rustig verder en bereikten de laagste niveaus sinds het voorjaar van 2009. Deze daling volgde op Goldman Sachs die zijn outlook voor de olieprijs verlaagde en een oproep van Venezuela aan de OPEC om met maatregelen te komen om de olieprijzen weer te laten stijgen. Tevergeefs, als we het prins Alwaleed bin Talal vragen.

De bekende Saoedische zakenman die tevens miljardair is, doet deze week een grote uitspraak over de olieprijs. Hij stelt dat de olieprijs nooit meer op de 100 dollar uit zal komen. ‘Als de voorraad blijft zoals die nu is en de vraag zwak blijft, dan kun je je er beter op instellen dat de prijs van olie nooit meer terugkomt op 100 dollar’, vertelde prins Alwaleed bin Talal in een interview met Fox Business News.