Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 17401 tot 17405
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Zelfbedrog en leugens helpen de mensheid vooruit

Anderen bedriegen heeft zo zijn voordelen. Hoe slimmer de mens, hoe groter de kans is dat hij zijn medemens zal trachten om de tuin te leiden. Om meer geld te bekomen, om meer macht of om iemand in bed te krijgen. Doch bedrog is niet eenvoudig, ongeacht iemands intelligentie. Liegen laat sporen na op onze lichaamstaal, hoe meer we in ons eigen web van leugens verstrikt raken, hoe depressiever we zelf dreigen te worden. En uiteraard zijn er ook ethische gevolgen, schrijft Robert Trivers, een Amerikaanse evolutiebioloog, in zijn boek

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Onder geen beding zal Finland ook maar een deel van de Griekse schulden kwijtschelden

‘Onder geen beding zal Finland ook maar een deel van de Griekse schulden kwijtschelden.’ Dat heeft de Finse premier Alex Stubb gezegd in een interview met de Financial Times. De uitspraak van Stubb zet Filalnd op ramkoers met Syriza, de radicaal-linkse partij die op kop staat in de peilingen in Griekenland en van een schuldherschikking het paardepaardje van haar verkiezingsprogramma heeft gemaakt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Fed: lage olieprijs kan slecht uitpakken voor Amerikaans herstel

De dalende olieprijzen kunnen op termijn een negatief effect hebben op de herstellende Amerikaanse economie. Die zorg van de Fed, de Amerikaanse centrale bank, blijkt woensdag uit het zogenoemde Beige Book.

Uit dit maandelijkse economische rapport van de Amerikaanse centrale banken valt op te maken dat energiebedrijven in Texas het inhuren van personeel op een laag pitje zetten en zelfs ontslagrondes voorbereiden. In Kansas worden lagere investeringen in de olie en oliegerelateerde sector voorzien, terwijl bedrijven daar steeds moeilijker krediet krijgen van banken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

QE in EU wordt nog ondoeltreffender dan in de VS

Op de financiële markten lijkt iedereen er al van uit te gaan: Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, kondigt deze maand een kwantitatief verruimingsprogramma aan (QE). Het verruimingsprogramma van de Europese Centrale Bank kan echter wel eens nog minder efficiënt zijn dan in de Verenigde Staten.

De aankondiging die op 22 januari verwacht wordt van Mario Draghi wordt steeds concreter. Eerder deze week wisten de media al te melden dat de Europese Centrale Bank waarschijnlijk een opkoopprogramma voor staatsobligaties aankondigt, waarbij wordt opgekocht op basis van de bijdragen die nationale centrale banken leveren aan de ECB. Maar wat het ook wordt, het lijkt erop dat het opkoopprogramma van de ECB het meest inefficiënte opkoopprogramma wordt dat de wereldwijde markten gezien hebben sinds de financiële crisis.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Goudproducenten nog nooit zo ondergewaardeerd

Een analyse van de Canadese Scotiabank over de onderwaardering in de goudsector komt tot de conclusie dat er de afgelopen 30 jaar geen betere tijd is geweest om goudaandelen te kopen dan nu. Scotia ondersteunt haar analyse met een aantal grafieken waaruit blijkt dat zelfs tijdens de crash van 2008, noch tijdens de extreme bear-markt rond het millennium, de onderwaardering van goudproducenten zo groot was als vandaag.

De eerste grafiek laat een ratio zien tussen de gemiddelde waarde van een geproduceerde ounce goud (EV/oz), en de goudprijs zelf. Dus wat betaal je voor goudproductie in relatie tot de goudprijs. Scotia geeft aan dat producenten op dit moment een ounce goud produceren die gewaardeerd wordt op $3,600. Dit is drie keer de goudprijs, dus de ratio is 3.0x. Zoals de grafiek laat zien is deze lage waardering de afgelopen jaar niet voorgekomen. Ondanks de sterk gedaalde goudprijs van de afgelopen vier jaar.