Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 17401 tot 17405
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Russen kopen Porsches als warme broodjes

Waarde Russische Roebel verdampt en volgens Bloomberg kopen de Russen in rap tempo Porsches en SUV’s van Lexus om een verder verlies in koopkracht te voorkomen. Dat klinkt bizar maar de verkoopcijfers van de Porsche Cayenne Crossover is in november met 55% gestegen. De verkoop van Lexus nam zelfs 63% toe. Een lokale Lexus dealer heeft volgens Bloomberg extra personeel moeten aannemen om de orderstroom te kunnen afhandelen. Niet alleen het topsegment trekt sterk aan maar ook de goedkopere modellen beleven een soortgelijke ontwikkeling volgens Bloomberg. De waarde van de Russische Roebel zal naar verwachting komend jaar verder dalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Olieprijs nog één jaar op het huidige niveau?

De volgende twaalf maanden moet er wellicht geen fundamenteel herstel van de olieprijzen worden verwacht. Dat blijkt uit een rapport van Greg Sharenow, portfolio-manager bij het obligatiefonds Pimco. Hoewel deze situatie op korte termijn de druk op de oliesector zal handhaven, is er volgens Sharenow tegelijkertijd ook sprake van goed nieuws voor de wereldwijde consument.

Indien het herstel van de wereldwijde economie zich daadwerkelijk doorzet, zal daardoor volgens Sharenow immers meteen ook een basis worden gelegd om de olieprijzen na volgend jaar opnieuw te laten stijgen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Moet mensheid echt beven voor artificiële intelligentie?

Een aantal eminente wetenschappers en ondernemers hebben er recent voor gewaarschuwd dat artificiële intelligentie uiteindelijk in staat zal zijn om de dominantie over de wereld op te eisen en machtiger te worden dan de mensheid, maar anderen hebben het daarbij over een overdreven doemdenken. Dat zegt Leo Mirani, technologie-specialist bij het magazine Quartz. Volgens hen zal artificiële intelligentie immers vooral een assistent blijken die de mens belangrijke baten zal opleveren.

"Recent nog waarschuwde de natuurkundige Stephen Hawking voor de gevaren van artificiële intelligentie, die volgens hem het einde van de mensheid zou kunnen inluiden," voert Leo Mirani aan. "Eerder nog had ook Elon Musk, topman van het ruimtevaartbedrijf Spacex, de artificiële intelligentie de grootste existentiële bedreiging voor de mensheid genoemd."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Nouriel Roubini dreigt tussen wal en schip te belanden

De waarschuwingen over zeepbellen op de Amerikaanse beurzen zijn inmiddels weer verstomd, het gebeurt tegenwoordig zelden dat we nog een dergelijke waarschuwing te horen krijgen. Hier speelt natuurlijk een scenario mee, vergelijkbaar met dat van  het jongetje dat voortdurend ‘wolf’ riep. Die waarschuwing werd aanvankelijk ernstig genomen, maar uiteindelijk geloofde niemand het ventje nog toen van een wolf nooit een spoor te zien was.

Uiteindelijk dook wie wolf toch op, maar toen was het al te laat. Mensen als Marc Faber zijn gestopt met de alarmklok te luiden, goed beseffend dat het toch geen zin heeft om de centrale banken te bevechten. Ook een aantal collega’s van Faber doen er het zwijgen toe en wikken en wegen aan de zijlijn hun kansen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 8 december 2014

De correlatie tussen arbeidsmarkt en woningmarkt

Omdat wij Nederlanders in de 20ste en 21ste eeuw zijn opgegroeid in een werelddeel waar economische groei gepaard ging met snel elkaar opvolgende technologische ontwikkelingen, zijn we één van de meest verwende volkjes op deze aardkloot.

Internetbankieren en online winkelen veroorzaken leegstand in kantoorpanden en winkelpanden. We beginnen geleidelijk aan te begrijpen waar dit naar toe gaat. De leegstand geeft een kaalslag in de ooit zo gezellige centra van onze oude binnensteden.