Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 17401 tot 17405
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 21 december 2014

Staat Europese Centrale Bank met de rug tegen de muur?

Moet de Europese Centrale Bank (ECB) al dan niet haar eigen vorm van quantative easing (QE) doorvoeren? De antwoorden op deze vraag klinken verdeeld. Sommigen willen dat Mario Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank, zo snel mogelijk met QE uitpakt, maar andere partijen - vooral Duitsland - willen van een dergelijke operatie niets weten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 21 december 2014
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 20 december 2014

Bitcoin wordt getaxeerd in Australiƫ

De Australische belastingdienst gaat eender welke handel in bitcoins belasten. Cryptocurrency is bijgevolg voor Australiƫ geen geld maar behoort tot de zogenaamde goederen en diensten. Dit heeft vooral gevolgen voor de bedrijven die de beurzen of handelsplatformen uitbaten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 20 december 2014

Japan als proeftuin voor de rest van de wereld

De Japanse verkiezingen zijn achter de rug, waarbij de partij van premier Shinzo zoals verwacht aan het langste eind heeft getrokken. Die overwinning is niet te danken aan de economische successen van Shinzo Abe, want de economische prestaties van de afscheidnemende regering zijn niets om over naar huis te schrijven.

De Japanners zijn echter overtuigd dat er weinig alternatieven voorhanden zijn, kiezen voor iemand anders dan Abe zou het land mogelijk met nog meer problemen opzadelen. Algemeen kan worden gesteld dat Japan momenteel als een soort proeftuin voor de rest van de wereld mag worden beschouwd. Japan wordt namelijk al veel langer geconfronteerd met de problemen waar nu Europa en in mindere mate de Verenigde Staten mee geconfronteerd worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 20 december 2014

ECB-bestuurder waarschuwt voor negatieve inflatie: "Gevaarlijke vicieuze cirkel"

Europese Centrale Bank-bestuurder Vitor Constancio houdt de komende maanden rekening met een negatief inflatiecijfer, als gevolg van de sterk gedaalde olieprijs. Hij waarschuwt in het Duitse weekblad WirtschaftsWoche voor een "gevaarlijke vicieuze cirkel".