Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 17406 tot 17410
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

‘Air France-KLM schrapt 5000 banen’

Air France werkt aan een nieuw kostenbesparingsprogramma waarbij tot 5000 arbeidsplaatsen komen te vervallen.

De Franse zustermaatschappij van KLM schrapte de afgelopen jaren al bijna 8000 banen in een poging de kosten omlaag te brengen en de concurrentiepositie te verbeteren. De resultaten zijn daardoor wel verbeterd, maar met name de arbeidskosten blijven te zwaar op de begroting wegen, terwijl de concurrentie alleen maar heviger is geworden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Deze indicator wijst op een zorgwekkende markt

Hoe kan het dat het gemiddelde inkomen en de reële lonen dalen, terwijl de levensstandaard en economische welvaart van de bevolking in de Verenigde Staten toeneemt? Het lijken twee dingen die simpelweg niet samen kunnen gaan. Hoe kan dit? En is het zorgwekkend?

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Energiecrisis in Bulgarije door de sanctiepolitiek van de EU

In Bulgarije dreigt een energiecrisis, omdat de Europese Unie zo graag Rusland de voet wil dwarszetten. Hoe is dat zo gekomen?

Toen Bulgarije lid wilde worden van de EU, stelde Europa een paar voorwaarden. Bulgarije moest de verouderde kerncentrales sluiten. Van de zes reactoren in Kozloduy waren er in 2002 al twee buiten bedrijf gesteld. In 2007 werden ook reactor 3 en reactor 4 stilgelegd. Acht jaar later in 2015 moeten de laatste twee reactoren (no. 5 en 6), waarin regelmatig storingen optreden, gemoderniseerd worden. Maar er is een probleem. De reactoren zijn van Russische makelij en als Bulgarije geen hulp van Rusland krijgt, dan moeten ook de overgebleven reactoren worden stilgelegd. Als gevolg van de EU-sancties tegen Rusland, kunnen de kernreactoren waarschijnlijk niet gemoderniseerd worden.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Fission Uranium bezit de derde grootste uraniumbron ter wereld

Fission Uranium, een van de grootste posities in onze portfolio, heeft een eerste inschatting van de omvang van zijn uraniumontdekking gepubliceerd, en met 105 miljoen pond uranium (oxide) overtrof dit de verwachtingen van alle analisten. In een klap is de derde grootste uraniumbron ter wereld geboren. Het aandeel, dat de afgelopen jaren goed is blijven liggen onlangs de malaise in de sector, steeg slechts 12% op het nieuws.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Waarom iedereen wat goud zou moeten hebben

Helaas wordt het begrip “goud” door enorm veel mensen verkeerd geïnterpreteerd. Mocht je nog geen goud bezitten, dan zou u wellicht dit artikel eens moeten lezen. Heb je vrienden of familieleden die goud maar onzin vinden, schuif ze dit artikel onder hun neus: