Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 17411 tot 17415
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Het Amerikaans economisch herstel: McDonald's maakt slechtste resultaten in 12 jaar bekend

De Amerikaanse fastfoodketen McDonald’s heeft de slechtste maandresultaten in 12 jaar geboekt. Naast de te sterke dollar kreeg de keten in november ook af te rekenen met een globale daling van de verkopen, staat te lezen in een persbericht:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Goudprijs kan steun vinden bij 3 factoren

Heeft de goudmarkt eindelijk een keerpunt bereikt? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Uiteindelijk zullen we een definitief antwoord pas achteraf krijgen. Want als goud één kenmerk heeft, is het wel een grote mate van onvoorspelbaarheid. Begin december veerde de goudprijs op, maar deze beweging moet nog een verlengstuk krijgen. Het blijkt vooralsnog moeilijk om vaste voet aan de grond te krijgen boven het niveau van 1.200 dollar per troy ounce.

De jongste maanden verschenen er met de regelmaat van een klok berichten dat de Chinezen minder tuk zouden zijn op de aankoop van goud, zowel in de vorm van munten, staven en juwelen. Dat bericht werd en wordt echter tegengesproken door officiële bronnen, de doorsnee Chinees lust nog wel degelijk pap van goud. De vraag naar goud in China blijft inderdaad zeer groot en van een verzwakking van die vraag is eigenlijk geen sprake.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Als de ECB volgend jaar doorgaat om QE in te voeren, bewijst de bank dat ze niets heeft geleerd

Gisteren heeft de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi meegedeeld dat de bestuursraad alle opties openhoudt en alle mogelijkheden bekijkt om nog meer geld bij te drukken.

Quantitative easing is een welbekend middel dat door sommigen als het énige mogelijke wonderalternatief wordt beschouwd en door anderen als een noodzakelijk kwaad wordt gezien – de klassieke manier van de rente naar beneden drukken, is gezien de omstandigheden immers bijzonder weinig effectief.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 december 2014

De EU gaat zeggen hoe u uw brood moet roosteren!

De EU zit na jaren nog steeds in een crisis, alle landen zitten tot over hun oren in de schulden. De oplossing is gemakkelijk: minder uitgeven dan wat je aan belastingen ontvangt. Maar in plaats van te besparen en de overheid in te krimpen gebeurt het tegenovergestelde. Het legertje bureaucraten die alle aspecten van ons leven willen reguleren groeit gestaag aan. Het laatste waar ze hun pijlen hebben op gericht is uw broodrooster!

De planeet moet namelijk gered worden en al uw elektrische apparaten worden onder de loep genomen. Lampen, stofzuigers, broodroosters, frietketels… alles moet zuiniger worden. Ook al betekent dat dat het niet meer deftig zal werken en zelfs slecht zal zijn voor het milieu.

Neem nu de spaarlamp die enkele jaren geleden aan ons opgedrongen werd. Een wet die gemaakt werd op maat van de lobbyisten. Sindsdien zitten we opgezadeld met lampen die niet enkel veel duurder, maar ook nog gevaarlijk zijn voor de gezondheid en het milieu.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Centrale banken manipuleren goudprijs

Een interessante video via CNBC. Volgens Chris Powell van GATA (Gold Anti-Trust Action Committee) wordt de goudprijs door centrale banken nog altijd gemanipuleerd.

[...]