Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 17426 tot 17430
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 6 december 2014

De Russische gaskraan naar Europa gaat dicht

De Koude Oorlog die in de maak is tussen de Europese Unie en Rusland, bereikte deze week weer een nieuwe vriestemperatuur. Rusland besliste om de bouw van een nieuwe gaspijpleiding, richting Europa, stop te zetten.

Europa is een oud continent. Het straalt weinig vitaliteit en energie uit. Ook in letterlijke zin, zitten we stilaan zonder energie. De kerncentrales van Doel en Tihange zijn al maanden een ramp. En terwijl de black-out dreigt, heeft Rusland er nog een bijkomende lap op gegeven. De zogenaamde Zuidlijn die de afgelopen jaren in aanbouw was, wordt stopgezet.

Bron:
Geplaatst: zaterdag 6 december 2014

Wie vermoordde de SouthStream-pijpleiding? Putin of de EU zelf?

Afgelopen week kondigde Rusland aan om te stoppen met de aanleg van de Southstream-gaspijpleiding. Dat betekent dat Russisch aardgas ook in de toekomst alleen naar Europa geëxporteerd kan worden via het grondgebied van Oekraïne en via de Nordstream-pijpleiding. Het stopzetten van het South-stream-project betekent een flinke economische strop (600 miljoen euro) voor Bulgarije.

De afgelopen zomer zette de Europese Unie Bulgarije en Servië onder druk om de aanleg van de Southstream-pijpleiding Europees aan te besteden. Het was eigenlijk een truukje om de aanleg te vertragen. Een soort sanctie om Rusland te dwingen om de Oekraïnse separatisten niet langer te steunen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zaterdag 6 december 2014

Is België ook van plan goud terug te halen?

De Belgische centrale bank onderzoekt de mogelijkheid om al haar goud terug te halen naar eigen land. Het nieuws komt twee weken nadat de Nederlandsche Bank bekendmaakte dat ze een deel van haar goudvoorraad had teruggehaald naar Amsterdam en minder dan een week na het mislukken van het Zwitserse referendum over het terughalen van de goudreserve. Ook stuurde de Franse politica Marine LePen een open brief naar de Banque de France met de oproep om al het Franse goud terug te halen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 6 december 2014

Wells Fargo meest waardevolle bank ooit

Wells Fargo is Citigroup gepasseerd als de meest waardevolle Amerikaanse bank ooit. De financiële onderneming uit San Francisco sloot de afgelopen handelsweek af met een beurswaarde van 285,5 miljard dollar.

Bron: cbs.nl
Geplaatst: zaterdag 6 december 2014

12 Jaar bezuinigingen leveren een verdubbeling van de Staatsschuld op!

Halverwege 2005 was de stand van de langlopende staatsschuld 210 miljard euro; de stand op de financiële balans was 228 miljard euro. In twee jaar tijd is deze vaste schuld van het Rijk met 25 procent toegenomen. De waarde van de kortlopende schuldpapieren van de schat - kist bedroeg eind juni 2005 17 miljard euro. Dit was ruim - schoots lager dan in de twee voorgaande jaren. De betaalde rente op de staatsschuld bedroeg in het eerste halfjaar bijna 5 miljard euro. Bij de vorderingen van het Rijk was halverwege 2005 sprake van een opvallend hoog volume aan uitgezette kasgeldleningen. In het eerste kwar - taal verkocht de Staat voor 1,4 miljard euro aan beurs - genoteerde aandelen.