EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17426 tot 17430
Geplaatst op: vrijdag 23 januari 2015

Opinie - Die €1.080.000.000.000 komt nooit meer terug volgende generatie mag deze ophoesten

Volgens de website 925.nl hebben zij eens goed bekeken wat precies en de officiële persverklaring van de ECB staat en daar komen de twee wel zeer in dit document en de antwoorden tijdens de persconferentie zitten twee erg duidelijke subliminal messages. Een: Die €1.080.000.000.000 komt nooit meer terug maar zo hebben we het probleem over de schutting van de volgende generatie kunnen kiepen. Twee: Klaas Knot was furieus over deze diefstal dus Draghi heeft hem tijdens de vergadering de deur gewezen.

Lees verder op stopdebankiers.eu
Geplaatst op: vrijdag 23 januari 2015

Opinie - Hoe lang houdt Mario Draghi (ECB) ons nog voor de gek?

Het is bal op de aandelenbeurzen. ECB-president Mario Draghi maakte gisteren bekend dat de ECB vanaf maart obligaties bij banken gaat opkopen, waarmee een totaalbedrag van €1140 miljard is gemoeid. Deze kwantitatieve verruiming, ook wel QE genoemd, moet de economie in de eurozone aanjagen. Met QE krijgen banken meer ruimte voor kredietverlening.

Het begint eentonig te worden. Sinds juli 2008 heeft de ECB al 14 keer de rente verlaagd, van 4,25 naar 0,05 procent. Telkens met het argument dat daardoor de banken gestimuleerd zouden worden om meer geld aan het bedrijfsleven uit te lenen. Voor de banken is het geld gratis, maar dat geld is niet uitgeleend en de broodnodige groei is uitgebleven. Wanneer elke renteverlaging niet het gewenste resultaat oplevert, waarom is de ECB dan toch zes jaar doorgegaan met het blijven verlagen van de rente tot praktisch 0 procent? En waarom heeft de ECB aan banken niet de dwingende voorwaarde gesteld dat het geleende geld ook daadwerkelijk uitgeleend moet worden aan het bedrijfsleven?

Lees verder op citareg.nl
Geplaatst op: vrijdag 23 januari 2015

Facebook claimt Europa 44 miljard euro opgeleverd te hebben

Het lijkt wel heel toevallig: net op het ogenblik dat er in de Europese Unie steeds meer stemmen opgaan om de belastingregels voor internetgiganten als Facebook of Google te verstrengen, komt Facebook

met een rapport dat zijn economische impact moet aantonen. Uit dat rapport zou moeten blijken dat de sociale netwerksite vorig jaar 44 miljard euro en bijna 800.000 banen opleverde voor de Europese economie.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 23 januari 2015

Facebook zorgt wereldwijd voor meer dan 4,5 miljoen banen

De activiteiten van het sociale netwerkbedrijf Facebook hebben het voorbije jaar wereldwijd meer dan 4,5 miljoen banen verzekerd en hebben daarmee ook een economische productie van meer dan 227 miljard dollar gegenereerd.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 23 januari 2015

Rusland blijft goud kopen: 18,7 ton in december

De centrale bank van Rusland heeft in december opnieuw goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de laatste cijfers van het IMF. De afgelopen maand groeide de totale goudvoorraad van Rusland van 38,2 naar 38,8 miljoen troy ounce, een toename van omgerekend 18,66 ton. De totale goudreserve van Rusland groeit daarmee naar omgerekend 1.206,8 ton.

Lees verder op Goudstandaard.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs