EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17431 tot 17435 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zondag 22 maart 2015

Zelfs Ierland verkoopt zijn staatsschuld tegen negatieve rente

Het lijkt erop dat Ierland helemaal hersteld is van de financiële crisis die het land zeven jaar geleden bijzonder zwaar trof. Vijf jaar geleden kreeg het land nog een Europese noodlening van bijna 70 miljard euro, toen aan een bijzonder hoge rentevoet. Ondertussen behoort Ierland tot de gelukkige eurozone-landen die kunnen lenen tegen een negatieve rente.

Investeerders stonden zelfs in de rij om in te tekenen op een recente verkoop van 500 miljoen euro aan staatsschulden die hen gegarandeerd een verlies zal opleveren als de looptijd over zes maanden is afgelopen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zondag 22 maart 2015

'Griekse crisis mag ons niet blind maken voor 2 veel grotere problemen: Frankrijk en Italië'

De Duitse bondskanselier Angela Merkel riep donderdag op om een einde aan de crisis te maken via een combinatie van solidariteit vanwege de EU-landen en meer inspanningen vanwege Griekenland. Spijtig genoeg zal dat niet volstaan, waarschuwt de Duitse krant Die Welt:

‘Wil de eurozone overleven dan moet ze zich snel heruitvinden en de richting inslaan van een gezamenlijk budget en economische politiek, met aan het hoofd één minister van Financiën. Dat zou het einde betekenen van de soevereine staat in de conventionele zin zoals we hem vandaag kennen en grenzen aan de schaamteloosheid: een stille revolutie.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zondag 22 maart 2015

Een bullmarkt duurt niet voor eeuwig, dek je in!

Een bullmarkt duurt helaas nooit voor eeuwig en wanneer de volgende bearmarkt aanbreekt, is het dan ook wel zo prettig als je bent voorbereid. TheStreet.com legt daarom uit hoe beleggers zich hierop zouden kunnen voorbereiden.

Volgens TheStreet kan het al begonnen zijn: 2014 was in Amerika namelijk een moeilijk jaar voor smallcaps. ‘De Russell 2000 index, een goede barometer van wat speculatief geld als geheel doet, steeg met 4 procent afgelopen jaar. De S&P 500 steeg daarentegen met 13 procent. De geschiedenis wijst erop dat aandelen met een kleine marktkapitalisatie de eerste groep zijn om zwakte te tonen na een meerjarige bullmarkt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 21 maart 2015

Staatskas ontvangt 592 miljoen euro dividenden

De federale overheid heeft bij de bedrijven BNP Paribas, Belgacom en Bpost het voorbije jaar een gezamenlijk dividend ontvangen van 592 miljoen euro. Dat betekent een gevoelige daling tegenover het jaar voordien, toen een bedrag van 699 miljoen euro aan de staatskas werd uitgekeerd.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zaterdag 21 maart 2015

Vergeet ‘patience’, QE4 komt eraan!

Peter Schiff heeft een simpele boodschap voor beleggers: je hebt geen geduld nodig.

Peter Schiff heeft een simpele boodschap voor beleggers: je hebt geen geduld nodig.

Terwijl Wall Street zich de afgelopen week alleen maar lijkt te hebben bezig gehouden met of het woordje ‘patient’ deze week terug zou komen in de toelichting van de Amerikaanse Federal Reserve, zegt de CEO van Euro Pacifif Capital dat hij liever wacht op iets anders: een nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs