Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 17436 tot 17440
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Als de ECB volgend jaar doorgaat om QE in te voeren, bewijst de bank dat ze niets heeft geleerd

Gisteren heeft de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi meegedeeld dat de bestuursraad alle opties openhoudt en alle mogelijkheden bekijkt om nog meer geld bij te drukken.

Quantitative easing is een welbekend middel dat door sommigen als het énige mogelijke wonderalternatief wordt beschouwd en door anderen als een noodzakelijk kwaad wordt gezien – de klassieke manier van de rente naar beneden drukken, is gezien de omstandigheden immers bijzonder weinig effectief.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 december 2014

De EU gaat zeggen hoe u uw brood moet roosteren!

De EU zit na jaren nog steeds in een crisis, alle landen zitten tot over hun oren in de schulden. De oplossing is gemakkelijk: minder uitgeven dan wat je aan belastingen ontvangt. Maar in plaats van te besparen en de overheid in te krimpen gebeurt het tegenovergestelde. Het legertje bureaucraten die alle aspecten van ons leven willen reguleren groeit gestaag aan. Het laatste waar ze hun pijlen hebben op gericht is uw broodrooster!

De planeet moet namelijk gered worden en al uw elektrische apparaten worden onder de loep genomen. Lampen, stofzuigers, broodroosters, frietketels… alles moet zuiniger worden. Ook al betekent dat dat het niet meer deftig zal werken en zelfs slecht zal zijn voor het milieu.

Neem nu de spaarlamp die enkele jaren geleden aan ons opgedrongen werd. Een wet die gemaakt werd op maat van de lobbyisten. Sindsdien zitten we opgezadeld met lampen die niet enkel veel duurder, maar ook nog gevaarlijk zijn voor de gezondheid en het milieu.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Centrale banken manipuleren goudprijs

Een interessante video via CNBC. Volgens Chris Powell van GATA (Gold Anti-Trust Action Committee) wordt de goudprijs door centrale banken nog altijd gemanipuleerd.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Voor vergrijzend Europa is immigratie een economische noodzaak

In Europa, dat geconfronteerd wordt met een vergrijzende maatschappij, een inkrimpende arbeidsmarkt en stagnerende levensstandaard, wordt immigratie zowel als een economische oplossing als een politiek probleem naar voor geschoven. Dat zegt Tony Barber, specialist Europese zaken bij de Britse zakenkrant Financial Times.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 december 2014

Detroit: statistieken versus realiteit

Detroit, de stad dat in 2013 zijn faillissement aanvroeg, tevens het westerse symbool van haar ondergang, ooit een ultieme industriestad, ligt nog steeds aan diggelen. Hoewel Amerika zich intussen weer weet op te krabbelen uit de gigantische crisis waarmee het geslagen is, ligt Detroit er nog steeds verlaten bij.