Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 17436 tot 17440
Bron: sargasso.nl
Geplaatst: woensdag 31 december 2014

De eurocrisis is weer terug: Een IJzeren Kooi voor Europa

Het gaat slecht met de Europese economie en dat komt niet door externe oorzaken. Het is niet de hoge olieprijs – die was in jaren niet zo laag – of door oorlog. De oorzaak is slecht economisch beleid. Verzwakte vakbonden en ideologische verdwaalde linkse partijen hebben geen effectieve oppositie en nemen zelf verantwoording voor het falende beleid. De maatschappelijke problemen in Europa verergeren en slecht voorgelichte burgers zoeken hun heil bij rattenvangers die wel duidelijkheid bieden. Tegelijkertijd vertellen politici en economen ons dat er geen alternatief is voor hun beleid. Maar niets is minder waar: er is wel een alternatief en er is wel degelijk een oplossing voor de eurocrisis.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 31 december 2014

China en Rusland proberen dollar als internationale reservemunt te ondermijnen

Minder afhankelijk worden van de dollar als betaalmiddel voor internationale handel door gebruik te maken van de eigen lokale munten in swaps en forwards? Dat is wat Rusland en China in oktober afspraken en sinds deze week is het ook effectief aan het gebeuren. Voor beide grootmachten biedt het de kans om de Amerikaanse invloed op hun economieën te verminderen.

In oktober werd door Rusland en China afgesproken een swap aan te bieden ter waarde van 150 miljard yuan (ongeveer 25 miljard dollar). Een swap is een financiële techniek die transacties gemakkelijker maakt door bepaalde elementen van een lening - zoals de hoofdsom of de interesten - in één munteenheid uit te wisselen met een lening in een andere munteenheid.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: woensdag 31 december 2014

Het Jaar van Bitcoin

Het was een positief en negatief jaar voor Bitcoin. Enerzijds werd de cryptomunt breder geaccepteerd, anderzijds waren er diverse schandalen, die de koers van Bitcoin uiteindelijk flink onder druk hebben gezet en de munt maakten tot de slechtste investering van 2014.

Euforisch ging de Bitcoin het nieuwe jaar in. Nadat de koers eind 2013 zijn hoogste punt had bereikt leek er weinig meer mis te gaan. Totdat eind februari Bitcoinbeurs Mt. Gox plotseling uit de lucht werd gehaald zonder nadere uitleg. Diverse bitcoinpartijen besloten vervolgens een gezamenlijke verklaring uit te geven waarin zij zich distantieerden van het Japanse bedrijf.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 31 december 2014

Jim Cramer: Iedereen moet goud in zijn portefeuille hebben

Goud hoort als verzekering thuis in elke portefeuille. Jim Cramer doet zijn aanbevelingen voor 2015.

Het oude stock-picking is niet meer voldoende om je beleggingen te beschermen in crisistijd. Goud verdient zijn plaats. Dat is de uitspraak van Jim Cramer.

Jim Cramer is een bekende en veel gevolgde Amerikaans belegger en oprichter van Thestreet.com. Hij presenteert tevens het populaire programma

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 31 december 2014

Column Kees de Kort | 2015 wordt jaar van propaganda en goedkope pr

2015 wordt het jaar van de propaganda, goedkope pr, halve waarheden en gekonkel met cijfers. Dat is de voorspelling van BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Er ligt een enorme ruimte voor journalisten om goed hun werk te doen.”