EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
54
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17441 tot 17445
Geplaatst op: vrijdag 23 januari 2015

Italiaanse rente naar laagste stand in 20 jaar na ECB-besluit

De rentes op Europees tienjaarsobligaties dalen ook vrijdag verder naar de laagste standen ooit gemeten als gevolg van het donderdag aangekondigde opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank.

De rentes op Europees tienjaarsobligaties dalen ook vrijdag verder naar de laagste standen ooit gemeten als gevolg van het donderdag aangekondigde opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank.

Rond 9.00 uur vrijdagochtend stond de rente voor een tienjarige Italiaanse staatsobligatie op 1,45 procent, het laagste punt sinds persbureau Bloomberg in 1993 begon met meten.

De Spaanse tienjaarsobligaties daalde naar 0,5 procent. Tijdens de eurocrisis liepen Italiaanse en Spaanse rentes op tot meer dan 7 procent.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 23 januari 2015

Nederlandse tienjaarsrente naar ongekend laag niveau: 0,4 procent

De toch al bijzonder lage rentes op Europese staatsobligaties gingen vrijdagochtend verder omlaag. Het vooruitzicht dat de Europese Centrale Bank (ECB) de komende maanden voor honderden miljarden aan obligaties gaat opkopen zorgde opnieuw voor een sterk vraag naar de schuldpapieren.

De rente op Nederlandse leningen voor tien jaar zakte daardoor naar het ongekend lage niveau van 0,4 procent. De vergelijkbare Duitse rente bereikte met 0,37 procent eveneens een nieuw diepterecord.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 23 januari 2015

'Armoede door enorme huurstijgingen'

Er is sprake van enorme huurstijgingen, vooral wanneer een huurwoning vrijkomt. In 2014 steeg de huur voor de nieuwe bewoner gemiddeld met 22,6 procent.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 23 januari 2015

Olieprijs stijgt na dood Saudische koning

Het overlijden van de koning van Saudi-Arabië zorgde vrijdagochtend voor een stijging van de olieprijs. Beleggers speculeren mogelijk op een verandering van het beleid in de grootste olieproducent binnen oliekartel OPEC.

Saudi-Arabië was eind vorig jaar de drijvende kracht achter het besluit binnen de OPEC om de olieproductie ondanks de dalende prijs voorlopig niet te verlagen. Na dat besluit ging de olieprijs nog verder omlaag.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 23 januari 2015

10 grafieken die iedereen moet zien

Ter gelegenheid van het World Economic Forum (WEF) in Davos, postte Owen Gaffney, directeur Global Strategy bij het Stockholm Resilience Centre, een aantal interessante grafieken op het blog van het evenement, die de nieuwe globale context aangeven, waarin de leiders van vandaag moeten handelen.

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs