Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 17451 tot 17455
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

Olie mag nu dan wel goedkoop zijn maar verwacht je aan beter nieuws!

Vandaag heeft Reuters gemeld dat Brent terug onder 60 USD per vat noteert. Voor iedereen die had gehoopt dat de stijging van gisteren het herstel van de oliemarkt zou aankondigen, is dat een kleine domper op de feestvreugde.

Het overaanbod van ruwe olie, en dan meer bepaald van WTI, blijft de prijzen onder druk zetten. Dat maakt dat de grens van we nog een hele tijd onder of rond de grens van 60 USD per vat gaan blijven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

Kapitaaltekort bij Russische banken

Russische banken hebben te weinig bufferkapitaal door de enorme daling van de roebel.

Dit zegt de Russische minister van Financiën Anton Siluanov vrijdag, zo meldt Reuters .

Om de banken van kapitaal te voorzien heeft de Russische overheid een wetsvoorstel dat voorzien in een geldinjectie van 1 biljoen roebel (13 miljard euro). 

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

‘Chinezen werkzaam in iPhone-fabrieken nog altijd uitgebuit’

Medewerkers van Apple-fabrieken in China werken nog altijd onder slechte werkomstandigheden. Werkweken van zestig uur zijn geen uitzondering en die zorgen er zelfs voor dat uitgeputte werknemers tijdens hun twaalf uur durende diensten in slaap vallen. Dat stelde de Britse omroep BBC na een onderzoek bij de werkmaatschappijen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

Twee oudste kernreactoren Doel blijven tien jaar langer operationeel

De federale regering heeft beslist om de twee oudste reactoren van de kerncentrale van Doel nog tien jaar langer open te houden. Normaal zouden de reactoren volgend jaar na een activiteit van vier decennia moeten worden stilgelegd. Door de verlenging kunnen de reactoren in dienst worden gehouden tot het midden van het volgende decennium, wanneer België definitief uit de kernenergie zou stappen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

WTI naar 35 dollar per vat?

Op de oliemarkten doen tegenwoordig de gekste geruchten de ronde. De prijs voor een barrel ruwe olie is sinds de zomer met ongeveer 40% in waarde gedaald, zonder dat daar inderdaad een plausibele reden voor werd opgegeven. Het argument van een overaanbod op de markt lijkt namelijk weinig steek te houden.

Dat overaanbod kan er onmogelijk plots zijn gekomen, het moet voor de zomer al aanwezig zijn geweest. De vraag luidt dan ook waarom de olieprijs niet sneller is beginnen te dalen. Volgens sommige kenners van de oliemarkt is er duidelijk sprake van manipulatie van de olieprijs. Iets of iemand heeft er belang bij dat de olieprijs zwaar onderuit gehaald wordt. Wie dat zou kunnen zijn, is vooralsnog onduidelijk.