Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17456 tot 17460
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Kan Rusland het nieuwe Lehman Brothers worden?

In Rusland zelf maken ze er zich niet zo heel veel zorgen over, maar de koersval van de roebel heeft de financiële markten wel degelijk van de wijs gebracht. Een bankroet van Rusland zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor de rest van de wereld, gevolgen die momenteel nog niet in hun volle omvang ingeschat kunnen worden. De Russische centrale bank rekent er op dat de renteverhoging uiteindelijk resultaten zal opleveren, in de vorm van een terugkeer van de rust op relatief korte termijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Wat is er met olie gebeurd?

Oliebeleggers kunnen vandaag weer opgelucht ademhalen. De koers van petroleum is weer lichtjes gestegen en Brent noteert weer boven 60 USD per vat. Iedereen weet dat zo goed als elke markt wordt gedomineerd door de wet van vraag en aanbod. Alleen verklaart hij niet volledig hoe het komt dat de prijzen zo diep zijn kunnen vallen.

Want, laten we niet vergeten dat nog geen halfjaar geleden een vat ruwe olie meer dan 115 USD per vat heeft gekost. Wat is er gebeurd?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

De kracht van ISIS

De islamitische terroristengroep ISIS heeft inmiddels controle over bijna heel Irak en Syrië. De dreiging wordt steeds groter terwijl de Westerse beleidsmakers het nog steeds houden bij ‘slechts’ luchtaanvallen. Onderschatten wij wellicht de kracht van deze terroristische organisatie?

ISIS verdient op dit moment miljoenen dollars aan de verkoop van olie. Uiteraard gebeurt dit wel op de zogenoemde ‘zwarte markt’. Vooral de grenslanden zouden erg geïnteresseerd zijn in deze goedkope olie. Turkije profiteert bijvoorbeeld ook volop van deze goedkope olie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Video: Een 12-jarige onthult het grootste geheim over ons geld

Vraag jij je wel eens af waarom er zo veel schulden zijn? Vraag jij je wel eens af waarom we zo veel belastingen moeten betalen? Vraag jij je wel eens af waarom de rijken rijker worden en de rest steeds armer? Een 12-jarig Canadees meisje onthult in onderstaande video het geheime antwoord op deze vragen.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Goudkoers stijgt door uitblijven renteverhoging Fed

De goudkoers wist donderdag met bijna 2% te stijgen tot boven de $1.200 per troy ounce, nadat de Federal Reserve bekendmaakte nog iets langer te zullen wachten met het verhogen van de rente. De Amerikaanse centrale bank zinspeelt al sinds het afbouwen van het QE-programma op een verhoging van de rente, maar wacht rustig tot de omstandigheden daarom vragen.