Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 17456 tot 17460
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

China kan de grote winnaar worden

Wie is de grote winnaar van de prijzenslag op de oliemarkt? Dat is onmiskenbaar China, een land dat voor zijn energieconsumptie hoofdzakelijk afhankelijk is van de import van ruwe olie. De Chinese economie kan het duwtje in de rug van de lagere olieprijs dus best gebruiken op een moment dat ze zich volop in een transitiefase bevindt.

De verliezer van de prijzenoorlog is eveneens op voorhand bekend. De Amerikaanse bedrijven actief in de winning van schaalolie en –aardgas dreigen het gelag te zullen betalen, sommige van deze bedrijven zijn gedoemd om failliet te gaan wanneer de olie zo goedkoop blijft.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Zware kernramp in Doel (België) kan 1,4 biljoen euro kosten

Een zware ramp in de kerncentrale van Doel zou België een verlies tussen 742 miljard euro en 1.412 miljard euro kunnen kosten. Dat blijkt uit een studie van de milieugroepering Greenpeace en consulent Smart Matters.

Er wordt onder meer opgemerkt dat een groot incident in Doel, vergelijkbaar met de meltdown in de Japanse nucleaire centrale Fukushima, zou leiden tot een herlocatie van honderdduizenden omwonenden, maar ook de Antwerpse haven gedurende vele decennia onbeschikbaar zou maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Saoedi-Arabië gaf een duidelijk signaal

Op de oliemarkten worden de wonden gelicht na de fikse pandoering die de olieprijs vorige week moest ondergaan. Voor een vat ruwe olie moet nu nog iets van een 65 dollar betaald worden, een prijsniveau dat enkele maanden geleden nog compleet ondenkbaar leek. De gevolgen van de prijsdaling zullen nog geruime tijd voelbaar zijn, zonder dat ze momenteel duidelijk zichtbaar zijn.

De prijs van het zwarte goud kreeg nog maar eens een stevige klap nadat bekend raakte dat de OPEC zijn productie zal handhaven op 30 miljoen vaten per dag. De olieprijs staat al geruime tijd onder druk omwille van het aanbodsoverschot van zowat 2 miljoen vaten per dag. Er werd gehoopt dat de OPEC de productie wat zou terugschroeven om de markt terug in evenwicht te brengen. Maar dat kwam er dus niet van.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Olieboeren in value investing

Bij het Commodity Discovery Fund doen we aan ‘value investing’. Onze aandacht gaat naar sectoren die een sterke groei laten zien, en waarvan de fundamenten uitstekend zijn. We beleggen in bedrijven die assets in de grond bezitten, bedrijven die meer waard worden naarmate ze hun project tot productie weten te brengen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Goud gaat een mooie tijd tegemoet

Goud presteerde goed in 2014. Toch is er de perceptie dat goud het niet goed gedaan heeft. Er is het algemene aanvoelen dat beleggen in goud slecht was en is. Dat is fout!