Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 17476 tot 17480
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Agenda EU-top: investeringen en Oekraïne

Het aanjagen van de Europese economie door investeringen én de situatie in Oekraïne zijn de twee hoofdonderwerpen van de Europese top van regeringsleiders en staatshoofden deze week in Brussel.

Het lijkt vooral een sessie te worden waarin de leiders open gaan praten over welke richting het op moet gaan. Zware conclusies worden niet verwacht.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Doorbraak: Obama versoepelt embargo tegen Cuba

De Amerikaanse president Barack Obama herziet de kille relatie met Cuba, dat al 55 jaar wordt geregeerd door de gebroeders Castro.

Het eiland zucht vanwege het communistische regime al bijna net zo lang onder een Amerikaans embargo. Obama maakt woensdag bekend dat het wordt versoepeld en dat Washington de betrekkingen wil gaan normaliseren, onder meer met de snelle opening van een ambassade.

Bron: De Telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Rusland geeft banken meer lucht

De Russische centrale bank heeft woensdag nieuwe maatregelen aangekondigd om te voorkomen dat de scherpe daling van de roebel het land in een financiële crisis stort. De nieuwe stappen moeten de banken, die hard worden geraakt door de dalende roebel en de westerse sancties tegen Rusland, meer lucht geven.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Met deze beslissing doen de VS de economie aan het zinken

Momenteel kennen de Verenigde Staten (VS) heel wat beperkingen op de uitvoer van olieproducten. Al kan daar binnenkort verandering in komen. In het Amerikaanse Congres wordt een denkoefening gehouden om de restricties op te heffen.

En, dat bericht had niet op een slechter moment kunnen vallen. De prijzen van ruwe olie staan immers op het laagste niveau sinds jaren en daar heeft het heersende overaanbod op de markt voor een groot stuk mee te maken.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Zal de euro helemaal door de vloer zakken?

Op de valutamarkten houdt de dollar momenteel stand rond 1,25 dollar. Een belangrijke reden daarvoor is de onrust die zich vanuit Rusland over Oost-Europa heeft verspreid. De spelers op de valutamarkten gaan op zoek naar zekerheid en denken die alleszins voorlopig te vinden bij de euro. Maar op langere termijn ziet het lot van de euro er een stuk onzekerder uit.