Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 17476 tot 17480
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Thijs Peters: 4 Grafieken waar Poetin zich zorgen over moet maken

De economische sancties tegen Rusland voelden misschien een beetje als speldenprikken. Maar nu ook de

olieprijs hard naar beneden gaat, is de bodem onder de roebel en daarmee ook de Russische economie weggeslagen. 4 Grafieken waarover president Poetin zich zorgen moet maken.

Inmiddels is duidelijk dat de Russische economie volgend jaar waarschijnlijk in een recessie belandt. Het Russische ministerie van Economische Zaken gaf eerder deze week aan op een krimp van 0,8 procent procent te rekenen voor 2015.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Column Kees de Kort | De nummer 1 indicator voor de crisis

Het herstelverhaal van de economie van Nederland blijft achter, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Kijk maar naar de nummer 1 indicator.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

De lagere olieprijs is een spel tot het bittere einde

We zitten in het midden van de grootste daling van de olieprijs sinds 2008 toen de globale economie over de rand van de afgrond keek. Sinds de piek van $ 108 per vat in juni daalde de West Texas Crude al met 40 %, dergelijke dalingen komen slechts zelden voor. Maar is de lagere olieprijs nu goed of slecht voor de economie? Een globale economie is nu eenmaal een dynamisch en bewegend systeem met constante oorzakelijke effecten.

In tegenstelling tot 2008 lijkt dit eerder een probleem te zijn van het aanbod en niet van de vraag. Dit kan mogelijk gespeeld worden tot het bittere eind.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Mario Draghi staat met de rug tegen de muur

De OECD en het IMF waarschuwen de Eurozone voor 'verloren decennium' met lage economische groei en dalende prijzen. Daarom voeren ze de druk op Draghi op meer stimulering toe te passen. In de Verenigde Staten lijken de effecten van QE inmiddels zichtbaar en ook Europa zou daarom de spreekwoordelijke geldpers aan moeten zetten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Draghi: “De euro bevat nog essentiële fouten”

Het is redelijk ongebruikelijk, maar het hoofd van de Europese Centrale Bank – Mario Draghi himself – liet recent in een toespraak in Helsinki ontvallen dat de Europese muntunie onvolledig is en dat deze versterkt moet worden met een beter toezicht door de leden van de Eurozone.

De 18 landen uit de Eurozone gaan er mee akkoord dat ze geen landen gaan redden door fiscale transfers, maar ze hebben geen alternatief om te voorkomen dat problemen in een bepaald land andere landen in de problemen kan brengen.