Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 17496 tot 17500
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Alleen maar doemverhalen over de Japanse economie?

Recent kregen we te horen dat de Japanse economie in een recessie is beland. Uiteraard zagen we als gevolg van dit bericht een flinke koersdaling bij de Nikkei. Toch werd dit verlies al weer snel weggepoetst. Er zijn namelijk niet alleen maar doemverhalen over de Japanse economie.

De Japanse president Shinzo Abe heeft in april het btw-tarief verhoogd van 5 naar 8 procent en als gevolg daarvan zijn de consumentenbestedingen flink afgenomen. Het is daarom ook niet vreemd dat de macrocijfers over het derde kwartaal zeer slecht waren.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Alleen Chinese centrale bank lijkt nog slagkracht te hebben

De centrale banken vechten zoals de situatie er nu uitziet op verloren stellingen, waarbij alleen de Chinese centrale bank nog over enige slagkracht beschikt. De Amerikaanse centrale bank staat te popelen om de rente te kunnen verhogen, terwijl zijn Europese tegenhanger als het even kan bijkomende stimuleringsmaatregelen zou willen nemen. Per saldo dreigt het financieel landschap steeds meer versnipperd te raken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Goud en Zilver zullen hun plaats opeisen wanneer deze bubbel popt.

De dollar is momenteel de sterke munt. De Amerikaanse economie zit in stijgende lijn. Een sterke munt staat normaal gelijk aan vertrouwen en heeft bijgevolg een lage rente.

De euro is het zwakke broertje en Europa zit op het randje van een recessie. Een zwakke munt betaalt normaal een hoge rente.

Het ongelooflijke is nu zichtbaar. De overgrote meerderheid van de euro landen geven een lagere rente dan de dollar. Enkele sterkere landen uit de eurogroep zou nog kunnen, maar de overgrote meerderheid is echt abnormaal. Duitsland, België, Italië, Spanje, Ierland, Denemarken, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk en zelfs het Verenigd Koninkrijk betalen allemaal een lagere rente dan de Amerikaanse op hun 10-jarige staatsobligaties. Portugal en Griekenland zijn de enige landen die een hogere opbrengst geven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Roubini: Moeder aller bubbels barst in 2016

Nouriel Roubini, ook gekend als Dr. Doom, zei vorig jaar dat de moeder aller bubbels was gestart. Deze bubbel zou uitgroeien tot een grotere bubbel dan die van 2007. Sinds die uitspraak is de S&P500 met 40% gestegen, in welke fase van de bubbel zitten we nu? En in welke landen lopen je beleggingen het minste risico?

Roubini meent dat we momenteel ongeveer in het midden of in de latere fase van de bubbel zitten. Maar dat betekent volgens hem niet dat de bubbel meteen zal ontploffen. “Volgend jaar krijgen we economische groei en stimulus. De bubbel die we zien in financiële markten, van aandelen over krediet tot vastgoed, blijft waarschijnlijk groeien.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

Lage olieprijs kan de bestedingen stimuleren

De afgelopen maanden heeft de olieprijs flink wat waarde moeten inleveren en dit is uiteraard niet onopgemerkt aan ons voorbij gegaan. De kranten stonden er immers vol mee. Er zijn zowel negatieve als positieve ontwikkelingen verbonden aan een lagere olieprijs.

Voor de consumenten zal dit ongetwijfeld als positief ervaren worden. Wanneer de olieprijs immers daalt hoeft u minder geld te betalen aan de pomp en dat zorgt er dan weer voor dat u meer geld te besteden hebt voor andere dingen.