Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 176 tot 180
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 november 2017

Amerikaanse minister van Financiën trekt ten strijde tegen bitcoin

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin heeft bevestigd dat zijn ministerie een grootscheeps onderzoek is gestart naar het gebruik van bitcoin voor frauduleuze en criminele doeleinden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 november 2017

Aantal banen in Nederland bereikt opnieuw recordhoogte

Het aantal banen in Nederland is ook in het derde kwartaal verder toegenomen. Er kwamen 51.000 banen bij, waardoor er nu 10,2 miljoen banen zijn. Ook het aantal mensen met uitzicht op vast werk nam duidelijk toe.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 november 2017

Europese Unie wil iets doen met blockchain, maar weet nog niet goed wat precies

De EU heeft zijn zinnen gezet op een EU-wijde blockchain-infrastructuur.

Met een budget van € 250.000 wil de Commissie onderzoeken of het technisch haalbaar is om de basis te leggen voor een digitale infrastructuur die overeenkomstig EU wetgeving op de meest transparante en efficiënte wijze data kan uitwisselen tussen particulieren en overheden binnen de EU.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 november 2017

Nederland waarschuwt voor nieuwe vorm van digitale oplichting

De Nederlandse overheid heeft de oorlog verklaard aan de ICO’s.

De wat?! ICO staat voor initial coin offering. Dat is een soort van fundraiser voor de lancering van een nieuwe cryptocurrency. Op die manier kunnen startups in de blockchain-sector makkelijker kapitaal bijeen scharrelen en de strenge wetgeving ter zake omzeilen. “Early backers”, zij die het eerst in het project stapten, zouden dan prioritair worden uitbetaald met de nieuwe currency, en dus de grootste yield opstrijken.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 15 november 2017

Het Midden-Oosten stevent af op een nieuwe oorlog en de gevolgen voor de EU zullen kolossaal zijn

De Libanese premier Saad Hariri (foto) zorgde 10 dagen geleden voor een verrassing van formaat. In de Saoedische hoofdstad Riyad kondigde hij zijn ontslag aan ‘omdat hij vreest voor zijn leven’. Tegelijkertijd uitte hij zware beschuldigingen aan het adres van de door Iran gesteunde Hezbollah. Die maakt nochtans deel uit van zijn regering.