Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 176 tot 180
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 2 februari 2018

Nee: er zijn geen concrete plannen voor een Bitcoin verbod in India

Geen concrete plannen voor Bitcoin verbod in India De Indiase minister van Financien, Arun Jaitley, heeft vandaag in een speech aangegeven dat de Indiase regering cryptocurrencies niet zien als een legale vorm van geld. Daarnaast gaan ze er, volgens eigen zeggen, voor zorgen dat cryptocurrencies niet gebruikt kunnen worden om illegale activiteiten mee te financieren. De regering blijft wel proactief onderzoek doen naar de mogelijkheden van Blockchain. Er is dus voor zover geen sprake van 1: een verbod op handelen in Bitcoin of 2: het bezit van Bitcoin.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 februari 2018

2 ETF’s waarmee je profiteert van stijgende goudprijzen

Er zijn weinig of geen activa op de beurs die zo polariseren en hysterie kunnen oproepen als goud.

Volgens de ene is goud het enige ware geld en mag dit fundament niet ontbreken in een gezonde portefeuille.

Volgens de ander is het een onbruikbaar glimmend stuk steen, dat al héél lange tijd geen economisch nut meer heeft.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 2 februari 2018

Wereld krijgt in toekomst te maken met enorme watertekorten en grondstoftekorten

Watertekorten doen zich in steeds toenemender mate voor. Dat is het gevolg van enerzijds de groeiende wereldbevolking, de opwarming van de aarde alsmede de toenemende verdroging en optredende verwoestijning in steeds grotere delen van de wereld. Andere factoren die een belangrijke rol spelen zijn de toenemende industrialisatie en urbanisatie met name in Azië alsmede de uitbreiding van het landbouwareaal als gevolg van de groeiende vraag naar gevarieerde voedingsproducten. Het Wereld Water Forum doet om die reden een dringend beroep om drastische maatregelen te nemen. Dit onderstreept de noodzaak tot versnelde investeringen en nieuwe innovatieve technieken leidend tot de grootste groeimarkt ter wereld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 februari 2018

Koers bitcoin naar laagste stand sinds november

De waarde van de bitcoin is gezakt naar het laagste niveau in meer dan twee maanden. De cryptomunt zakte donderdag volgens Coinmarketcap bijna 9 procent tot 9.400 dollar.

De bitcoin is nu weer terug op het niveau van voor zijn laatste grote koerssprongen. Begin december slechtte de cryptovaluta in korte tijd de mijlpalen van 10.000, 15.000 en 20.000 dollar.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 2 februari 2018

The Holy Grail

De inflatie is lager geworden: 1,3 procent op jaarbasis. Maar de bankiers van de Europese Centrale Bank hebben zich volgens BNR-macro-econoom Kees de Kort vastgebeten in de inflatie op 2 procent krijgen. 'Het is een soort natuurwet geworden, net zoals de zwaartekracht.'