EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
28
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17501 tot 17505
Geplaatst op: woensdag 21 januari 2015

Gold Trail: Het vastlopende dollarsysteem

De dollar heeft er met de komst van de euro een geduchte concurrent bij. Niet langer is de wereld gegijzeld door een dollarreservesysteem dat de VS in een bevoorrechte positie plaatst. Vandaag de dag kunnen andere landen echter overstappen op de euro als handelsmunt. Dat betekent dat de dollar haar status als wereldreservemunt zal verliezen.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: woensdag 21 januari 2015

24 karaat over Zwitserse franc en besluit ECB

Vorige week verraste de Zwitserse centrale bank de wereld met het besluit om de franc los te laten van de euro. De munt werd daardoor opeens 20% meer waard ten opzichte van de euro. Toch moeten we niet zo heel verbaasd zijn over dit besluit. Dat suggereert goudkenner ’24 karaat’, die een jaar geleden een lange reeks van artikelen publiceerde op Marketupdate. We stelden hem enkele vragen over dit onderwerp…

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: woensdag 21 januari 2015

Standard en Poor’s krijgt ban!

Rating bureau S&P’s zal waarschijnlijk een jaar lang geen ratings meer mogen doen in bepaalde obligatiemarkten. Daar waar verschillende leningen betreffende commercieel vastgoed gebundeld worden tot effecten die doorverkocht worden aan investeerders in obligaties. Dit is de grootste markt waarin S&P’s opereert.

Dit naar aanleiding van een schikking van $60 miljoen met de Securities and Exchange Commission (SEC), aldus Bloomberg. De SEC heeft onderzoek gedaan of S&P’s zijn criteria op commerciële hypothecaire obligaties in 2011 voor eigen gewin heeft aangepast.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 21 januari 2015

Column Kees de Kort | Obama kan plannen maken wat-ie wil

Obama gaf vannacht zijn 'troonrede': de State of the Union. Mooie plannen, vond BNR's macro-econoom Kees de Kort, maar wat kan hij er van waarmaken?

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 21 januari 2015

Handelaren verwachten QE van €600 miljard

Het is bijna zover. De markten zijn er al weken van in de ban en experts, politici en investeerders hebben erop los gespeculeerd: de bijeenkomst van de Europese Centrale Bank deze donderdag.

Het is bijna zover. De markten zijn er al weken van in de ban en experts, politici en investeerders hebben erop los gespeculeerd: de bijeenkomst van de Europese Centrale Bank deze donderdag.

De markt lijkt massaal uit te gaan van een opkoopprogramma voor Europese staatsobligaties en zelfs het bedrag zou in de wandelgangen al duidelijk zijn geworden: de Europese Centrale Bank zal voor 500 miljard euro aan staatsobligaties kopen. Handelaren geven deze week echter aan een groter programma te verwachten. Ze gaan gemiddeld uit van een QE-programma van 600 miljard euro.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs