Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 17501 tot 17505
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

In de VS kost een liter benzine omgerekend nog 42 eurocent

In de Amerikaanse staat Oklahoma verkoopt Oncue Express, een keten van benzinestations, voor het eerst sinds juli 2010 benzine opnieuw onder de 2 dollar per gallon (3,785 liter).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

"Dead cat bounce" op oliemarkt?

Deze week gedroeg de olieprijs zich erg volatiel. Maandag zakte de prijs voor een vat ruwe olie verder weg, om zich vervolgens vrij sterk te herstellen. Sommige analisten spraken echter van een ‘dead cat bounce’, letterlijk vertaald een ‘dode kattensprong’. In financiële termen is dat een opwaartse beweging met een tijdelijk karakter na een forse daling.

De prijs van de Brent is vorig jaar verder onderuit gezakt, aldus Marc Eeckhout van BNP Paribas. De prijs voor een vat olie daalde voor het eerst in bijna 5 jaar onder de 70 dollar. De weigering van prijsbepaler Saoedi-Arabië vorige week donderdag om de productie van olie te verlagen, was de aanleiding om de olieprijs helemaal onderuit te halen. Het succes van de oliewinning in de Verenigde Staten is een doorn in het oog van de vaste waarden van de OPEC die te allen prijze hun marktaandeel willen veilig stellen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Rusland zet nieuwe stap tegen val roebel

Rusland heeft donderdag een nieuwe stap gezet om de aanhoudende waardedaling van de roebel een halt toe te roepen. Met een lager tarief voor het lenen van vreemde valuta hoopt de centrale bank andere Russische banken van meer dollars te kunnen voorzien.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Franse werkloosheid loopt op

De werkloosheid in Frankrijk is in het derde kwartaal na maanden van stabilisering weer opgelopen. Dat blijkt uit cijfers die het Franse statistiekbureau donderdag heeft gepubliceerd.

Vorig kwartaal had gemiddeld 10,4 procent van de Franse beroepsbevolking geen betaalde baan. In de drie voorgaande kwartalen stond de werkloosheid op 10,1 procent. Met de stijging is de werkloosheid in de op een na grootste economie van de eurozone weer terug op het niveau van het tweede kwartaal van vorig jaar.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Rente uitzonderlijk laag - Nederland meest kredietwaardige land van Europa

In bijna alle Europese landen is de rente op de staatsschuld momenteel historisch laag. Nederland wordt gerekend tot de meest kredietwaardige landen van Europa en behoort daardoor tot de landen met de laagste rente.

De langetermijnrente, afgemeten aan het rendement van de jongste Nederlandse tienjarige staatslening, is verder gedaald.  De rente bedroeg in november gemiddeld 0,9 procent. Dit is 0,1 procentpunt minder dan in oktober. De stand is de laagste sinds het begin van de tijdreeks van De Nederlandsche Bank (DNB) medio 1986. De hoogste rentestand in deze reeks werd gemeten in oktober 1990 (9,2 procent).