Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 17506 tot 17510
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

De strijd om de Noordpool is uitgebroken

De strijd om de Noordpool is uitgebroken. In woorden dan toch, want na Rusland en Canada claimt nu ook Denemarken het poolgebied als territorium. Hoe meer het poolijs smelt des te meer wordt het gebied gegeerd om zijn onontgonnen voorraden olie en gas. Denemarken zegt dat de continentale plateau’s van de Noordpool en Groenland natuurlijk op elkaar aansluiten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Gewone Rus gaat hamsteren: dollars, euro’s of IKEA-keuken

Veel rijke Russen hebben hun spaargeld allang veiliggesteld door het om te wisselen in dollars of euro’s en het in veel gevallen over de grens te brengen. De alsmaar dalende roebelkoers dwingt nu ook de gewone Rus tot actie.

Nu zelfs de renteverhoging van de Russische Centrale bank tot 17 procent van afgelopen dinsdag niet veel heeft geholpen om de koers van de roebel te ondersteunen, komen steeds meer Russen in actie om hun spaargeld veilig te stellen.

Dat kan natuurlijk deels door alle roebels die je hebt om te wisselen in dollars of euro’s, iets wat ook gebeurt. Maar aan de andere kant: met die dollars of euro’s kun je in principe niet in de winkels terecht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Olie is niet het strafste verhaal

Het meest besproken onderwerp op de financiële markt is ongetwijfeld de oliemarkt en de olieprijs op dit moment, maar in feite is er nog een straffer verhaal: de Amerikaanse obligaties staan in vuur en vlam.

De rentevoet op 10-jarige en 30-jarige obligaties daalt weer sterk de laatste handelsdagen. Beleggers vluchten naar veiligheid en Amerikaanse obligaties zijn duidelijk de meest liquide en ook de meest veilige producten op aarde voor de meeste beleggers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Volgens deze ratio is 1 ounce zilver $ 49,16 waard

Op basis van een oude betrouwbare olie-zilver ratio zou de zilverprijs vandaag meer dan dubbel zo hoog moeten liggen op iets minder dan $ 50 per ounce. Ten tijde van een meer ‘fysieke economie’ in plaats van een ‘papieren economie’ hadden olie en zilver een sterke correlatie met elkaar.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Gold Trail: Dollar stevent af op hyperinflatie (Deel XXVII)

De steun voor dit dollarsysteem, dat de VS een exorbitant privilege geeft ten opzichte van andere landen, is de laatste jaren tanende. Dit heeft implicaties voor de waarde van de dollar. Als de rest van de wereld besluit andere valuta dan dollars te gebruiken, dan zijn al die dollars in de wereld alleen nog maar te gebruiken in de VS. Dat zal een ongekende prijsinflatie teweeg brengen, omdat de VS uit zichzelf nooit zoveel waarde kan produceren als de rest van de wereld.