Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 17506 tot 17510
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 8 januari 2015

Deflatie is een feit en QE zal daar niets aan veranderen

De prijzen in de eurozone zijn in december met 0,2% gedaald. Dat was sinds oktober 2009 niet meer gebeurd. In zijn perscommuniqué legt de ECB de oorzaak van deflatie bij de gedaalde olieprijs, maar dat beantwoordt de vraag niet waarom sommige landen van de eurozone al maandenlang met inflatie kampen. Met andere woorden, de olieprijs is een factor, maar zeker niet de enige, zegt econoom James Ashley van RBC Capital Markets, in de Financial Times. Hij legt de schuld bij het falen van de politiek.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 8 januari 2015

Oekraïne roept om hulp

Voor we het vergeten, Oekraïne heeft ook een centrale bank. En, volgens die instelling bevindt het land zich in de ergste staat sinds de Tweede Wereldoorlog. Volgens gouverneur Valeria Gontareva is de economie in 2014 met 7,5% gekrompen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 januari 2015

Britse bank Standard Chartered schrapt weer tweeduizend banen

De Britse bank Standard Chartered schrapt wederom tweeduizend banen vanwege lastige omstandigheden op de financiële markten. Ook stopt de bank een groot deel van zijn handelsactiviteiten.

Dat maakt het financiële concern donderdag bekend. In totaal wil Standard Chartered 400 miljoen dollar (circa 340 miljoen euro) bezuinigen op jaarbasis.

De bank sloot onlangs tientallen filialen, waardoor al tweeduizend werknemers in de afgelopen drie maanden hun baan verloren. Voor dit jaar kondigde het bedrijf een soortgelijke bezuinigingsronde aan.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 8 januari 2015

Market Update (8 januari 2015)

Merkel wil dat Griekenland in Eurozone blijft, de Zwitserse centrale bank moet opnieuw interveniëren door de zwakke euro, Duitsland trekt $590 miljoen uit voor herstelwerkzaamheden in Oekraïne en Rusland is top bestemming voor Chinese toeristen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 januari 2015

Goedkope olie volgens Wereldbank gunstig voor armere landen

De enorme daling van de olieprijs kan ontwikkelingslanden helpen hun buffers te versterken.

Op die manier kunnen zij zich beter wapenen tegen economisch mindere tijden, zo stelt de Wereldbank in een woensdag gepresenteerd rapport.

Opkomende economieën dienen volgens de ontwikkelingsbank hun reserves te vergroten, om een nieuwe achteruitgang van de internationale economie te kunnen doorstaan.