Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 17516 tot 17520
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Oliecrash eist zijn slachtoffers: Rusland in recessie

De prijs van een vat ruwe olie (Brent) donderde gisteren verder naar beneden tot minder dan 68 dollar - zijn laagste notering in vijf jaar tijd - alvorens zich te herstellen en af te klokken boven de 72 dollar. Olie kost vandaag ruim 35% minder dan zes maanden geleden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Europese Commissie doet me eerder denken aan de oude vastgeroeste Poolse administratie van de jaren 1990

Elzbieta Bienkowska, de Poolse EU-commissaris voor de Interne Markt, heeft in een interview met Radio Zet de Europese Commissie omschreven als ‘een enorm apparaat waar ambtenaren tientallen jaren aan het werk blijven, maar waar uiteindelijk weinig beweegt.’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Dit is waarom je goud en goudmijnen moet hebben

In de jaren ’80 en ’90 waren er maar weinig beleggers geïnteresseerd in goud, het was eerder zeldzaam om iemand te vinden met goud in zijn portefeuille. Hoewel de toegang tot goud gemakkelijker geworden is en steeds meer mensen beseffen dat goud een belangrijk onderdeel is van een goed gespreide portefeuille, toch staat het sentiment tegenover goud op een gelijkaardig niveau als in de jaren ’80 en ’90.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Analyse: De misleiding van wisselkoersen

In dit deel van de Gold Trail legt Friend of Another uit dat wisselkoersen niet hetzelfde betekenen als waarde. De werkelijke waarde van een munt meet je niet af aan de wisselkoers met andere valuta, maar aan de werkelijke koopkracht die de munt heeft op de lokale markt. Lees de analyse uit de 'Gold Trail' op Marketupdate.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

Nog een groeiende ongelijkheidskloof: die tussen de rijken en de superrijken

De maatschappij wordt met een nieuwe ongelijkheid geconfronteerd. Er moet immers een toenemende kloof worden vastgesteld tussen de wereld van de rijken en die van de superrijken. Dat schrijft Robert Frank, auteur van het boek Richistan en vermogensspecialist bij de Amerikaanse televisiezender Consumer News and Business Channel (CNBC), in een column voor de Amerikaanse krant The New York Times.

“De rijkdom raakt steeds meer geconcentreerd aan de top van de inkomenspiramide,” merkt Robert Frank op. “De kloof tussen de vermogens van de rijken en de superrijken neemt steeds verder toe. Dat heeft in de allerhoogste vermogenscategorieën twee duidelijk verschillende markten tot stand gebracht."

[...]