Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 17521 tot 17525
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Voor het eerst sinds 2008 voldoet gemiddelde lidstaat aan begrotingsnorm

De landen van de Europese Unie voldoen dit jaar naar verwachting gemiddeld aan de afgesproken begrotingsnorm. 

Dat is dan voor het eerst sinds 2008, blijkt woensdag uit een rapport van de Europese Commissie over de economie in Europa. Landen binnen de EU mogen volgens de regels met hun begrotingstekort niet boven de 3 procent uitkomen.

Volgens het rapport plukken de landen binnen de EU en de eurozone de vruchten van het beleid van de afgelopen jaren om het begrotingstekort in te dammen. De gemiddelde staatsschuld zal volgend jaar nog wel verder oplopen zo is de verwachting, maar vanaf 2016 wordt een daling voorzien.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

De strijd om de Noordpool is uitgebroken

De strijd om de Noordpool is uitgebroken. In woorden dan toch, want na Rusland en Canada claimt nu ook Denemarken het poolgebied als territorium. Hoe meer het poolijs smelt des te meer wordt het gebied gegeerd om zijn onontgonnen voorraden olie en gas. Denemarken zegt dat de continentale plateau’s van de Noordpool en Groenland natuurlijk op elkaar aansluiten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Gewone Rus gaat hamsteren: dollars, euro’s of IKEA-keuken

Veel rijke Russen hebben hun spaargeld allang veiliggesteld door het om te wisselen in dollars of euro’s en het in veel gevallen over de grens te brengen. De alsmaar dalende roebelkoers dwingt nu ook de gewone Rus tot actie.

Nu zelfs de renteverhoging van de Russische Centrale bank tot 17 procent van afgelopen dinsdag niet veel heeft geholpen om de koers van de roebel te ondersteunen, komen steeds meer Russen in actie om hun spaargeld veilig te stellen.

Dat kan natuurlijk deels door alle roebels die je hebt om te wisselen in dollars of euro’s, iets wat ook gebeurt. Maar aan de andere kant: met die dollars of euro’s kun je in principe niet in de winkels terecht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Olie is niet het strafste verhaal

Het meest besproken onderwerp op de financiële markt is ongetwijfeld de oliemarkt en de olieprijs op dit moment, maar in feite is er nog een straffer verhaal: de Amerikaanse obligaties staan in vuur en vlam.

De rentevoet op 10-jarige en 30-jarige obligaties daalt weer sterk de laatste handelsdagen. Beleggers vluchten naar veiligheid en Amerikaanse obligaties zijn duidelijk de meest liquide en ook de meest veilige producten op aarde voor de meeste beleggers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Volgens deze ratio is 1 ounce zilver $ 49,16 waard

Op basis van een oude betrouwbare olie-zilver ratio zou de zilverprijs vandaag meer dan dubbel zo hoog moeten liggen op iets minder dan $ 50 per ounce. Ten tijde van een meer ‘fysieke economie’ in plaats van een ‘papieren economie’ hadden olie en zilver een sterke correlatie met elkaar.